Het kan moeilijk zijn om iemand als een pathologische leugenaar op te sporen wanneer ze zo complementair lijken te zijn aan jezelf.

Maar denk hier eens over na … als iemand vol complimenten is en zelfs ‘Ik hou van jou’, maar niet de moeite neemt om jou als persoon te leren kennen, en niet geïnteresseerd is in wie je bent, of wat je ziel doet tikken, dan is dit niet echt over het ‘liefhebben en ondersteunen van jou’.

Wat de pathologisch liggende narcist betreft, gaat het erom dat je hem geeft wat hij wil – zaken als seks, geld, privileges, de egopoging van een aantrekkelijke partner, of een betere levensstijl … wat het ook is.

De echte vraag hier is: voel je je gekoesterd en gezien door een persoon op het hartniveau, of voel je je geseksualiseerd en geobjectiveerd?

Voelen hun woorden warm en oprecht, of laat u zich leeg, angstig en gemanipuleerd voelen?

Krijgt u de acties, zorg, tederheid en vrijgevigheid met deze persoon waardoor u zich diep gekoesterd voelt?

Of zie je het egoïsme, het gebrek aan zorg en uitbuiting van deze persoon die het allemaal om zich heen maakt, ondanks welke liefdevolle woorden zogenaamd uit hun mond zouden komen?

Als je een echte relatie hebt met een echte persoon, zul je het gevoel hebben dat je die persoon liefhebt voor wie ze zijn.

Als je in een relatie met een narcist bent, kun je niet eerlijk zeggen: ‘Mijn partner is zo’n geweldige en geweldige kerel of meisje.’

Ik hoop echt dat deze tips je hebben geholpen bij het identificeren van de waarschuwingssignalen van een pathologische narcist .

Als we een gezond, waarheidsgetrouw, veilig en authentiek leven willen leiden, moeten we stoppen met voor onszelf te liegen over de mensen met wie we een relatie hebben en stoppen met proberen mensen te maken of te tolereren die een gebrekkig karakter hebben ondanks dat ze zeggen ‘ Ik zal veranderen.

“Iemands karakter is iemands karakter, het is de samenstelling van hun innerlijke identiteit. We kunnen allemaal mensen zoeken, afstemmen en verbinden met een hoge integriteit.

Weet alsjeblieft dat er goede mensen zijn.

Ik wil je graag helpen genezen van patronen van pathologische mensen met een lage integriteit, en de waarheid is dat we misschien alles weten wat we denken dat nodig is, maar het is de innerlijke programmering van onze oude traumapatronen die ons over de schreef halen om contact te maken met veel gezondere en veiligere mensen.

De eerste stap om u te helpen dit te bereiken, is om u te verbinden met mij, met de verschillende forums, de aanvullende pagina’s en een reeks e-boeken en nog veel meer. Dus blijf tot de volgende keer glimlachen, blijf genezen en blijf gedijen, want er is niets anders te doen.

Je zult meer loskomen van de narcist naarmate je verder leest. Ik weet niet zeker hoe veel je actie zult ondernemen…of als je nu reeds een verschuiving merkt terwijl je doorgaat met lezen ga je naar een aha-moment die nog meer duidelijkheid wenst. Dat doe je hieronder.

Wat ga je doen om weerstand aan narcisme te bieden dat je gaat  helpen de verschrikkelijke verwoesting door de narcist aangericht te overwinnen?

De eerste stap is door deze blog te volgen zodat je een melding krijgt zodra een nieuwe video, audio of artikel wordt uitgebracht.

Blijf glimlachen, werken aan je genezing . Er gaat niets anders voor het ontwikkelen van jouw veerkracht.

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten & narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zal je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelf-liefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn. De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness. Tevens blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je een aantal gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording, engagement in een gemeenschap (online & offline) zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Heb je al geluisterd naar de audio van deze blog?  Dat kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken. Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken, klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen. Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Support voor volwassen kinderen van narcisten.
Rise the love & prosperity for single mother.
Rising Love Power Prosperity for Bloggers.

 

Je kunt ook uw boodschap via Facebook Messenger over maken.

En/of mij bevrienden of Facebook, zodat wij elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s.

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je geenszins bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en sharen zonder daarvoor bevriend te zijn.

Facebook online lessen.
johanpersyn.com.
Johanpersyn blog’s.
Johan Persyn.

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is slechts een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.

Ik hoop dat de aflevering van vandaag JOU inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

U kunt ook via het contactformulier uw ideeën melden, zonder dat ze openbaar komen eventueel voor uw eigen veiligheid.

[contact-form][contact-field label="Name" type="name" required="true" /][contact-field label="Email" type="email" required="true" /][contact-field label="Website" type="url" /][contact-field label="Message" type="textarea" /][/contact-form]

Zoekfunctie in narcisme.blog.

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde topic gebruik dan de zoek functie door een kernwoord in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik een aantal artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Find te zoeken. Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die enkel op dat moment voor jou van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit. Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld opzoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan tik je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.

Meer bewustwording en kennis aan je vingertoppen.

Begrippen van A tot G.
Begrippenlijst S.
Begrippenlijst narcisme van S.
Links naar begrippenlijst in de context van narcisme.
Begrippen van T – Z .
Begrippen van O – R.

 

Maak hier een keuze uit boeken – Ebook – CD – DVD als je je wilt verdiepen om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Een aanvullende service.

Boeken narcisme veerkracht transformatie en trauma.
Links naar Boeken veerkracht transformatie.
Boeken van Iris . Het verdwenen zelf.
Boek “Voorbij narcisme.” van Mjon van Oers.

Films over persoonlijkheidsstoornissen.
Your Brain on Love, Sex and the Narcissist: The Biochemical Bonds That Keep Us Addicted to Our Abusers .
Look Me in the Eye: Caryl’s Story About Overcoming Childhood Abuse, Abandonment Issues, Love Addiction, Spouses with Narcissistic Personality Disorder (NPD) and Domestic Violence.
Addiction to Love: Overcoming Obsession and Dependency in Relationships Kindle Edition.
Schema Therapy: A Practitioner’s Guide.
Red Flag: 50 Warning Signs of Narcissistic Seduction Paperback.
Psychopathy: Antisocial, Criminal, and Violent Behavior.
Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind – narcisme De invloed van de narcistische ouder op het kind.
Pappie’s kleine meid slaapt op straat.
Als seks verslavend wordt. Hoe je jezelf en je relatie kunt redden.
Verder na seksverslaving. Herstel van vertrouwen en intimiteit.
Drugs en Alcohol. Gebruik misbruik en verslaving.
Het narcistische machtsspel methodiek neutraal ouderschap.

 

Print Friendly, PDF & Email
Advertisements

Wat betekent deze tekst voor U?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.