soorten vrienden

Vier soorten vrienden waaraan elke leidinggevende behoefte heeft.

Leidinggevenden zijn misschien wel de meest beroemde mannen en de eenzaamste op aarde.

Vriendschap met verschillende soorten vrienden is een onmisbaar onderdeel van goed leiderschap. Zonder diepgaande vriendschappen, zijn we een beschadigde levensstijl aan het modelleren voor onze leden.

 narcisme.blog Billy Graham with Bono Vier soorten vrienden waaraan elke leidinggevende behoefte heeft.

Echter, voor velen, wegen de moeilijkheden van de vriendschappen op tegen de voordelen. De meeste leidinggevenden zijn in een ziekelijke relatie, waar hun vrouw hun enige vriend en raadgever is. Als een leidinggevende zijn problemen blijft op zijn vrouw projecteren, zal ze groeien naar gedesillusioneerd zijn en wanhopig vertrekken.

Ik geloof dat de vrouw van een leidinggevende zijn beste vriend zou moeten zijn, maar het moet niet zijn enige vriend zijn. Ik heb geleerd dat elke leidinggevende heeft minstens vier soorten vrienden nodig.

De ontwerpers.

We hebben de neiging te denken aan mentoring als een persoonlijke, hands-on coach.

narcisme.blog Billy Graham with Martin Luther Vier soorten vrienden waaraan elke leidinggevende behoefte heeft.
Klik voor meer info

De Latijnse en Griekse definitie van mentor is meer als “adviseur” of “wijze mannen”. Jezus was een leraar mentor. Hij heeft duizenden, honderden getraind, de twaalf uitgerust en had een hechte vriendschap met drie mannen.

De ontwerper leidt ons in ons huwelijk, organisatie, de opvoeding van kinderen, maatschappelijk engagement, zakelijke inzichten, of een het gebied waar we een model nodig hebben.

Mentoren die als ontwerper dienst doen kunnen dicht bij of veraf leven. Ze kunnen kennissen of vreemden zijn, of zelfs dood zijn. Zij “ontwerpen” ons leven door hun geschriften, boeken, tapes, artikelen, en seminars.

Uw beste vriend zal altijd degene zijn die het beste bovenhaalt in jou.

Volgens Billy Graham, hij zou niet gekund hebben wat hij heeft gedaan als evangelist als hij alleen een kerk had. Meer dan 53 jaar geleden, ontmoette Billy Graham zijn team en zijn beste vrienden: Cliff Barrows, George Beverly Shea, en Grady Wilson.

Deze drie mannen hebben hem beschermd, sterkten hem, begeleiden hem door zijn wijsheid, en corrigeerden hem toen hij het nodig had. Hij is ervan overtuigd dat zonder deze vrienden dat hij binnen een paar jaar zich brandde na zijn eerste innovatieve kruis in 1949 (net als ik: de autobiografie van Billy Graham, pp 125-129).

Ontwerpers vrienden zullen de gift van inspiratie brengen in het leven van een herder en brengen het beste in hem naarboven.

De onderscheiders.

In een leven van relaties, zijn misschien alleen een handvol mensen bereid om deze belangrijke rol te spelen, omdat het wederzijdse kwetsbaarheid vereist. Meer in de volksmond bekend als partners van verantwoording, brengen ze de veeleisende gave van geestelijke onderscheiding in ons leven.

Ze weten hoe ze de waarheid in liefde bespreken. Daarbij kunnen ze goed omgaan met op de vingers te tikken, en het verderf aan te tonen, in een poging om zijn vriend op het juiste spoor te houden. Ze zijn ook kwetsbaar – de ware vrienden die de kamer van je leven zullen  betreden, terwijl iedereen weg is.

Vier soorten vrienden waaraan elke leidinggevende behoefte heeft. Wees altijd langzaam bij het kiezen van hun veeleisende en zelfs nog langzamer om ze te laten.
Klik op de foto voor meer info!

Spreuken 27: 6 zegt: “De wonden van een vriend zijn betrouwbaar, maar de kussen van een vijand zijn overdreven.”

Spreuken 27: 6 zegt: “De wonden van een vriend zijn betrouwbaar, maar de kussen van een vijand zijn overdreven.”

Wees altijd langzaam bij het kiezen van veeleisende vrienden en zelfs nog langzamer om ze te laten gaan. Als je een typische leidinggevende zonder vrienden bent, roep ik je op om hem of haar dringend te zoeken. Ze kunnen je in de bediening voor de lange termijn houden, en zijn vrouw zal je dankbaar zijn.

De storende.

We moeten vrienden hebben die onze status quo zullen verstoren. Verstoring vraagt om lastige vragen, dwingt ons om een ​​kijkje te nemen naar de drijfveren, motivaties en ambities en ze dan ook toe te passen.

Verstoorders  weten wanneer we ons in onze comfortzones hebben teruggetrokken, en vragen ons om een ​​grotere efficiëntie. God gebruikt verstoorders in onze levens om het voorwerp van overmacht te worden die apathie breekt en spoort ons aan tot grotere prestatie.

Een Bijbels beeld van een storende is in Deuteronomium 32:11.

De verontrustende duwt ons om te leren vliegen. Vier soorten vrienden waaraan elke leidinggevende behoefte heeft.
klik op de foto

Deuteronomium 32:11

In deze passage laat de adelaar moeder in het zachte nest  taken met scherpe doornen vallen die ongemak brengen naar de arendjes. Vanwege het ongemak zullen de adelaarsjongen het nest verlaten en leren vliegen.

De moeder zal ​​haar jong zo vaak uit het nest duwen en ze opvangen totdat ze ervaren vliegers worden. Arenden waren nooit bedoeld om altijd te verblijven in het nest en ook wij niet. De verstoorder duwt ons om te leren vliegen.

Ik wil graag uw mening over dit horen ook. Laat dan uw opmerkingen, ideeën of vragen hieronder.

Oh, en vergeet niet om dit te “delen” met u vrienden en kennissen als u dit waardevol gevonden hebt.

Dank u en geniet!

Wanneer u een brandend verlangen hebt, en bereid bent om actie in de richting van uw dromen te nemen …

Ons doel en missie is de ontwikkeling van het meest gelukkige ondersteuningsteam dat ooit bestaan heeft ​​…voor slachtoffers van narcisme.

En in het proces de mensheid uit de sluimer van de Matrix te wekken en zijn eigen narcistische neigingen te verslaan.

Wij zijn hier om je te machtigen om op te stappen naar je dromen. Sta ons toe om dat te doen. Licht en Liefde zelfs voor de armen.

In andere blogs leer je meer over mindfulness om je innerlijke en sociale krachten te activeren en je te verbinden met het goddelijke op een manier waarvan je niet wist dat het bestond.

Kennis is macht en toegepaste kennis is VRIJHEID, deel deze website met iedereen die je kan en help dit bewustzijn te verspreiden onder uw collega’s en vrienden.

Voor meer informatie om anderen te ontwaken en de verandering te realiseren die je wilt zien. Ik kijk er echt naar uit om uw commentaar te lezen.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees