Wat is een spirituele narcist? Een remedie tegen spiritueel narcisme?

Wat is een spirituele narcist? Een remedie tegen spiritueel narcisme?

Wil je begrijpen hoe een spirituele narcist werkt en hoe ze hun invloed op jou krijgen?

Ik wil ook diep onderzoeken hoe spirituele genezers je heel gemakkelijk in staat stellen je kracht aan hen over te dragen. Hier kunt je leren hoe je ervoor kunt zorgen dat er daar een eind aan komt.

Ook zal ik je uitleggen hoe zelfs als een spirituele narcist je niet geneest, ze je de meest ongelooflijke kans geven om eindelijk thuis te komen om jezelf te genezen.

Als je bent misbruikt door een spirituele narcist, of het nu in de liefde of in therapie of in kerk gebeurt, dan is dit een artikel dat je zeker moet lezen. Het zal veel verklaren. Als je dit artikel leuk vindt, zorg er dan voor dat je op de like-knop klikt.

Laten we beginnen met het bekijken van de verschillende soorten spirituele narcisten.

Wie is er een spirituele narcist?

Ze kunnen variëren van kerkgangers en aanbidders die op een ongelooflijke manier Bijbelse geschriften kennen, tot  oosterse wijsheden, persoonlijke ontwikkelingsgoeroes en een eindeloos assortiment spirituele genezers en volgers.

Een spirituele narcist in je leven kan een persoon zijn die spirituele boeken leest en beweert spiritueel te zijn. Hij of zij draagt hun indoctrinatie aan jou op, bewerend dat je ernaar moet leven.

Dit kan een impactvolle persoon in je leven zijn. Of ze nu verbonden zijn met een kerk of een helende beroepsgroep of niet speelt niet echt een rol.

Ze spelen in op de schrik die je hebt om pijn los te laten en willen dan die leegte vullen.

Hoe kan een spirituele narcist onze persoonlijkheid infiltreren?

Velen van ons kennen spirituele narcisten persoonlijk en collectief. Pas kortgeleden is een belangrijke spirituele narcist binnen de katholieke kerk via de massamedia belicht.

Narcisten zijn allemaal gevaarlijk en heimelijk, omdat ze een masker dragen dat lijkt te zijn wie ze niet zijn.

Spirituele narcisten verpersoonlijken de uitdrukking ‘wolf in schaapskleren’ volledig. Want de reden waarom een spirituele narcist zo sluw en gruwelijk is, is, omdat ze posities van vertrouwen uitbuiten.

Als we ons er nog niet van bewust zijn dat de enige echte autoriteit  hoe we ons verbinden en ons tot de mensen verhouden “ons innerlijke wezen is” kunnen we gemakkelijk geloven dat iemand anders autoriteit heeft over ons leven en onze ziel – zelfs als onze innerlijke wijsheid het niet met hen eens is.

tools voor zelfgenezing

Eerst geloven in jouw innerlijke wezen door valse opvattingen te veranderen.

Daarom kan genezen van een spirituele narcist moeilijk zijn, omdat we niet geloven in ons innerlijke wezen, omdat onze innerlijke identiteit werd verwaarloosd, omdat onze innerlijke identiteit in volle ontwikkeling is.

We volgen immers meestal onbewust ons innerlijk wezen. De kracht van ons innerlijk wezen is groter dan onze wilskracht.

En zo gemakkelijk kunnen we deze gevoelens rechtvaardigen door eenvoudig een spirituele narcist te geloven. We geven onze macht over en leggen onze ziel in hun handen.

We kunnen echter geloven dat er overal licht in is.

Een lieve vriendin en ik hadden laatst een discussie over hoe ‘Veilig spelen’.

Je denkt te kunnen veilig spelen ondanks je innerlijke aanwijzingen dat er iets mis is. Veilig spelen is waarschijnlijk het grootste recept om door iemand te worden misbruikt. Spirituele narcisten profiteren absoluut van mensen die dit doen.

Een spirituele narcist is de persoon die beweert ons te zullen genezen.

De draai in het verhaal van misbruik door een spirituele narcist is dat ze onze remedie lijken te zijn, onze goeroe en de persoon die ons zal genezen. Maar je kunt duidelijk loskomen van narcistische conditionering.

Echter, zoals elke bron buiten onszelf die een substituut is voor onze eigen heelheid, is dit opnieuw een valse bron. Zoals alle narcisten doen, doen ze een beroep op een kloof in ons en beweren de persoon te zijn om die te vullen.

Valse bronnen zijn er in twee versies:

1) Tijdelijke verlichting die nooit een echte duurzame oplossing biedt, of

2) Beledigende substituten waar we verslaafd aan raken voor onze vermeende redding, maar ze brengen in plaats daarvan onze vernietiging teweeg.

Wie is oprecht met de Geest en wie niet?

We kunnen een spirituele narcist vertrouwen en onze macht aan hen overdragen, omdat ze hebben verklaard met de geest te zijn en daarom onmiddellijk geloofwaardig lijken. Misschien willen we ze vertrouwen in de hoop dat ze ons kunnen genezen.

Pas op voor iemand die je vertelt dat zij de persoon zijn die je zult genezen van een “spirituele” eenheid. Dat kunnen ze niet — alleen jij kunt dat voor jezelf maken.

Daarom dat het Engelstalig programma dat wij aanbieden online volledig buiten die narcistische categorie valt want het gaat volledig uit dat je die genezing voor jezelf kunt generen. Er kan geen emotionele afhankelijkheid ontstaan zoals soms wel bij therapeuten, coachen en psychiaters ontstaat met de Quantum Healing techniek.

Iemand kan je alleen machtigen om diep mee samen te werken en jezelf te gaan helen. Een spirituele narcist kan het niet voor je doen. In plaats van je ertoe te brengen hen te volgen, zal een ware spirituele genezer je diep in jezelf nemen om verbinding te maken met je ‘zelf’. Als iemand een afhankelijkheid met jou koestert, moet je uiterst op jouw hoede zijn voor hun motieven.

Is het voor je geld, lichaam, middelen, energie of levenskracht dat ze deze symbiose creëren?

Op weg naar emotionele onafhankelijkheid.

Iemand die bij de “Bron” is, zal je aanmoedigen om je eigen goeroe te worden. Jouw niet narcistische begeleider wil dat je een persoon wordt die ze niet langer nodig hebben. Dat wensen ze heel graag voor jou.

De niet narcistische out-reachers zullen willen dat je een directe relatie hebt tussen jou en de Bron, in zijn puurste vorm, omdat ze diep weten dat je de Bron zelf bent en dit zelf kunt ervaren en weten.

Bovendien weet de niet narcistische consulent dat God vanbinnen is. Ze weten dat je redding in jullie zelf ligt, in de wetenschap dat je ‘Wie je werkelijk bent’ bent — God / Bron / Redding zelf.

Als iemand die beweert spiritueel te zijn je niet helpt om naar deze authentieke plaats van vrede, kracht en waarheid te komen, dan is dit naar mijn bescheiden mening – narcist of niet – dit is het creëren van co-afhankelijkheid en machteloosheid in jou.

De genezingsnoodzaak (boodschap) die een spirituele narcist ons bezorgen.

Alle narcisten leren ons (onrechtstreeks) helemaal een ongelooflijk brutale, maar krachtige boodschap over de noodzaak om zelfpartner te zijn en om een ​​Bron voor onszelf te zijn.

Dit betekent niet dat ons leven bedoeld is om ‘alleen’ te worden besteed. Het betekent dat volgens de absolute Quantumwet van ‘zo binnen, zo buiten’ dat we de innerlijke sjabloon moeten worden van hoe ons leven gaat.

De ware Bron van kracht en heelheid komt door het rechtstreeks aanspreken van het leven door naar de ‘Bron’, wat onze Hogere Kracht en Hoger Bewustzijn is. Rechtstreeks betekent dat jij dat doet in je psyche.

Ik geloof dat dit één en hetzelfde is als ons ware zelf, wanneer we weten Wie we werkelijk zijn en niet langer onze macht, waarheid, waarden en autoriteit overdragen aan invloeden van buitenaf.

Op zoek naar een ouder.

Als we door menselijk trauma en valse overtuigingen worden getroffen, vertrouwen we onszelf niet. We kunnen het uiterst moeilijk vinden om een ​​solide verbinding te hebben met onze innerlijke aangeboren wijsheid. Luisteren in stilte en meditatie naar ons hogere zelf (God als je wilt) — dat met ons communiceert in de vorm van emoties en intuïtie is een vaardigheid die je kunt leren.

Als we ons in het hoofd bevinden, ons van onszelf losmaken en deze integraal innerlijke relatie opgeven, dan zijn we geneigd om ons vast te klampen aan en hopen steun en liefde van anderen te ontvangen om heel te zijn -, maar dat werkt niet.

Dit is metaforisch het verloren, alleenstaande kind dat probeert een ouder te vinden die dit werk goed zal doen deze keer, wat niet gebeurt, in plaats van deze delen zelf in onszelf te helen.

Als kinderen konden we geen bron voor onszelf zijn en waren we enorm vatbaar voor misbruik zonder verdediging om onszelf te beschermen, ook van spirituele narcisten.

Als volwassenen kunnen we onszelf helen.

Maar als volwassenen kunnen we onszelf helen om heel te zijn en zichzelf te realiseren als we eenmaal weten wat het is dat we moeten helen.

Wees gerust, je zult beginnen te begrijpen wat het is dat je moet helen als je je focus aftrekt van wat anderen doen en hebben gedaan en je naar binnen keert naar de trauma’s die in je eigen wezen zijn, trauma’s die je kunt loslaten en de bron brengt naar de ruimte waar de trauma’s eens waren.

Alleen wanneer we geloven dat we niet compleet zijn en op de een of andere manier gebrekkig en beschadigd zijn, gaan we tegen ons Innerlijk Wezen in, die ons waarschuwt door ‘niet goed te voelen’.

We raden onszelf af, geven onze kracht weg en worden meegezogen in het web van de narcisten.

We zijn alleen getraumatiseerd en verslaafd, gruwelijk verslaafd aan iemand, ondanks dat ze ons misbruiken, wanneer we ons nog niet naar binnen hebben gekeerd om de corresponderende breuk in onszelf te genezen.

De krachtige waarheid over dit proces is: niemand kan “je naar binnen keren” voor je doen. Het kan alleen gedaan worden door jezelf.

Dit ‘Zelf’ druist in tegen de hele cultuur van de narcistische / co-afhankelijke opstelling waarop onze hele wereld is gebaseerd. Mensen die zich leeg en getraumatiseerd voelen aan de binnenkant worden ertoe aangetrokken.

Co-afhankelijke mensen zoeken naar oplossingen buiten zichzelf. Die oplossingen worden beloofd om te proberen beter te worden. Het zijn mensen die innerlijke zwarte gaten hebben (narcisten) die op deze mensen azen door te doen alsof ze de oplossing zijn. Deze spirituele narcisten infiltreren hun innerlijke wezen en zuigen het vervolgens droog.

De remedie tegen spiritueel narcisme is alles wat hier nodig is: een bewuste verschuiving weg van  de geprogrammeerde waanzin die ons laat weten dat we vleselijk, defect en niet in Gods genade zijn en onze weg terug moeten verdienen, waar we allemaal onder geleden hebben.

Opgevoed om goedkeuring te verdienen.

We werden bovendien opgevoed door ouders die ook geloofden dat ze gebrekkig waren. Ze geloofden dat ze bevuild waren en liefde en aanvaarding moesten verdienen. Verraderlijke innerlijke schaamte en gebrekkige eigenliefde en geloof is een chronische menselijke toestand.

Zo’n geprogrammeerde conditionering, gekoppeld aan een wereld doordrenkt van een overload aan toxisch trauma en afschuwelijke scheiding van ieders Bron, Liefde en Eenheid, heeft ertoe geleid dat de giftige omgeving voor spirituele narcisten tot bloei is gekomen.

Wat is onze remedie tegen spiritueel narcisme?

Dit!

Zoek de innerlijke God. Wees je eigen goeroe. Verschuif je trauma en vult het trauma met “het Ware Bronlicht” dat je Bron is. Ontwikkel op die manier je Ware Zelf.  Zie hoe je evolueert naar een kracht van liefde, waarheid en wijsheid die alles overschrijdt wat je ooit eerder hebt gekend.

Je zult niet langer onbewust aangetrokken worden tot giftige relaties van symbiose, afhankelijkheid en narcistisch misbruik. Je kunt anderen ook inspireren om ook vrij, authentiek en gevuld met hun Bron te zijn.

Iets wat ik op mijn reis van ontzettende zelfverloochening enorm heb ontdekt voordat ik naar binnen ging, is dat ik altijd buiten mijzelf naar deskundigen, helers en therapeuten zocht.

Ik wist nog niet heel lang dat deze spirituele narcisten mijn “supplementen” waren.

Noch ik, noch een ander kan je ooit echt genezen. Zie ook disclaimer dat anderen je nooit echt kunnen genezen. De voortdurende afhankelijkheid van het beheer van mijn wonden vergt zo’n afhankelijke band.

Immers als niet aan het fundament wordt gewerkt, wordt je afhankelijk van uiterlijke factoren voor het beheersen van de symptomen. Dat kan zowel medicatie of een gesprekstherapie zijn.

Op die manier genezen ze nooit echt en blijven ze afhankelijk. Het kan best dat je onbewust zo een spirituele narcist ondersteunt.  Deze spirituele mishandeling kan je bijna verwoesten. De enige reden dat daar de juiste zingeving aan geeft is dat alles was om één reden gebeurt: om je weer innerlijk naar jezelf te duwen.

In symbiose leven niet met de genezer, maar met jezelf, je innerlijke en je superbewustzijn.

Ik leerde de ware Heilige Drievuldigheid kennen: ikzelf, mijn Innerlijke Wezen en mijn Superbewustzijn (God) was. Toen al deze delen opnieuw bij elkaar gebracht werden ze opnieuw heel.  Immers van nature waren ze dat. 

Wanneer we zonder ons innerlijke trauma zijn dan is ons zelf, onze Innerlijke Wezens en ons Superbewuste Zelf “heel”. Op die manier zijn we dan ook heel met alles en iedereen in het leven.

Meer geheel waarvan ik ooit dacht dat het mogelijk was. Als dit een diep inzicht geeft in alle onzin die ons is verteld dan hou ik er van je te helpen. Als je meer wilt weten over hoe je je Innerlijke Wezen kunt ontmoeten, hou ik ervan je de weg naar huis te wijzen.

Op die manier kun jij je Heilige Drievuldigheid en je Ware Zelf en Waar Leven integreren.

Deel ook dit artikel met je kennissen, zodat we mensen kunnen helpen wakker te worden voor deze waarheden. En zoals altijd, zou ik graag uw opmerkingen en vragen hieronder beantwoorden.

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer