positieve reconditionering angst

Hoe met positieve reconditionering sociale angst overwinnen?

Zoals bij elke negatieve conditionering, moet het ongedaan maken van de schade een positieve reconditionering van angst inhouden.

Het aanleren van angstbeheersingsvaardigheden is ook een belangrijk onderdeel van het overwinnen van zelfvernietigende patronen.

Hier zijn enkele positieve reconditionering strategieën die kunnen helpen:

1. Oefen in situaties met een laag risico.

Zoek naar mogelijkheden om sociale ervaringen en / of prestatie-ervaringen te oefenen in relatief niet-bedreigende omstandigheden met weinig risico, zoals met vrienden of zeer kleine groepen. Dit zal je helpen om negatieve conditionering te omzeilen met positieve ervaringen. Het zal je ook helpen belangrijke onontwikkelde vaardigheden op te bouwen die je zelfvertrouwen zullen vergroten.

positieve reconditionering angst
We fight for Ukrainian children on a psychological front

2. Deactiveer Triggers.

Leer manieren om jouw diepgewortelde hyper opgewekte traumareactie te deactiveren, die de neiging heeft om invaliderende gevoelens van angst en ontoereikendheid te versterken. Quantum Healing, Buikademhaling, meditatie, opmerkzaamheid en fysieke activiteit kunnen effectieve manieren zijn om hypervigilantie en paniek te beheersen. Zie onze verschillende programma’s hier.

3. Maak verbinding met je emoties.

Opgroeien met narcistische ouders leidt tot emotionele ontregeling en vervreemding. Het opnieuw verbinden met je emoties en het opbouwen van emotionele geletterdheid door zelfbewustzijnspraktijken is een essentieel onderdeel van het verminderen van angstgevoelens en andere symptomen van complex trauma.

Zelfbewustzijn helpt emoties zelf te destigmatiseren, waardoor we in alliantie met onze gevoelens kunnen werken in plaats van ertegen. Je kunt zelfbewustzijn opbouwen door regelmatig een dagboek bij te houden. Maar ook dagelijkse zelfcontroles, therapie of coaching, en betrokkenheid bij kunst en andere creatieve vormen van zelfexpressie zal je emotionele gezondheid bevorderen.

4. Kweek Afstemming.

Op het meest fundamentele niveau hebben kinderen met narcistische ouders geen afgestemde spiegeling. Ze hebben geen empathische validatie van het zelf. Onzekere gehechtheid en voortdurende verstoringen van sociale banden liggen aan de basis van een narcistisch ontwikkelingstrauma. Ze zijn de belangrijkste oorzaken van sociale angst.

positieve reconditionering angst
klik hier voor onze herstelprogramma’s

Het vinden van empathische afstemming elders, zoals met vrienden, andere veilige volwassenen of familieleden, dieren en de natuur, en artistieke bezigheden zoals muziek of dans bieden krachtige mogelijkheden om verbindingen, vertrouwen, zelfvertrouwen en emotionele regulering op te bouwen die angst en andere slopende dimensies verminderen van complex trauma.

Je kunt meer info vinden op onze website als je de zoekfunctie gebruikt met sleutelwoorden. Belangrijke sleutelwoorden: angst, trauma, taak, creativiteit, paarden, therapie, complex trauma, dagboek, reflecteren enz.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees