Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Way maker – Wegvoorbereider: Zelfs al zie ik het niet, je houdt je belofte!

Er was vandaag één iemand die me vroeg hoe het was met L.

Dat kindje dat ik ook zo graag zie. Hij had een liedje over de wegvoorbereider, de wegmaker, een voorloper, pionier, padvinder. in het Engels Way maker dat hij heel graag hoorde. Het is lang geleden dat ik het nog heb durven te beluisteren omdat ik vreesde dat het bij mezelf zoveel pijn zou triggeren.

Het is het juiste nummer voor de tijd waarin we leven. Het is een nummer waar mensen en L. zich aan vasthouden. Ik denk dat het ons aanmoedigt om niet op te geven. Het is een van die strijdliedjes waar mensen van houden.

“Way maker” – wegvoorbereider is geschreven door de Nigeriaanse gospelster Sinach, die haar versie in 2015 uitbracht.

Tegen de tijd dat Smith het ongeveer twee jaar geleden hoorde, was het al op weg om een standaard te worden. Zijn dochter speelde het voor hem en noemde het haar ‘go-to song’.

Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal ik vervloeken. En alle volkeren op aarde zullen door jou gezegend worden. Sinach schreef Way Maker zodat iedereen gesterkt kon worden door de Schriften in Genesis, hoofdstuk 5.

Ben je ooit in je leven op een plek terechtgekomen waar je denkt,

“Ik weet niet waar ik vanaf hier heen moet” of “Ik weet niet zeker of ik hier doorheen zal komen”? Heb je ooit een wonder nodig gehad? Ik denk dat de meesten van ons deze gevoelens kunnen herkennen. Niet op dezelfde manier, maar we weten allemaal wat het betekent om te worstelen.

Dat hoort bij het geloof in God. Dat is wat het betekent om geloof te hebben: om hoop en vertrouwen te hebben in de beloften van God, zelfs als we geen weg vooruit zien of hoe we vergeving kunnen krijgen of hoe onze wonden kunnen worden genezen.

De Israëlieten behandelden dezelfde kwesties in het hele Oude Testament, zowel als individu als als volk. De uittocht uit Egypte is een verhaal van God die op wonderbaarlijke wijze een weg baant voor Zijn kinderen. 

Als we in hun schoenen (of sandalen) hadden kunnen staan, zouden we zeker de onderdrukking hebben gekend die ze voelden, hun overweldigende gevoel van hopeloosheid, de verwarring over waar God in hun leven was.

Maar God maakte een weg omdat Hij een Wegmaker is!

Hij hield Zijn belofte om hen naar een betere toekomst te leiden. Toen de natuur en hun eigen begrip in de weg stonden, verrichtte God wonderen. Hij spleet de zee zodat Israël er doorheen kon lopen. Toen ze door de woestijn dwaalden, ging God voor hen uit als een vuurkolom en een wolk, een licht in de duisternis.

Jesaja 43:16-19 vertelt ons,

Dit is wat de HEER zegt – Hij die een weg baande door de zee, een pad door de machtige wateren, die de wagens en paarden, het leger en de versterkingen samen trok, en ze lagen daar, om nooit meer op te staan, gedoofd, gedoofd uit als een pit: “Vergeet de vroegere dingen; blijf niet hangen in het verleden. Kijk, ik doe iets nieuws! Nu springt het op; merk je het niet? Ik baan een weg in de wildernis en beken in de woestenij.’

Jesaja deelt dit eeuwen na de uittocht met Israël.

Toch is het een krachtige herinnering voor Israël (en voor ons) dat God een wegmaker is.

Als we de context van Jesaja beschouwen, zien we dat Jesaja profeteert over de Babylonische ballingschap, een periode in de geschiedenis van Israël waarin ze tientallen jaren als gevangenen naar een vreemd land zouden worden weggevoerd. Maar als hij dit zegt, duurt het meer dan honderd jaar voordat dat zal gebeuren.

Dus, een eeuw voordat een Israëliet naar Babylon is weggevoerd, voordat hun proces ooit is begonnen, heeft God beloofd een weg te banen. Er is hier een krachtige herinnering voor ons: we weten misschien niet welke beproevingen ons in de toekomst te wachten staan, maar we weten dat we een God dienen die beloofd heeft ons er doorheen te leiden.

Het volk van Israël bracht veel tijd door met worstelen in de woestijn of in gevangenschap. Als volgelingen van Jezus kunnen we ons niet volledig voorstellen dat we 40 jaar in de woestijn leefden vóór de tijd van elektriciteit of modern gemak.

De meesten van ons kennen wel iemand die strijdt tegen kanker.

Gelovigen en vrienden en familie worden gevangen gehouden door depressie en Covid.

Velen zijn getroffen door de pijn van kinderloosheid, miskraam, huwelijksproblemen of echtscheiding. Anderen zijn verloren in hun geloof, onzeker over hoe ze naar de Vader kunnen terugkeren. Sommigen hebben verlies geleden. Het verlies van een droom, een partner of een kind. Er zijn zoveel manieren waarop we pijn en moeilijkheden in ons leven kunnen ervaren.

Misschien heb je het erg moeilijk vandaag.

Misschien zit je op een geweldige plek. Misschien zit een vriend of familielid in een moeilijke situatie. Wat de omstandigheden ook zijn, weet dat God een weg baant in de woestijn en dat Hij stromen van levend water in de woestenij zal herstellen. Rust in de wetenschap dat God een wegmaker is, een wonderdoener, een belofte-bewaarder en een licht in de duisternis.

Wanneer je je verslagen, gevangen of gewoon uitgeput voelt. . . God is een wegmaker.

Wanneer je geen manier ziet om hier doorheen te komen. . . God is een wonderdoener.

Wanneer je niet meer weet hoe je moet vertrouwen. . . God is een beloftebewaarder.

Als alles om je heen donker is. . . God is een licht in de duisternis.

Wie is Sinach?

De volledige naam van Sinach is Osinachi Kalu Okoro Egbu, en als kind zag ze zichzelf altijd zingen voor grote menigten. Ze begon niet in een muzikale carrière, maar studeerde af met een graad in natuurkunde aan de Universiteit van Port Harcourt, Rivers State, Nigeria. Ze trouwde in 2014 met Joseph Egbu en werd vijf jaar later moeder.

Ze begon pas in 1989 met zingen, maar deed het alleen als hobby, terwijl ze genoot van een carrière als staflid in haar kerk. In haar vrije tijd schreef Sinach liedjes en haar eerste album, Chapter One, werd uitgebracht in 2008. Datzelfde jaar won haar nummer This Is Your Season Song of the Year.

Net als elk ander nummer heeft Way Maker de perfecte combinatie van songteksten en muziek waardoor mensen opstaan en er kennis van nemen. Sinds Sinach de video voor het nummer eind 2015 uitbracht, is het viraal gegaan met meer dan 100 miljoen hits. Je kunt haar beroemde video bekijken hier op YouTube.

Uren heb ik hem gewiegd om hem te troosten en in onze liefde te omarmen en de wegvoorbereider zijn werk te laten doen in onvoorwaardelijke liefde.

Er is weer zoveel gebeurd in de afgelopen weken waar ik klaarheid in wilde krijgen, dat de wegvoorbereider even op de achtergrond verdwenen was. Maar uiteindelijk gaat het om hetzelfde. Hoe kun je iemand helpen te herstellen van zijn trauma’s en een betere samenleving tot stand te brengen. Ben je een wegvoorbereider?

Het is een prachtig lied, maar dat betekent niet dat ik het met alles eens ben met de organisatie die het uitbrengt. In tegendeel, ik ben het veelal oneens met hun conclusie en visie voor de samenleving.

Ik ben voor een inclusieve maatschappij waar niemand uitgesloten wordt, waar niemand een zondebok wordt, Waar niemand zich superieur gedraagt aan een ander. Maar voor mij is dat althans geen enkele reden om dit lied niet prachtig te vinden.

En ja vooral ook omdat ons ex-pleegkindje L. het zo prachtig vond. Maar nu kan hij het niet meer beluisteren. Hopelijk vindt hij het ooit hier terug! Ik dank Jezus Hij zal ervoor zorgen dat hij ooit zijn weg terugvindt naar ons.

Vertaling van de lyriek van Way Maker

U bent hier, beweegt in ons midden
Ik aanbid U
Ik aanbid U
U bent hier, werkt op deze plaats
Ik aanbid U
Ik aanbid U
U bent hier, beweegt in ons midden
Ik aanbid U
Ik aanbid U
U bent hier, werkt op deze plaats
ik aanbid U
ik aanbid youyou zijn
Way maker, wonderdoener, belofte bewaarder
Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie je bent
Je bent
Way maker, wonderdoener, belofte houder
Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie u bent U zijn hier, raken elk hart aan
Ik aanbid U
Ik aanbid U
U bent hier, geneest elk hart

Geneest elk hart

Oh, ik aanbid U
Jezus, ik aanbid U
U verandert levens
U bent hier, oh, verandert levens
Ik aanbid U
ik aanbid U
U herstelde elk hart
U bent hier, en U herstelt elk hart
Ik aanbid U, yeah
ik aanbid youand Je bent
Way maker, wonderdoener, beloftebewaarder
Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie je bent
Ja, U bent de weg maker
Way maker, wonderdoener, beloven keeper
Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie Jij bent Ja, zing het nog een keer Jij bent, ja
Wegmaker, wonderdoener, beloftebewaarder
Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie Jij bent
Oh het is wie U bent, Jezus, ja

Weg maker, wonderdoener, beloftebewaarder

Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie U bent Zing dat is wie U bent Oh, dat is wie U bent
En dat is wie U bent
Oh, en dat is wie U bent
Dat is wie U bent
Heer Jezus, dat is wie U bent
Dat is wie U bent (oh, Hij tilt u op)
Dat is wie U bent
Dat is wie U bent Mijn Jezus, ja Wonderwerker, belofte bewaarder
Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie U bent
Ja, het is ja, het is wie U bent
Wegmaker, wonderdoener, beloftebewaarder
Licht in de duisternis (hey)

Mijn God, dat is wie U bent Laten we dit samen zingen


Zelfs als ik het niet zie, kom op, zelfs als Zelfs als ik het niet zie, Je werkt
Zelfs als ik het niet voel, Je werkt
Je stopt nooit, Je stopt nooit met werken
Je doet nooit stop, je stopt nooit met werken (kom op) zelfs als ik het niet zie, je werkt
zelfs als ik het niet voel, je werkt
je stopt nooit, je stopt nooit met werken
je stopt nooit, je nooit Stop met werken (oh) Zelfs als ik het niet zie, Je werkt
Zelfs als ik het niet voel, Je werkt
Je stopt nooit, Je stopt nooit met werken
Je stopt nooit (yeah oh), Je stopt nooit werken Zelfs als ik het niet zie, Je werkt
Zelfs als ik het niet voel (ja), Je werkt
Je stopt nooit, Je stopt nooit met werken
Je hebt nooit stoppen, je nooit stoppen met werken (Jij bent de weg maker, ja) Way maker, wonderdoener, beloven keeper

Licht in de duisternis

Mijn God, dat is wie je bent
Ja, ja
Way maker, wonderdoener, belofte keeper
Light in de duisternis
Mijn God, dat is wie U bent
Zing dat is wie U bent Oh, dat is wie U bent
Dat is wie U bent
Oh en dat is wie U bent
Dat is wie U bent
Ja, en dat is wie U bent, ja
dat is wie je bent
Oh, dat is wie je bent
dat is wie je bent
Oh het is wie je bent, nu Jesus Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie je bent
Je bent
Way maker, wonderdoener, belofte keeper
Licht in de duisternis
Mijn God, dat is wie U bent

Oh, Zijn naam is boven

Zijn naam is boven een depressie
zijn naam boven eenzaamheid
Oh, Zijn naam is boven de ziekte
Zijn naam is boven kanker
Zijn naam is boven alle andere naam
Ja het is dat wie je bent
(dat is wie je bent)
dat is wie je bent
(dat is wie je bent) Jezus
en dat is wie je bent
(dat is wie je bent)
Oh ik weet dat dat is wie je bent
dat is wie je bent

Way maker is een volkslied!

Ik ben het afgelopen jaar zo gezegend door dit nummer Waymaker. Het zit in mijn hoofd en ik krijg het er niet uit. Het is een krachtig volkslied en niet alleen een aanbiddingslied. Luister ernaar en ik hoop dat het jou ook tot zegen is. Geniet ondertussen van het gedicht dat het heeft voortgebracht.

Als we onze weg niet kunnen vinden, leid jij ons
Wanneer de obstakels die ervoor staan onoverkomelijk zijn
jij maakt de weg voor ons vrij
Wanneer onze wegen naar een doodlopende weg leiden, creëer jij een andere weg
Waymaker dat is wie je bent

Wanneer onze hoop tegen de muur ploft, kom je aanstormen als een machtige wind!

Wanneer we denken dat de situaties onmogelijk zijn
Je draait ze om voor ons welzijn
Wanneer we honger hebben en zonder voorziening worden achtergelaten
Je creëert een wonder en zorgt voor ons
Wonderwerker dat is wie je bent!

Wanneer we alle vertrouwen in alles hebben verloren
Je redt en herstelt ons
Wanneer we ons afvragen over uw beloften
U beantwoordt ons en laat ze gebeuren!
Wanneer we denken dat een situatie te groot is en er geen uitweg meer is
U troost ons met uw machtige aanwezigheid
Belofte-Keeper dat is wie je bent!

Wanneer de duisternis rondkruipt als een hongerige wolf
Jouw licht jaagt het weg als een leeuw achter zijn prooi aan
Wanneer we op donkere plaatsen worden achtergelaten en onze weg niet kunnen zien
Uw licht schijnt helderder in onze harten en leidt de weg naar buiten
Licht in de duisternis dat is wie je bent!

Welke boodschap brengt Way Maker over?

God beweegt door de aarde via de Heilige Geest die in ons leeft, Hij reikt uit naar de mensheid, voorziet in al onze behoeften, baant een weg voor ons, verricht wonderen, houdt Zijn beloften en verslaat de duisternis met Zijn licht. Hij zal op een dag alle tranen van de ogen van de gelovigen wissen als we Zijn hemelse koninkrijk binnengaan.

Er waren verschillende verzoeken voor dit nummer onder verschillende artiestennamen. Deze omvatten Leeland, Sinach en Michael W. Smith. De oorspronkelijke componist en auteur is Osinachi Joseph, algemeen bekend als haar artiestennaam Sinach.

Sinach is momenteel de senior aanbiddingsleider van de megakerkelijke Christ Embassy in Lagos, in de staat Lagos, Nigeria. Ze schrijft en zingt voornamelijk gospelmuziek en toerde de wereld rond in meer dan 50 landen!

Haar hit Waymaker is gecoverd door Leeland en Michael. W. Smith, die beide hielpen haar lied populair te maken.

Op 7 maart 2019 passeerde het de grens van 100 miljoen views, waarmee ze de eerste gospelzangeres was die deze prestatie bereikte.

De teksten zijn te vinden op https://genius.com/Sinach-way-maker-lyrics.

Hoewel Sinach beweert dat God alle gebroken harten herstelt, informeert de Schrift ons dat er velen zijn die de weg kiezen die naar de dood leidt (Matteüs 7:13). Sinachs nauwkeurigheid zou enorm verbeteren als ze absolute uitspraken zou vermijden en zou kiezen voor “harten raken” of “harten herstellen” in plaats van de absolutistische term “elke”, alsof er nul tegenvoorbeelden zijn.

De term “way maker” is het centrale thema gezien de bekendheid ervan als de titel van het nummer.

Merriam-Webster definieert dit als “een die een weg maakt”. Welke weg heeft God gemaakt? Christenen zullen ongetwijfeld verwijzen naar het kruis en de gekruisigde Christus.

Jezus maakte een manier om onze zonden weg te nemen, zodat gehoorzaamheid aan de Wet niet tot stand kon komen. De oudtestamentische offers waren alleen bedekt met zonden. Het heeft ze niet verwijderd. Dit is de beste verklaring voor deze stelling.

In termen van herhaling kan Sinach Psalm 136 hebben gebruikt als basis voor de opmaak van elk vers. De rooms-katholieke kerk heeft een soortgelijk formaat tijdens de mis. Tijdens het voorbedegedeelte antwoordt de kerk bijvoorbeeld: “Heer, hoor ons gebed” nadat elk gebed is opgezonden. Het is ook een veel voorkomende liturgische vorm die op muziek wordt gezet.

In het lied van Sinach is de zin “Ik aanbid u” het antwoord op elke uitspraak die ze doet, waarbij elke eerdere uitspraak bewijs toevoegt waarom ze Hem prijst. Ten slotte is de structuur van het nummer bijna traditioneel geformatteerd, waarbij het refrein zich herhaalt na een paar verzen en de brug.

Sinds de COVID-19-pandemie in het voorjaar van 2020 begon, is Way Maker van hoop.

Het is vertoond en gespeeld in ziekenhuizen, parken en vele andere openbare ruimtes, vaak met grote groepen mensen die het lied samen zingen om hoop en bemoediging naar anderen te verspreiden. Het nummer bereikte in juni 2020 nummer één in de Christian Copyright Licensing International Top 100 en bleef tot december van dat jaar op de eerste plaats.

Way Maker is inderdaad het bewijs dat wanneer iemand een nummer schrijft vanuit het hart met teksten die resoneren met mensen over de hele wereld, het nummer geen andere keuze heeft dan een hit te worden. “From the heart” is het belangrijkste deel van die verklaring, want dit is een nummer dat geen andere keuze had dan rechtstreeks naar de top te gaan.

Hoeveel van de teksten komen overeen met de Schrift?

Het meeste is in overeenstemming met Gods geïnspireerde Woord; De herhaalde objectivistische beweringen van Sinach met betrekking tot Gods genezing en aanraking zijn echter niet 100% correct als we kijken naar de onveranderde ongelovige die een gemeente binnenloopt; een kibbeling.

[Verse 1]

Regels 1 en 2: Chorus stelt de context van “Jij” in als “God”. Hij beweegt door gelovigen via de Heilige Geest die in ons leeft ( Handelingen 6:5 ,  Romeinen 8:9-11 ,  1 Korintiërs 3:16 ,  1 Korintiërs 6:16-19 ,  Galaten 4:6 ,  Efeziërs 5:18 en  2 Timoteüs 1:14 ). Sinach reageert in aanbidding.

Regels 3 en 4: herhaalt in wezen ideeën in regel 1 en 2.

Regels 5-8: herhaalt regels 1-4.

[Refrein]

Regels 1-3: Sinach somt vier kenmerken van God op:

  1. Hij baant een weg. Dit is waarschijnlijk een verwijzing naar  Mattheüs 19:26 , dat zelf een voorafschaduwing is van het offer van Christus.
  2. Hij doet wonderen.
  3. Hij houdt al Zijn beloften ( Jozua 21:45 ,  Jozua 23:14 ,  1 Koningen 8:56 ,  Romeinen 4:21 ,  2 Korintiërs 1:20 ,  Hebreeën 10:23 en  2 Petrus 3:9 ).
  4. Hij is het licht dat de duisternis verslaat ( Psalm 107:10-16 ,  Lukas 1:79 ,  Johannes 1:1-13 ,  Johannes 12:46 ,  Efeziërs 5:8 ,  Kolossenzen 1:13 en  1 Petrus 2:9 ).

Regels 4-6: herhaalt regels 1-3.

[Verse 2]

Regel 1: Hoewel God inderdaad interactie heeft met Zijn schepping, zal niet iedereen Zijn genezende kracht ervaren. Het hart van Farao werd bijvoorbeeld door God verhard in plaats van positief geraakt ( Exodus 4:21 ,  Exodus 7:3 ,  Exodus 9:12 ,  Exodus 10:1 ,  Exodus 10:20 ,  Exodus 10:27 en  Exodus 11:10 ) . 

Er is een grote kans dat sommige ongelovigen die aanwezig zijn wanneer God “in ons midden” en “in deze plaats” beweegt met onaangeroerde harten. Ja, velen zullen hun leven zien veranderen, maar er zal er toch zeker één onveranderd blijven? Eén tegenvoorbeeld is immers voldoende om een ​​“elke” bewering te weerleggen.

Line 2: Repeats Verse 1, line 2.

Regel 3: Zie commentaar op regel 1.

Line 4: Repeats Verse 1, line 2.

[Verse 3]

Regel 1: Gods verlangen is dat iedereen zich bekeert ( Ezechiël 18:23 ,  Ezechiël 18:32 ,  Ezechiël 33:11 ,  Johannes 3:15-17 ,  1 Timoteüs 2:3-4 ,  1 Timoteüs 2:25 en  2 Petrus 3:9 ).

Line 2: Repeats Verse 1, line 2.

Regel 3: Zie commentaar op vers 2, regel 1

Line 4: Repeats Verse 1, line 2.

[Brug]

Regel 1a:  Openbaring 21:4  stelt de context alleen voor gelovigen.

Regel 1b: God is bezig de vermoeiden rust te geven en hun gebroken harten te genezen ( Mattheüs 11:28-30 ).

Regel 2: Jezus is de enige weg naar de Vader (Johannes 14:6).

Regel 3: herhaalt regel 1.

Regel 4: herhaalt in wezen regel 2.

[Verse 4]

Regel 1: Zie commentaar op vers 2, regel 1.

Line 2: Repeats Verse 1, line 2.

Regel 3: God voorziet in al onze behoeften in overeenstemming met Zijn rijkdom in heerlijkheid (Filippenzen 4:19).

Line 4: Repeats Verse 1, line 2.

Hoe zou een buitenstaander het lied interpreteren?

De combinatie van de herhaalde uitspraak van Sinach “Ik aanbid je”, vier attributen van God die in het koor worden genoemd, het gebruik van Gods naam in verband met die attributen, de werken van de Almachtige, en het gebruik van alledaagse taal, vergemakkelijkt de interpretatie door buitenstaanders als een exclusief christelijk lied. 

Het is moeilijk te zeggen of ongelovigen de “alle” uitspraken als technisch incorrect zullen oppikken, maar velen zullen het waarschijnlijk interpreteren als een uitnodiging om God te ontvangen. Dit heeft een evangelisch element.

Wat verheerlijkt dit lied?

Hoewel het God verheerlijkt wanneer we beschrijven waarom we God loven, stelt de onnauwkeurigheid dat God alle harten geneest in een omgeving waar een tegenvoorbeeld mogelijk is. Dit legt een lichte natte deken over Gods heerlijkheid.

Sinach’s  Way Maker is een aardig nummer. Hoewel het God nauwkeurig afschildert als Iemand die onder ons handelt, wonderen verricht en in ons midden beweegt, de duisternis verslaat en redding mogelijk maakt. Deze verheerlijken God. 

Ik kan dit lied aanbevelen voor gezamenlijke aanbidding als er een toespraak/presentatie is die de ‘alle’-uitspraken contextualiseert als een uitnodiging aan ongelovigen.

Er zijn veel namen van God in de hele Schrift en ze hebben krachtige betekenissen.

Jehovah Jirah betekent mijn kostwinner en is te vinden in Genesis 22:1-19 en Johannes 1:29.
God als de Wegmaker. Ik hou van die naam voor God. Hij is echt een manier maker. Er is een lied “God zal een weg banen waar geen weg lijkt te zijn. Hij werkt op manieren die wij niet kunnen zien. Hij zal een weg voor mij banen.”

God heeft bewezen dat dit een nauwkeurige naam voor Zichzelf is in de hele Schrift en in mijn leven.

In Exodus 14:10-30 lezen we over de Israëlieten die door God naar de Rode Zee werden geleid. Net toen ze bij de zee aankwamen, verschenen de Israëlieten op het toneel. Er bleek geen uitweg meer te zijn. Met het blote oog waren de Israëlieten eenden, maar God deed het onvoorstelbare en spleet de Rode Zee om hen te bevrijden van de Egyptenaren.

In Marcus 2:1-12 lezen we over een verlamde man die trouwe vrienden had. Ze wilden hem naar Jezus brengen, maar hij kon er niet komen, omdat de menigte te groot was. God spoorde deze vrienden aan om door te gaan totdat ze een gat in het dak groeven om hun vriend doorheen te laten zakken zodat hij genezen kon worden. Dit is niet je normale manier om een ​​huis binnen te gaan, maar het werkte.

De diepgaandste manier die God voor iedereen maakte, was de manier die Hij voor iedereen maakte door de dood van Zijn Zoon aan het kruis.

In Johannes 14:6 verklaarde Jezus dat Hij de weg was. “Jezus antwoordde: ‘Ik ben de weg en de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.’” Jezus stierf aan een kruis voor zonden die Hij niet had begaan.

Toen stond Jezus op uit de dood en verzekerde hij een plaats voor de hele mensheid in de hemel als we zouden belijden dat Jezus Heer is [Matteüs 26-28; Markus 12-16; Lukas 22-24; Johannes 13-21 en Romeinen 10:9].

Waar in je leven heb je een weg nodig waar er geen weg lijkt te zijn? Kijk je alleen naar wat je in de situatie kunt doen of heb je je ogen op Jezus, de Wegmaker, gericht?

Hij heeft een manier; hij wacht gewoon op jou om je aan Hem over te geven, zodat Hij het kan uitvoeren. Schreeuw vandaag nog naar de Way Maker. Hij kan! Leven we volgens deze waarheid?

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees