Categorieën
Recent traumaverwerking zelfzorg

De Qi-energie duwen

Dit is een praktijk die volledig geïnspireerd is op een van mijn favoriete meditatieve bewegingen uit Qigong genaamd: “Duwen van de Qi-energie”. Dat betekent dat je de levenskracht/energie (in de traditionele Oost-Aziatische culturele sfeer) in balans brengt m.a.w. het reguleren van je energie. Dat is dus je zenuwstelsel berichten naar de hersenen sturen dat je veilig bent.

Gebruik het een paar keer per dag wanneer je je overweldigd, gestresst, angstig, buzzy, nerveus en vastzit voelt. Voeg wat muziek toe aan je praktijk als het gepast voelt – anders is stilte ook heel nuttig.

Controleer even of alles klaar is voordat je begint. Let op waar je lichaam warm aanvoelt en leg je handen daarop. Wanneer u klaar bent, kunt u deze praktijk vervolgen die het zenuwstelsel reguleert. Als je het doet, zie je de energie die je om je heen beweegt en verander je jezelf.

Voel je adem emoties, sensaties en gevoelens bewegen. Focus op je beweging en zorg ervoor dat je hardop uitademt in een “Ohhhhhhhhhh” geluid. De focalisatie van Qi-energie zal helpen om een vagale reactie in je hersenen en lichaam te activeren en je in een meer geaarde staat te brengen. Laat me weten hoe het voelt!

over zelfzorg

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren