De zenuwstelsel reset: salamander oefening   +video

De zenuwstelsel reset: salamander oefening +video

Het zenuwstelsel reset… zoals gevraagd! Hieronder een Engelstalige video van de halve salamander oefening voor vagale toning en regulering van het zenuwstelsel. Daarmee kun je vooral de chronische sympathische reactie down-reguleren!

In de categorie zelfzorg focussen we ons op het helpen je te balanseren van dysregulatie van het zenuwstelsel met als gevolg: chronisch vermoeidheidssyndroom, post virale syndromen, long-Covid, fibromyalgie, angst, depressie, chronische pijnen.

De bovenstaande lijst van “syndromen en ziekten” zijn in feite de SYMPTOMEN van een geest en lichaam die enige begeleiding nodig heeft bij het ontdekken van het ware genezingspotentieel.

Je bent uniek en geweldig.

Ook heb je een brein en zenuwstelsel die ontzettend plastic en flexibel zijn wanneer je de juiste input en prikkels krijgt.

Je kunt helen. Velen zijn genezen van chronische vermoeidheid, angst, POTS. Ik ervaar nu een leven waar ik me volledig op afgestemd voel – omdat ik deze realiteit heb gemaakt.  

Deze oefening is een bewerkte versie van de halve salamander (door Stanley Rosenberg) wat een herprogrammeringsoefening van de schedelzenuw is die via je oogbewegingen de occipitale spieren in je nek richt.

Dit verbetert op zijn beurt de doorbloeding rond de wervelkaders, en bevordert uiteindelijk de bloedtoevoer naar de zenuwen in je halswervels 1 en 2 wervels.

Zorg ervoor dat je je nek afstemt en merk hoe je hoofd kantelt. Als het pijn doet, niet duwen. Kantel je nek gewoon zachtjes naar één kant en voor extra ondersteuning plaats je handen achter je hoofd als dat nodig is.

Je voelt je misschien ontspannen, meer aanwezig of alert, geaard of belichaamd. Als je de behoefte voelt om te gaapen of zuchten, is dit ook helemaal natuurlijk. ⁠ ⁠ Laat me weten hoe dit voor jou voelt!

Legale informatie. Dit artikel bevat algemene informatie van referentiekarakter en mag niet worden beschouwd als een alternatief voor de aanbevelingen van een arts. We zijn niet verantwoordelijk voor enige diagnose die door de lezer wordt gesteld op basis van het materiaal op de site. We zijn ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere internetbronnen waarnaar in dit artikel wordt verwezen. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, raadpleeg dan een arts.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees