Voorbeeldfunctie ouder in informatie gebruik

Voorbeeldfunctie ouder in informatie gebruik

Je eigen voorbeeld is waar je altijd controle over hebt!

Begrijp dat als je jouw kinderen toegang geeft tot it-app en social media, het jouw verantwoordelijkheid is om hierbij betrokken te zijn en hen te begeleiden.
Dit is een ongemakkelijke waarheid voor veel ouders die klagen over hoe buitensporige schermtijd, gebruik van sociale media, enz. bijdragen aan de gedrags- en mentale gezondheidsproblemen waarmee hun kinderen worden geconfronteerd, maar niet de voorbeeldfunctie begrijpen die ze daarin spelen.

We geven kinderen niet de sleutels van een Ferrari en zeggen “Veel succes!”, maar dat is het equivalent van wat er gebeurt als we een kind een smartphone of ander apparaat met internetverbinding geven zonder opleiding, beperkingen en voortdurende begeleiding. ⁣

voorbeeldfunctie
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!


Ouder zijn betekent tegenwoordig dat we technische problemen moeten toevoegen aan de lijst met dingen die we moeten regelen, of we dat nu leuk vinden of niet. ⁣Het is uitdagend, maar noodzakelijk voor ons en voor hen.⁣

Laat een reactie achter als dit resoneert en laat me weten wat je ervan vindt.
Natuurlijk als je nu thuiswerk met de PC en mobile doet moet je er zelf op toezien dat je werk en privé voldoende gescheiden houdt.

Als je zelf tijdens het eten of bijpraten met je mobile bezig bent nemen kinderen dit gedrag over. Je hebt een voorbeeldfunctie, zowel in het informatie gebruik via boeken, podcast als in gesprekken met mensen. En een voorbeeldfunctie hoe je specifiek van zoveel screen-time ‘reset’ en ‘ontspant’.

Wat kunnen we doen om onze kinderen te helpen een gezondere relatie met sociale media te hebben ?

In plaats van je kind een smartphone te geven en ze meerdere apps voor sociale media te laten downloaden, kun je overwegen om je kind te laten sms’en met een beste vriend of neef op een gedeeld gezinsapparaat.

Als je dochter bijvoorbeeld problemen heeft met het lichaamsbeeld, is een app als Instagram niet geschikt voor haar.

Als je besluit dat je kinderen klaar zijn om hun eigen apparaat te hebben, geef ze dan geen 24-7 toegang tot het apparaat.

Haal ‘s nachts telefoons, tablets of andere elektronische apparaten uit de slaapkamer van je kind. En als je tiener zijn telefoon als wekker gebruikt, koop dan een wekker die niet is verbonden met internet.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma