Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Opgroeien in onvoorspelbare omgeving waar vertrouwen geen rol speelde

Vertrouwen is een van onze fundamentele menselijke behoeften. 

Veiligheid en vertrouwen gaan hand in hand. Wanneer we ons veilig en zeker voelen, kunnen we die persoon of situatie als betrouwbaar en voorspelbaar vertrouwen. In een onvoorspelbare omgeving vertrouwen we na een tijdje niemand meer.

Als een kind opgroeit en niet in staat is om samenhangend en voorspelbaar te vertrouwen op of zich veilig te voelen bij zijn verzorgers, zullen ze leren dat mensen niet te vertrouwen zijn. Waaronder zijzelf.

Deze situaties vertekenen ons zelfoordeel en onze intuïtie. 

We worden gevoelloos voor het herkennen van onze eigen instincten en onze eigen intuïtie. Dit kan de basis leggen voor het verwelkomen van giftige vriendschappen, narcistische relaties en meer onvoorspelbare en onbetrouwbare situaties in ons leven. 

We negeren misschien ons instinct over iemand met wie we aan het daten zijn, we kunnen ons in ongezonde vriendschappen of in giftige situaties bevinden als ons zelfvertrouwen ontbreekt.

Stappen om onszelf te leren vertrouwen in een onvoorspelbare omgeving:

De eerste stap om op onszelf te gaan vertrouwen, is door tijd alleen met onszelf door te brengen. 

We moeten de giftige conditionering afleren die ons verslaafd hield aan giftige situaties. Dit vraagt ​​om duidelijkheid. 

En de enige manier om duidelijkheid te krijgen over een relatie of situatie is om jezelf tijd alleen te gunnen, het te verwerken en meer op één lijn te komen met je emoties en gevoelens; en onze intuïtie.

onvoorspelbare omgeving vertrouwen
klik hier voor meer informatie

Grenzen stellen wordt ook een belangrijke stap. 

We moeten leren “nee” te zeggen en oké zijn met nee zeggen. Als we ons niet op ons gemak voelen bij iets of iemand, loop dan weg. Dit hoort ook bij het stellen en handhaven van gezonde grenzen voor onszelf. Wat doe jij om zelfvertrouwen op te bouwen?

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees