Hoe bloeien als een empathische persoon? Deel 2 +Video

Hoe bloeien als een empathische persoon? Deel 2 +Video

Nu het derde deel van de video en dat zijn de twee fasen van empathische ontwikkeling van een empathische persoon. Als je deel 1 nog niet hebt doorgenomen, lees eerst deel 1.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2020/12/hoe-bloeien-als-een-hoog-sensitief-persoon-deel-2.mp4

De meeste empaten weten dit niet, maar er zijn eigenlijk twee fasen in je empathische ontwikkeling.

En het is erg belangrijk dat je deze twee fasen kent, zodat je jezelf naar een volwassener stadium kunt brengen, jezelf kunt ontwikkelen en een beter begrip krijgt van wat het werkelijk betekent om je empathische vaardigheden te ontwikkelen.

Dus de twee stadia van empathische ontwikkeling zijn de machteloze fase en de krachtige fase.

Nu ga ik je enkele belangrijke verschillen geven tussen de bekrachtigde en de machteloze fase. En het belangrijkste om te onthouden is dat die kenmerken die ik je aan het begin van de video gaf met mijn kleine grappige lijstje, die kenmerken afkomstig zijn van empaten die lesgeven vanuit een machteloos stadium.

Dus als je lesgeeft vanuit een machteloos stadium, dan ga je definities geven die machteloos zijn, oké? Maar dat is alleen maar een fase van empathie. Je kunt in een andere fase zijn. Je kunt in de bekrachtigde fase zijn.

Dus ik ga ze nu vergelijken.

De machteloze fase heeft meestal vroeg in je leven plaats, vanaf je kindertijd, wanneer je bepaalde copingmechanismen begint te ontwikkelen die later negatief blijken te zijn. Dus dit is wanneer de empaat de energieën zal gaan voelen. Ze weten dat ze echt krachtig zijn, dit is wanneer de empaat de energieën zal gaan voelen. Ze weten dat ze echt krachtig zijn, ze weten echter niet wat ze ermee moeten doen.

Zodat ze bij mensen weglopen. Ze zullen veel tijd alleen gaan doorbrengen, omdat ze niet weten hoe ze moeten omgaan met de energieën van andere mensen om hen heen. Maar hier is het ding. Mensen kunnen hun hele leven in een machteloze fase blijven als ze hun macht niet kennen en als ze hun eigen empathische vermogens niet ontwikkelen. Dus een machteloze empaat zijn, komt niet alleen vroeg in je leven voor. Je kunt je hele leven in die fase blijven als je je innerlijke kracht niet ontwikkelt.

empathische persoon
De juiste tools voor stimulering van zelfgenezing van trauma!

Dus meestal begint de machteloze fase al vroeg in het leven en kan het doorgaan totdat de persoon spiritueel ontwaakt.

Of zijn ze gewoon omringd door mensen die weten wat het betekent om een bekrachtigde empaat te zijn, en ze leren van hen deze vaardigheden. Zodat de persoon in staat is zich los te maken van de machteloze fase en naar de bekrachtigde fase te gaan.

De bekrachtigde fase vindt meestal later in het leven plaats, of wanneer de persoon spiritueel ontwaakt is of wanneer hij zijn innerlijke kracht begint te ontwikkelen en hij begint te weten wie hij of zij is.

Dus dit is een beetje de overwinning van deze twee stadia, meestal onkrachtig stadium eerder en aangedreven stadium soms later. Maar het kan eerder zijn, en eerder en eerder. Dit is waarom ik deze video maak, want als je 18 jaar bent en deze video bekijkt, kun je vandaag het krachtige podium betreden.

Hier is nog een ander kenmerk dat machteloze empaten onderscheidde van bekrachtigde empaten.

En dat is de enige kernovertuiging die elk van hen heeft. Dit wil zeggen, als je dit zou kunnen opschrijven, als je een notitieboekje hebt, schrijf dit dan op, want dit zal transformerend zijn in je eigen reis. De kernovertuiging die een machteloze empaat heeft, is deze:

De energie die zich voor mij aandient, is sterker dan ik.

Zie je, dit is de kernovertuiging. Of de empaat zich er nu bewust van is of niet, een machteloze empaat zal deze kernopvatting vasthouden. De energie die zich voor mij aandient, is sterker dan ik. Daarom ren je weg en isoleer je jezelf.

Daarom ga je je isoleren in je huis en wil je niet naar feestjes, bijeenkomsten of wat dan ook, omdat je wegrent voor de energie omdat je gelooft dat die sterker is dan jezelf. Want als je niet geloofde dat het sterker was dan jezelf, heb je geen reden om te vluchten. Er zou geen reden zijn om je te isoleren. Ik heb dit zoveel jaren gedaan totdat ik tot de conclusie kwam dat dit een kernovertuiging was die ik had.

Daardoor bleef ik wegrennen van energie omdat ik er bang van werd. Ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan, en uiteindelijk dacht ik dat het sterker was dan ik.

De kernovertuiging die een empowered empaat heeft, is heel anders. Luister naar deze kernopvatting.

empathische persoon
De juiste tools voor stimulering van zelfgenezing van trauma!

De kernovertuiging van een bekrachtigde empaat is dit. “Er is geen energie sterker dan ik.”

Voel je daar de kracht van? Ik ga het nog een keer zeggen. “Er is geen energie sterker dan ik.” Dit is de overtuiging van een bekrachtigde empaat. En als je deze kernovertuiging hebt, zal het je leven als empaat veranderen door gewoon van de machteloze overtuiging over te schakelen naar de bekrachtigde overtuiging.

Dit is me overkomen. Dit overkomt honderden mensen die ik ken. Je leven verandert in een oogwenk door van de ene overtuiging naar de andere over te schakelen.

Het derde kenmerk dat machteloze empaten onderscheidde van gemachtigde empaten, is keuze.

Dus een machteloze empaat gelooft niet dat ze een keuze hebben in deze kwestie. Dus een machteloze empaat zal meestal wegrennen van sociale situaties of ze zullen gewoon een beetje verschrompelen wanneer ze met negatieve energie worden geconfronteerd. Ze zullen van alles doen omdat ze denken dat ze geen keus hebben. Ze denken: “Ik ben gewoon een empaat. Dat ben ik, maar. Dat is gewoon van nature mezelf. Ik moet hiervoor mechanismen vinden.”

Dus de machteloze empaat ziet geen keuze in het scenario.

De bekrachtigde empaat weet dat ze in een bepaalde situatie de keuze hebben of ze energie willen opnemen of niet.

Of ze de energie willen absorberen en ermee willen omgaan en er plezier mee willen hebben, of niet. Oké? En dit is de sleutel tot de kracht van de empaat. Daarom zal ik je een paar voorbeelden geven om te illustreren hoe deze keuze zich in het dagelijks leven afspeelt.

Dus laten we zeggen dat ik ergens heen ga, oké? Ik ga ergens heen. Laten we zeggen dat ik naar een bar ga en ik kom op het idee van een bar omdat er veel dichte energieën in bars zijn. Dus vooral met alcohol, en elke soort substantie, er is veel dichte energie in een bar. Dus ik loop in de bar, oké? En ik voel onmiddellijk heel sterke, heel zware, heel dichte energie die op dat moment mijn kant op komt, omdat ik een krachtig empathisch vermogen ben.

Ik zeg “Nee, dat neem ik niet. Ik neem dat niet. Daar heb ik geen interactie mee. Ik zal op dit moment een levend vuur worden.”

Nu de keuze en het beeld dat ik wil dat je bijhoudt, is dat de empaat op dat moment ervoor kiest dat de energie niet naar zijn zin is, en hij zal deze energie niet absorberen. Want waarom zou je iets negatiefs in je lichaam willen absorberen? Waarom zou je dat willen doen? ‘Dus besluiten ze dat ze dat niet willen. Dat willen ze niet. Dus worden ze een levend vuur, wat betekent dat elke negatieve energie op die manier onmiddellijk wordt verbrand en getransmuteerd.

Het is in liefde veranderd. Dat is wat een levend vuur is. Het is liefde.

Dus het inlevingsvermogen op dat moment dat ik in de bar loop, de energie kan me niet echt schelen. Het is een beetje zwaar. Dus op dat moment word ik een levend vuur. Ik neem niets van deze energie op. Het komt naar me toe. Het komt in mijn energiesysteem.

Zeker, maar het blijft daar maar een fractie van een seconde omdat ik het verbrand en transmuteer. Dat maakt deel uit van mijn missie als empowered empathie. Ik ga een ruimte in en maak deze ruimte schoon wanneer ik eruit kom. Ik ren er niet meer voor weg omdat ik niet meer kracht zou krijgen als ik dat deed.

Dus in plaats van naar de deur van de bar te gaan en dan naar huis te rennen omdat er veel energie is, is dat niet wat ik doe. Ik loop in de bar, ik detecteer de dichte energie, ik word een levend vuur, verbrand alles wat op mijn pad komt, en zet het mogelijk om in liefde.

Dit is scenario één waarin ik ervoor kies dat ik de energie niet wil absorberen.

Nu scenario twee, laten we zeggen dat ik ergens ga waar een groep mensen is en een heel hoog geascendeerde energie, in de vorm van een spiritueel leraar of gewoon om samen te komen met echt luchtige, vrolijke, mooie mensen.

Dus ik kom bij deze bijeenkomst. En omdat ik een empaat ben, begin ik de energie te detecteren. Onthoud dat ik een nauwkeurig afgestelde detectiemachine ben. Dus ik begin de energie te detecteren en het is heerlijk.

Dus op dat moment, omdat de energie geascendeerd is, is het heerlijk. Het is prachtig. Op dat moment hoef ik in die situatie geen levend vuur te zijn. Ik kan ervoor kiezen om een spons te zijn.

Dus nu, omdat ik een heerlijke, mooie hoge vibratie-energie aangeboden krijg, kan ik ervoor kiezen om een spons te zijn in die situatie en zeggen, ik zou dit graag willen opnemen. Dus ik neem het op. Ik neem deel aan de mooie lichte energie. Je ziet dat er weer een keuze is. Ik kwam in een situatie terecht. De energie was mooi en hoog vibrerend, en ik koos ervoor om in die situatie een spons te zijn.

empathische persoon
Groeitaken voor zelfgenezing bij trauma!

Dus ik beweeg constant heen en weer tussen een spons zijn en energie absorberen of een levend vuur zijn en energie verbranden en het transmuteren.

Zie je, de bekrachtigde empathische persoon weet altijd dat ze op elk moment in hun leven tussen deze twee toestanden schakelen. Ze weten dat ze een keuze hebben. Bovendien weten ze dat ze veel macht hebben als ze deze keuze maken. Dit is ook een goede manier om het te onthouden. Ik hou van deze verklaring, zodat je deze kunt onthouden en meenemen. Een bekrachtigde empaat weet altijd dat ze de keuze hebben tussen een beïnvloeder van energie zijn of om beïnvloed te worden door energie.

De machteloze empathische persoon weet dit niet. De machteloze empaat wordt voortdurend beïnvloed door energie. Ze nemen het constant op. Ze laten de energie hen beïnvloeden. Oké, dus de machteloze empaat, weet niet dat ze een ander alternatief hebben.

De empowered empathische persoon realiseert zich de kracht die ze hebben om op elk moment een beïnvloeder van een situatie te worden.

Dit betekent dat wanneer ik een ruimte betreed, als de energie echt laag is, heel dicht, echt gewoon hier beneden, ik onmiddellijk van de info-beïnvloedermodus ga veranderen, wat betekent dat ik niet door die energie zal worden beïnvloed.

In feite zal het andersom zijn. Die energie zal door mij worden beïnvloed.

Zie je nu hoe belangrijk het voor je is om te weten dat je een beïnvloeder kunt zijn in een situatie en niet altijd alleen maar beïnvloed? Je kunt worden beïnvloed, maar je hebt ook de rol van een krachtige beïnvloeder als je je dit herinnert, als je je herinnert dat ik een krachtige empathische beïnvloeder kan zijn, zul je nooit meer weglopen uit een situatie.

Want als je in een situatie terechtkomt waar veel negativiteit en veel dichtheid is, zet je je beïnvloeder-chip aan en overweldig je meteen met je eigen energie van liefde, van vreugde. Je overweldigt de dichtheid die in die ruimte is.

Bovendien word je de empathische beïnvloeder van energie, en dat is een belangrijk onderdeel van je missie, want je bent hier niet om weg te rennen voor negatieve energie.

Ook ben je hier om negatieve energie op te nemen en te transmuteren. Een empathische persoon is een alchemist. Je bent hier om een alchemist te worden. Je bent hier om alle negatieve grove energie te grijpen, het om te vormen, het te transmuteren en het in liefde om te zetten. Daar ben je voor. Dus vergeet dit nooit. Een empaat kan een beïnvloeder zijn, maar ze kunnen ook worden beïnvloed, afhankelijk van wat de keuze is en wat de energie is die ze krijgen.

Ik heb een vraag van een miljoen dollar, en hoe word ik in vredesnaam een bekrachtigde empathische persoon?

En nu ik al deze dingen weet, nu ik al deze mythen heb meegemaakt. Ik ken het verschil tussen een machteloze empaat en een krachtige empathische persoon, hoe word ik dan een krachtige empaat? En dat is het volgende deel.

Ik ga je wat tips geven over hoe je vandaag een bekrachtigde empathische persoon kunt worden.

Dus ik ga de drie belangrijkste manieren delen waarop je een bekrachtigde empaat kunt worden. Er zijn er nog veel meer, maar deze drie manieren zijn onmisbaar.

De eerste manier om een bekrachtigde empathische persoon te worden, is door van jezelf te houden en jezelf te accepteren.

Zelfliefde is zo, zo belangrijk, omdat het de eigenliefde is die de machteloze overtuigingen die je eerder had over wat het betekende om empaat te zijn, doorbreekt. Als je een diepe zelfliefde en diepe zelfacceptatie hebt wanneer je dit hebt, besef je hoe krachtig empathische vermogens zijn en hoe je ze kunt gaan gebruiken.

Als je niet in een positie verkeert waarin je van jezelf houdt, dan blijf je in die machteloze empathische fase omdat je gewoon gelooft dat je geen macht hebt. Dat is wat machteloosheid betekent. Het is een persoon die niet gelooft dat hij enige macht heeft.

Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je jezelf accepteert zoals je bent, hoe meer je beseft dat empathie alleen maar een enorm geschenk is dat je ziel heeft uitgekozen.

Je ziel koos ervoor om te incarneren als een empaat. Het is een gift. Het is één van de talenten die je in dit leven inbrengt op dezelfde manier als een concertpianist bereid wordt om concertpianist te worden. Dus je bent voorbereid om een empathische persoon te zijn. En hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je empathische vermogens zullen ontwikkelen.

De tweede manier is ook een sleutel. En dat is jezelf kennen.

In het Apollotheater in Delphi, Griekenland, staat een inscriptie met de tekst Ken jezelf. Als je spiritueel ontwaakt, begin je jezelf te kennen. Je moet weten dat je empathische persoon bent. Omdat hier het ding is: Een machteloze empathische persoon, je kunt alleen in deze fase van machteloosheid blijven als je niet weet wie je bent.

Want zodra je weet wie je bent, boem. Je krijgt kracht omdat je op God lijkt. Je bent als een geïncarneerde God. Je bent het universum in een lichaam. Je bent bronenergie in een fysiek lichaam. Je bent zo krachtig en je moet in die schoenen stappen om krachtig te zijn.

Dus je ziet, als je beseft, als je beseft en weet wie je bent, verlies je alle angsten.

Je verliest deze behoefte om jezelf te isoleren, want je kunt omgaan met energieën. Nee. Dan begin je groter en sterker te staan omdat je je realiseert, wacht eens even, als ik een bron ben die geïncarneerd is in een lichaam, waarom ren ik dan steeds weg van andere energieën? Er is geen andere energie sterker dan ik.

Dus hoe meer je jezelf kent, hoe sterker je wordt als empaat. Dus ken jezelf als empaat. Je bent een krachtig spiritueel wezen. Er is niets sterker dan jij, en alleen al dit weten zal je een krachtige spiritueel leraar maken, maar ook een krachtig empaat.

En de derde en laatste manier om een bekrachtigde empathische persoon te worden, is simpelweg te weten wat een empaat is.

Om echt te weten wat een empaat is op een meer technisch niveau. Dus als je zo ver bent gekomen, weet je al wat een empathische persoon is. Je weet wat een empaat is vanuit een bekrachtigde plek, niet vanuit al die machteloze overtuigingen.

Hoe meer je weet over de technische aspecten van empathie, vaak zullen mensen reageren, ze zullen zeggen: Je hebt een echt cerebrale manier om over spiritualiteit te praten. En dat is de boom. Soms ben ik dat. De reden waarom ik je dit op een meer cerebrale manier geef, is omdat ik je bruikbaar advies en bruikbare informatie wil geven.

Als je bepaalde dingen weet op een mentale, cerebrale manier, dan sijpelt dat weten door in elke laag van je wezen en word je ontspannener. Je wordt sterker door meer te weten over waarom bepaalde dingen er zijn.

Dus dat is het derde aspect: gewoon begrijpen, wat het betekent om een empathische persoon te zijn.

Weten wat ik zojuist heb gezegd gaat je goed doen. Je bent niet kwetsbaar. Bovendien ben je zo sterk. Je bent gevoelig, maar je bent niet kwetsbaar. Daarbij hoef je geen energie op te nemen als je dat niet wilt. Je bent geen doelwit voor narcisten en energievampiers als je dat niet wilt. Dat is niet wat er hier aan de hand is.

Nu weet je dat je als empaat zeer begaafd bent in het detecteren, lezen en verwerken van informatie. Dus nu je bijna klaar bent met dit artikel, zit je op een heel ander niveau van wat het betekent om empathisch te zijn.
Maar nu wil ik van je horen: Vind je het moeilijk om een empaat te zijn?

In welk stadium bevind je je? Heb je het gevoel dat je je in de bekrachtigde fase bevindt, of ben je nog steeds in de machteloze fase? Laat het me weten in de reacties hieronder. En als je een vraag hebt die ik graag beantwoord, laat die vraag dan achter in de commentaren. Ik lees ze en beantwoord er zo veel mogelijk.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

het bloeien model