De Qi-energie duwen  +video

De Qi-energie duwen +video

Dit is een praktijk die volledig geïnspireerd is op een van mijn favoriete meditatieve bewegingen uit Qigong genaamd: “Duwen van de Qi-energie”. Dat betekent dat je de levenskracht/energie (in de traditionele Oost-Aziatische culturele sfeer) in balans brengt m.a.w. het reguleren van je energie. Dat is dus je zenuwstelsel berichten naar de hersenen sturen dat je veilig bent.

Gebruik het een paar keer per dag wanneer je je overweldigd, gestresst, angstig, buzzy, nerveus en vastzit voelt. Voeg wat muziek toe aan je praktijk als het gepast voelt – anders is stilte ook heel nuttig.

Controleer even of alles klaar is voordat je begint. Let op waar je lichaam warm aanvoelt en leg je handen daarop. Wanneer u klaar bent, kunt u deze praktijk vervolgen die het zenuwstelsel reguleert. Als je het doet, zie je de energie die je om je heen beweegt en verander je jezelf.

Voel je adem emoties, sensaties en gevoelens bewegen. Focus op je beweging en zorg ervoor dat je hardop uitademt in een “Ohhhhhhhhhh” geluid. De focalisatie van Qi-energie zal helpen om een vagale reactie in je hersenen en lichaam te activeren en je in een meer geaarde staat te brengen. Laat me weten hoe het voelt!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

over zelfzorg

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees