Categorieën
Recent zelfzorg

De zenuwstelsel reset: salamander oefening

Het zenuwstelsel reset… zoals gevraagd! Hieronder een Engelstalige video van de halve salamander oefening voor vagale toning en regulering van het zenuwstelsel. Daarmee kun je vooral de chronische sympathische reactie down-reguleren!

In de categorie zelfzorg focussen we ons op het helpen je te balanseren van dysregulatie van het zenuwstelsel met als gevolg: chronisch vermoeidheidssyndroom, post virale syndromen, long-Covid, fibromyalgie, angst, depressie, chronische pijnen.

De bovenstaande lijst van “syndromen en ziekten” zijn in feite de SYMPTOMEN van een geest en lichaam die enige begeleiding nodig heeft bij het ontdekken van het ware genezingspotentieel.

Je bent uniek en geweldig.

Ook heb je een brein en zenuwstelsel die ontzettend plastic en flexibel zijn wanneer je de juiste input en prikkels krijgt.

Je kunt helen. Velen zijn genezen van chronische vermoeidheid, angst, POTS. Ik ervaar nu een leven waar ik me volledig op afgestemd voel – omdat ik deze realiteit heb gemaakt.  

Deze oefening is een bewerkte versie van de halve salamander (door Stanley Rosenberg) wat een herprogrammeringsoefening van de schedelzenuw is die via je oogbewegingen de occipitale spieren in je nek richt.

Dit verbetert op zijn beurt de doorbloeding rond de wervelkaders, en bevordert uiteindelijk de bloedtoevoer naar de zenuwen in je halswervels 1 en 2 wervels.

Zorg ervoor dat je je nek afstemt en merk hoe je hoofd kantelt. Als het pijn doet, niet duwen. Kantel je nek gewoon zachtjes naar één kant en voor extra ondersteuning plaats je handen achter je hoofd als dat nodig is.

Je voelt je misschien ontspannen, meer aanwezig of alert, geaard of belichaamd. Als je de behoefte voelt om te gaapen of zuchten, is dit ook helemaal natuurlijk. ⁠ ⁠ Laat me weten hoe dit voor jou voelt!

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren