Vijf superfoods die het geheugen herstellen

Vijf superfoods die het geheugen herstellen

Voedsel beïnvloedt ons lichaam en hoe we eruit zien, en er is nu overweldigend bewijs dat specifiek voedsel een grote rol speelt in de gezondheid van onze hersenen.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift BMJ toonde aan dat ons cognitieve vermogen al op 45-jarige leeftijd kan afnemen. Wat u uw hersenen voedt, is belangrijk voor ons geheugen, kruiswoordpuzzels alleen zullen uw cognitieve functies niet verbeteren.

Tegenwoordig weten we dat de darmen en de hersenen nauw met elkaar verbonden zijn, en als we ons concentreren op het voorzien van ons lichaam van gezond, voedzaam voedsel, zorgen we voor beide.

Wortel

Wortelen bevatten antioxidanten, waaronder bètacaroteen, die hersencellen kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Uit een studie van Harvard University bleek dat Amerikaanse mannen die 15 jaar lang elke twee dagen 50 mg van de antioxidant bèta-caroteen innamen, de cognitieve veroudering vertraagden.

Bessen

Bessen zoals bosbessen, aardbeien en kersen bevatten antioxidanten die de hersenfunctie kunnen verbeteren en geheugenverlies kunnen voorkomen.

Volgens de studie vertoonden mensen die bosbessensap consumeerden na 12 weken verbeteringen in de cognitieve functie, de bloedtoevoer naar de hersenen en activering van hersengebieden die verband houden met de cognitieve functie. Er waren ook aanwijzingen voor verbeteringen in het werkgeheugen.

Noten

Noten, vooral amandelen en hazelnoten, zijn rijk aan Omega-3-vetzuren, vitamine E en antioxidanten, en noten helpen de cognitieve functies, waaronder het geheugen, te verbeteren.

Een studie gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology toont aan dat het consumeren van vitamine E een slecht geheugen kan helpen voorkomen.

Dikke vis

Zalm of sardines kunnen helpen het geheugen te verbeteren en cognitieve vaardigheden te behouden, omdat ze bronnen van omega-3- zijn. De hersenen gebruiken Omega-3-vetzuren om zenuwcellen te bouwen, die onmisbaar zijn voor leren en geheugen!

Broccoli

Je moeder had gelijk toen ze je dwong broccoli te eten, het bevat veel sulforafaan, een antioxidant. Op deze manier helpt het chronische ontstekingen te bestrijden, wat leidt tot geheugenverlies en een slechte gezondheid van de hersenen.

Deze groene groenten behoren ook tot de beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van de hersenen dankzij hun hoge gehalte aan vitamine K en choline, wat kan helpen om je geheugen scherp te houden.

Waarom het geheugen verslechtert met de leeftijd

De hersenen zijn in staat om op elke leeftijd nieuwe hersencellen aan te maken, dus aanzienlijk geheugenverlies is geen onvermijdelijk gevolg van veroudering. Maar net als bij spierkracht, moet je het trainen om het niet te verliezen. Uw levensstijl, gewoonten en dagelijkse activiteiten hebben een enorme invloed op de gezondheid van uw hersenen.

Oorzaken van leeftijdsgerelateerd geheugenverlies:

— De hippocampus, een deel van de hersenen dat betrokken is bij de vorming en het herstel van herinneringen, gaat vaak achteruit met de leeftijd.

— Hormonen en eiwitten die hersencellen beschermen en herstellen en de groei van het zenuwstelsel stimuleren, nemen ook af met het ouder worden.

— Ouderen ervaren vaak een afname van de bloedtoevoer naar de hersenen, wat het geheugen kan aantasten en kan leiden tot veranderingen in cognitieve vaardigheden.

Voor de meeste mensen zijn incidentele geheugenstoringen een normaal onderdeel van het verouderingsproces, geen teken van ernstige mentale achteruitgang of het begin van de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie.

Lees ook:

Legale informatie. Dit artikel bevat algemene informatie van referentiekarakter en mag niet worden beschouwd als een alternatief voor de aanbevelingen van een arts. We zijn niet verantwoordelijk voor enige diagnose die door de lezer wordt gesteld op basis van het materiaal op de site. We zijn ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere internetbronnen waarnaar in dit artikel wordt verwezen. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, raadpleeg dan een arts.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees