Categorieën
groeitaak Recent relax

Oefening om te helpen in het lichaam te komen als je je overweldigd voelt.

Druk je handen tegen je borst.
Adem dan 4 keer in en adem 8 keer uit door de mond terwijl je AAAAAAA zegt.
Tik met één arm tegelijk van je hand naar je borst en 2 x terug naar beneden.
Als het resoneert, herhaal dan de oefening 3 – 5 keer, zodat je je minder overweldigd voelt.
Deze oefening is een uitstekende ondersteuning van het autonome zenuwstelsel om u te helpen uit een staat van overweldiging te komen.

Het helpt je om in het lichaam te bewegen wanneer je het gevoel hebt dat je in je hoofd zoemt/spiraalt/herkauwt/catastrofereert.

Als deze oefening resoneert, herhaal het dan 2-3X en je kunt dit 3-5 X per dag doen.

Het zenuwstelsel staat centraal in onze ziekte EN genezingservaring (of we dit nu weten of niet).

Het autonome zenuwstelsel is de geest en het lichaam, maar ook de onbewuste geest en het lichaam waarvan we niet wisten dat het gehoord moest worden (onverwerkte trauma’s/emoties).

Waarom het autonome zenuwstelsel zo belangrijk is bij het genezen van chronische ziekten van lichaam en geest?

Het primaire doel is balans:
Het scant consequent onze innerlijke en uiterlijke omgeving om ons te beschermen door onze fysiologie aan te passen.
Laat me dat laatste deel herhalen:
Ons autonome zenuwstelsel (ANS) scant consequent onze innerlijke en uiterlijke omgeving om ons te beschermen door onze fysiologie aan te passen.
Dit betekent dat als je innerlijke omgeving stress signaleert: de ANS zal reageren door onze fysiologie aan te passen aan stress.
Het doet dit zonder onze bewuste inspanning.
Aka – ons zenuwstelsel communiceert niet met onze bewuste geest en begrijpt geen taal.
In plaats daarvan werkt het door patronen te herkennen. En het reist steeds weer via dezelfde neurale paden om energie te besparen.

Wanneer we vastzitten in een stresspatroon, wordt ons zenuwstelsel gesensibiliseerd (overweldigd).

Wanneer dit gebeurt, ervaren we symptomen. Ons brein blijft steken in de “energiezelfde modus” in een symptomatische fysiologie.
Dit wordt onze standaardstatus genoemd. Wanneer we een chronische ziekte van lichaam en geest ervaren, zitten we vast in een nutteloze standaardstaat waarin we symptomen ervaren.
Symptomen vertellen ons: “Er is iets te veel of te weinig en ik kan het niet aan.” Er is te veel stress, te weinig liefde en eigenwaarde.

Symptomen communiceren de overweldiging van onze onverwerkte emoties en trauma.

Om uit de nutteloze standaardtoestand te komen en in een optimale fysiologie te komen, moeten we ons gevoelde gevoel opnieuw bedraden: ons zenuwstelsel.
Onze ANS is hoe we de wereld ervaren omdat het ons gevoelde gevoel van veiligheid en verbinding bepaalt (via neuroceptie).
En het vereist van de ANS bij chronische ziekten, dat we de kaart van onze interne ervaring voor veiligheid herbedraden door consistente oefening.
Het gevoel van veiligheid regelt onze fysiologie en geneest onze geest en lichaam.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren