Categorieën
chronische ziekte Nederland België Nederlandstalig Recent

Terwijl je een chronische ziekte hebt: probeer te herstellen

Je hopeloos voelen, overweldigd, gestrest, opgebrand, vermoeid, wachten tot iemand of iets eindelijk werkt en je helpt genezen van je chronische ziekte.

U bent gediagnosticeerd met een van de volgende aandoeningen: chronische vermoeidheid, POTS, angst, fibromyalgie, auto-immuunziekten, FND, langdurige Covid, post-virale vermoeidheid/klierkoorts…

Je hebt ALLE tests, scans, MRI’s gedaan en alle artsen, specialisten, psychologen, psychiaters gezien.

Je hebt dan hun protocollen gedaan: graduele oefentherapie, pacing, mitochondriale therapie, cognitieve gedragstherapie, t…

Je hebt de anti-vitalen, SSRI’s, IV-infusies, cortisol-injecties, ozon-injecties enz

Je hebt toen een arts voor functionele geneeskunde gezien, ALLE tests gedaan: darmmicrobioom, parasieten, haartest, cortisolfunctietests, mitochondriale functietest, virale reactiveringen enz.

Je hebt ook hun protocol gevolgd: antiviraal, detox, antibacterieel, anti-zuur dieet, anti-slijmdieet, lactosevrij, glutenvrij, paleo, keto, veganistisch, alle vitamines en alle glutathion …

En je bent misschien een beetje verbeterd in de afgelopen paar maanden/jaren, maar je bent niet echt genezen. Maar je bent gefrustreerd, misschien heb je wat hoop en motivatie verloren en voel je je een beetje verloren en overweldigd.

Deze reis is normaal. Dit is waar de meesten van ons doorheen gaan voordat ze ergens komen met genezing. Vanwege het huidige medische paradigma passen lichaams- en geeststoornissen niet in het medisch model en worden ze chronisch.

Geestes- en lichaamsstoornissen hoeven niet voor altijd te zijn. Ze kunnen worden opgelost en genezen, maar er is een combinatie van geest- en lichaamgereedschappen en -technieken nodig om de oorzaak te genezen, veiligheid in het zenuwstelsel te leren, fysiologie terug te laten keren naar normale geleiding en neurale paden van pijn en symptomen te onderbreken.

Als je de diagnose: chronische vermoeidheid, langdurige Covid, POTS, EDS, mitochondriale disfunctie en chronische reactivering van het Epstein-Barr-virus krijgt word je soms verteld dat je jouw leven waarschijnlijk niet lang en misschien nooit meer terug zou kunnen krijgen.

Toch herstellen sommigen volledig in een paar maanden met een combinatie van therapieën: hertraining van de hersenen, vagale toning, somatische ervaring, hun leven afstemmen op wat je nodig hebt om te doen wat je moet doen, je kernwonden genezen. Kernwonden kun je herstellen met de groeitaken die je vindt in het menu.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren