Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Waarom het autonome zenuwstelsel zo belangrijk is bij het genezen van chronische ziekten van lichaam en geest. +video

Het primaire doel van ons autonome zenuwstelsel is evenwicht: het scant consequent onze innerlijke en uiterlijke omgeving om ons te beschermen door onze fysiologie aan te passen.
Laat me dat laatste deel herhalen:
Ons autonome zenuwstelsel (ANS) scant consequent onze innerlijke en uiterlijke omgeving om ons te beschermen door onze fysiologie aan te passen.
Dit betekent dat als onze innerlijke omgeving stress signaleert: de ANS zal reageren door onze fysiologie aan te passen aan stress.
Het doet dit zonder onze bewuste inspanning.

Ons zenuwstelsel communiceert niet met onze bewuste geest en begrijpt geen taal.

In plaats daarvan werkt het door patronen te herkennen. En het reist steeds weer via dezelfde neurale paden om energie te besparen.
Wanneer we vastzitten in een stresspatroon, wordt ons zenuwstelsel gesensibiliseerd (overweldigd).
Wanneer dit gebeurt, ervaren we symptomen.
Ons brein blijft steken in de “energiebesparende modus” in een symptomatische fysiologie.
Dit wordt onze standaardstatus genoemd. Wanneer we een chronische ziekte van lichaam en geest ervaren, zitten we vast in een nutteloze standaardstaat waarin we symptomen ervaren.
Symptomen vertellen ons: “Er is iets te veel of te weinig en ik kan het niet aan.”
Te veel stress, te weinig liefde en eigenwaarde kan de oorzaak zijn.
Symptomen communiceren de overweldiging van onze onverwerkte emoties en trauma.
Om uit de nutteloze standaardtoestand te komen en in een zo goed mogelijke fysiologie te komen, moeten we ons gevoelde gevoel opnieuw bedraden: ons zenuwstelsel.
Ons autonome zenuwstelsel is hoe we de wereld ervaren omdat het ons gevoelde gevoel van veiligheid en verbinding bepaalt (via neuroceptie).
En het vereist van het autonome zenuwstelsel bij chronische ziekten, het herbedraden van de kaart van onze interne ervaring voor veiligheid.
Het gevoelde gevoel van veiligheid reguleert onze fysiologie en geneest ons lichaam en geest.
Het zenuwstelsel staat centraal in onze ziekte en genezingservaring (of we dit nu weten of niet).

Het autonome zenuwstelsel is de geest en het lichaam, maar ook de onbewuste geest en het lichaam waarvan we niet wisten dat het gehoord moest worden (onverwerkte trauma’s/emoties).

Voordat ik ernstig ziek werd, had ik een passie voor holistische gezondheid – het soort holistische gezondheid dat al in wetenschappelijke onderzoeksartikelen voorkomt, maar nog niet wordt geïmplementeerd. Het heeft zijn effect in het rijk van de geest met een effect op het lichaam.

Dus toen mij werd verteld dat mijn lichaam kapot was keek ik meteen naar wat ik aan het eten was, wat ik dacht en wat ik niet voelde.

Ik ging natuurlijk eerst de traditionele route af (gevolgd door functionele geneeskunde en supplementen) maar na weinig succes begon ik een duik te maken in wat echt een verschil zou maken en wat me zou genezen.

Dus ik deed dit: ik googlede letterlijk “volledig herstel chronische rugpijnen en vond volledige herstelverhalen. Ik vond het zelfgenezingsproces bij Dr Nicole Lepera en andere modaliteiten voor hersen -en lichaamstraining. Ik wist dat genezing ook voor mij mogelijk zou zijn. Ik dacht bij mezelf: “Als er maar ÉÉN persoon volledig was hersteld, dan zou ik dat ook doen”

Ik wist dat ik mijn hele leven angst had ervaren, maar ik hechtte nooit te veel belang aan dit deel van mezelf. Ik probeerde de angst zo goed mogelijk te negeren.

Maar toen ik mijn hersenen opnieuw begon te bedraden, begon ik te beseffen dat er veel trauma was dat ik niet had aangepakt en dat mijn lichaam in een constante staat van overweldiging/stress/overleving/vechtvlucht/bevriezing/hypervigilantie verkeerde wat de chronische pijnen bevorderde.

Na veel hersentraining was ik nog steeds niet helemaal genezen. Mijn angst (o.a verlatingsangst, faalangst, spreekangst) zou oplaaien en symptomen veroorzaken en hoewel ik aan het genezen was, wist ik dat er meer moest worden gedaan.

Ik begon te leren over de nervus vagus en polyvagale theorie.

Ik volg praktijkcursussen en workshops over het versterken van de nervus vagus bij dr Nicole Lepra.
Ik kijk nu naar de geest en het lichaam vanuit de lens van het autonome zenuwstelsel. Ik gebruik nu ook Qigong als een middel om mijn energie te leren benutten en op een dieper niveau te leren cultiveren.

Het helpt me te leren dat ik de antwoorden in mij heb. Ik heb alles al in me en alles wat ik nodig heb is om stap voor stap te leren hoe ik toegang kon krijgen tot deze superkracht.

Dit alles versnelde echt mijn genezing en ik wist eindelijk dat ik alles had wat ik nodig had om te genezen. Dus ik bleef deze nieuwe zelfervaring oefenen en mijn zenuwstelsel opnieuw bedraden … totdat het gewoon werkt. Binnen een paar maanden hoop ik volledig hersteld te zijn en klaar om als een nieuw belichaamd zelf aan het volgende levensavontuur te beginnen.

Het is belangrijk dat je energie aansluit bij jouw werk/leven/passies zodat je een leven schept dat volledig in elkaar past. Ik deel dit om je hoop en inspiratie te geven in de wetenschap dat genezing mogelijk is. Meer vind je in het menu.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

In het zenuwstelsel lossen verhalen op met ademwerk. video

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Als we onbewust blijven over ons verleden als kind kunnen we het familiale verleden herhalen.

Oefening om te helpen in het lichaam te komen als je je overweldigd voelt.

Hoe je zenuwstelsel in balans brengen?

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees