Licht en uitdagingen voor de mens

Licht en uitdagingen voor de mens

Zoals je weet zijn er op dit moment veel uitdagingen voor onze homo sapiens. Het zijn chaotische en onzekere tijden. Maar er is echter ook licht.

Als je resoneert met deze titel of zelfs maar een voorbijgaande nieuwsgierigheid hebt naar deze titel, hebben we veel om over te praten. Maar iedereen is welkom, als je het met me eens of oneens bent, wil ik je standpunt horen, want als individuen zijn we net zo belangrijk als ieder ander op deze aarde.

Voordat we beginnen, wil ik het een en ander duidelijk maken. Ik heb zeker niets uitgevonden van de concepten waar ik het over heb. Zoveel van wat ik hier zeg, zal een aanpassing zijn, een uitbreiding van andermans concept over complex trauma, het genezen van schaamte en het opbouwen van gezonde relaties.

Op deze blog gebruiken we verschillende psychologische modellen als middel om onszelf beter te begrijpen en andere mensen beter te begrijpen en in het algemeen te proberen de gezondheid van onze relaties en ons leven in het algemeen te verbeteren.

Dus wat betekent, is dat we meer krijgen van wat we wel willen in ons leven en onze relaties en minder van wat we niet willen en hier verwijs ik naar het model van complexe posttraumatische stressstoornis.

Nu ga ik niet te diep in op wat cptss is of toxische relaties zijn.

Als je het niet weet, vind je meer in de categorieën en tags, zodat je wat meer kunt leren voordat je terugkomt. Maar ik wil er ook voor zorgen dat je geen cptss of toxische relatie hoeft te hebben om je te verhouden tot wat ik in dit artikel ga zeggen. Zoveel van wat ik zeg, zal van toepassing zijn op iedereen die worstelt met gevoelens van giftige schaamte, evenals op iedereen die een zeer onveilige hechtingsstijl heeft.

Dus de reden dat ik de term regelmatig cptss gebruik, is omdat ik geloof dat waar ik het over ga hebben het directst van toepassing is op mensen met cptss. (ten gevolge van narcistisch misbruik of langdurige toxische relaties. Maar als je jezelf herkent in dit artikel, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je cptss hebt, want de situatie dat ik ga beschrijven zal van toepassing zijn op mensen in een breed scala aan contexten. Dus waar ik het vandaag over wil hebben, kan inspirerend voor je zijn. Ik hoop dat je neemt wat goed voor je is, en dat je vermijdt om te doen wat op dit moment niet met je resoneert.

Welk pad je ook hebt gevolgd, ik ben echt blij dat je er bent.

Deze site staat vol met ongelooflijke bronnen en ideeën die u kunnen helpen uw complex trauma te stoppen en een gelukkig leven op te bouwen. Ik ben geen filosoof, wel ontwikkelaar van deze site en ik heb niet alle antwoorden.

Ik maak fouten, heb slechte dagen en raak verwikkeld in angst en twijfel aan mezelf, net als de rest van de mensheid. Maar het is mijn toewijding om u het allerbeste te bieden van wat ik leef en leer, terwijl ik het tegelijkertijd reëel en eerlijk houd. Verwacht dus geen perfectie (daar ben ik te openhartig voor), maar verwacht wel tot nadenken stemmende ideeën, tijdloze wijsheid, wat gekke capriolen en een niet aflatende toewijding om je te helpen zoeken naar antwoorden en werktuigen om om te gaan met complex trauma.

Ik geloof dat we een krachtige tijd van ‘vuurdoop’ doormaken. Dingen zien er altijd het donkerst uit voordat de dageraad aanbreekt. Ik weet dat we in het Licht tevoorschijn zullen komen. Hoe kunnen we voor onszelf zorgen in deze tijd, waarin er zoveel storingen plaatsvinden?

Nemen we onze macht terug in tijden van buitengewone wereldwijde stress?

Hoe nemen we onze macht terug wanneer we ons machteloos voelen om uitdagingen onder controle te houden?

Als gemeenschap, die de onuitsprekelijke horror en helter-skelter van misbruik van dichtbij en persoonlijk hebben doorgemaakt, zijn sommigen van ons al briljant toegerust voor deze tijd die naar het licht gaat.

We hebben al een ‘dood/wedergeboorte’-ervaring meegemaakt. We weten wat het is om het gevoel te hebben dat we alles gaan verliezen. Dat hebben we misschien ook al gedaan.

Voor velen van ons, toen we verloren waarvan we dachten dat het ons leven was, en zelfs bijna ons eigen leven zelf, ontdekten we ons Ware Leven. Dit is een innerlijke verbinding met iets veel groters dan onszelf.

Welnu, hier zijn we weer helemaal opnieuw in tijden van onzekerheid, bombardementen, chaos en verliezen. We verliezen van het leven waarvan we dachten dat we het zouden bereiken. We verliezen mensen met wie we een hechte band hadden, en een verlies van de manier waarop we vroeger naar de wereld keken.

Klinkt dit voor je ongelooflijk bekend met wat we hebben meegemaakt met misbruik, ja?

En het is tijd voor ons om op te staan ​​zoals we nog nooit eerder hebben gedaan. Persoonlijk verhuizen van duisternis naar licht. De kwantumwet is ‘zo binnen – zo buiten’. Daarom, om je leven te veranderen van Angst, Pijn, Onzekerheid en Chaos, moet je Innerlijke Wezen verschuiven van deze toestanden aan de binnenkant naar Licht.

Want het is van Het Licht dat alles komt.

Het is belangrijk om de belachelijkheid van de wet van aantrekking te begrijpen. Op deze manier proberen te manifesteren is nog steeds mede-afhankelijkheid aan de buitenwereld. “Ik ga stoppen met denken aan Angst, Pijn en Onzekerheid met mijn visualisatie van Liefde, Loslaten en Duidelijkheid.”

Dat zijn wij die dingen proberen te controleren. Mede-afhankelijkheid is de ziekte van controle: “Ik voel me leeg en onvervuld en ik ga proberen iets te DOEN om het op te lossen.”

Het visualiseren van het ‘tegenovergestelde’ lost geen uitdagingen op. Het roept gewoon een constante behoefte op om het te blijven doen, met een ernstige teleurstelling en zelfveroordeling als het niet standhoudt.

Wat WEL werkt, is het loslaten van de OUDE staat en deze vervangen door Licht. Rust, kalmte en gecentreerdheid. Licht is gewoon. Constant, stabiel licht. Stabiel licht verlicht ook de onrechtvaardigheid in de wereld en roept ons op vanuit liefde.

Maar hoe doen we dit als ons huidige leven ons omringt met zoveel uitdagingen om ons zorgen over te maken?

Ik verzeker je met heel mijn hart, ik heb heel weinig angsten over deze tijd. Ik had ze, enorm! Drie jaar geleden, toen de chaos begon, werd ik in het begin massief getriggerd. Ik ben niet alleen. Veel mensen die ik ken die dicht bij me stonden, evenals mensen in deze gemeenschap, voelden zich ook vreselijk gedestabiliseerd. Dat is begrijpelijk.

Misschien heb je dit meegemaakt, of maak je dit nog steeds mee. Ben je op de een of andere manier vreselijk getroffen? Je zou nog steeds kunnen vechten om te proberen positief en gezond te blijven, tegen onoverkomelijke kansen in.

In deze intense triggers moest ik naar binnen keren met innerlijk werk, egowerk, ademwerk (zie groeitaken) en solidariteitswerk doen. Ik deed dit opnieuw op manieren die ik in jaren niet had hoeven doen om een gevoel van licht te omarmen.

Ik was angstig totdat ik aan zelfgenezing deed, en voelde me machteloos. Terwijl zag ik hoe mensen die wanhopig waren, opgaven, alles verloren waar ze hun hele leven voor hadden gewerkt. Ze werden afgesneden van hun dierbaren en beëindigen hun eigen leven.

Als ik beelden zie van Oekraïne kreeg ik diepe, zielverscheurende wanhoopstranen.

Als empaat kon ik de pijn van mensen voelen, hun verliezen, hun trauma en hun machteloosheid. Sommige van deze mensen hadden geen hoop en er was geen teken dat het einde in zicht was. Maar anderen hebben me terug leren zingen met passie, met hoop en liefde en samen elkaar steunen.

Ik realiseerde me dat deze overweldigende belichaming van collectieve pijn me aan het vernietigen was. Wat voor nut had ik voor iemand als ik niet kon functioneren? Bovendien was het gewoon te pijnlijk om zo te blijven. Sommige steken dan hun hoofd in het zand, gaan in ontkenning of zoeken een schuldige.

Met de Narp modules (zie in het menu) werk ik als ik niet kan slapen uren aan mezelf. Ik dacht aan de verschillende traumasituaties. Ik voelde het in mijn lichaam. Daarna bracht ik het Licht van de Bron naar binnen om te vervangen waar het trauma was geweest.

Van waar wanhoop was geweest, ontstond opluchting, toen kalmte, toen duidelijkheid en licht.

Ik moest doorgaan. Er waren vele dagen en vele sessies nodig om deze duistere overweldiging los te laten. Uiteindelijk verdronk ik niet meer als slachtoffer van de chaos van alle uitdagingen. Ik steeg er emotioneel boven uit. Bovendien gebruikte ik deze kracht die ik had teruggenomen om mezelf en anderen te dienen. Ik deed wat ik kon doen voor mijn geliefden.

Bovendien zag ik een krachtige waarheid met een groter geheel.

Ik begreep dat dit allemaal voor iedereen gebeurde. Ik besefte dat deze tijd gaat over het terugnemen van onze kracht om vrij te gaan, van binnenuit. Het maakt niet uit wat er buiten gebeurt.

Nu was ik in plaats van de ‘ik’ te zijn, de ‘ik ben’ geworden, verbonden met ‘het allemaal’. Laat het me uitleggen.

Het vrijgeven van valse idolen

Het is nu NIET het moment om uit te checken en jezelf af te leiden met Netflix en het ‘normale leven’ en hopen dat het allemaal gewoon weggaat. Je bent dieper dan dat en vitaler dan dat.

De overgang van meestal ‘Een God in de buitenwereld kennen’ of “geen God kennen” naar het ‘Weten dat jij en de Bron/God spiritueel één zijn’ en dat alles met alles verbonden is, is een diepgaande tijd in de geschiedenis. Je kunt deze tijd beschouwen als een tijd waar je echt aan moet deelnemen. Je kunt deze Gouden Tijd die voor ons ligt helpen inluiden. De secularisatie binnen religieuze instituten gaat door, kerken lopen leeg, terwijl spirituele bewegingen groeien.

Dit is wat volgens mij onze spirituele overlevingsboodschap op dit moment is.

Het is tijd om Valse Idolen op te geven, waaronder ook functionarissen in kerkelijke instituten om te stoppen met het aanbidden van dingen en mensen buiten onszelf, en om te stoppen onze macht weg te geven door ze tot ‘goden’ te maken.

Dat is wat ons in deze puinhoop heeft gebracht waar we nu allemaal mee te maken hebben. De resultaten van slapen achter het stuur van ons leven staat nu centraal. We hebben anderen het lot van ons leven voor ons laten dicteren, in plaats van ervoor te kiezen om ons leven door bronbegeleiding te leiden, in waarheid en gezondheid, voor onszelf.

Het was een verkoop van onze eigen ziel. Sommigen hadden als God, hun kinderen, hun villa, hun auto, hun bankrekening, maar uiteindelijk zelf de combinatie van dit alles gaf ons geen vervulling. We hadden geen tijd om aandacht te besteden aan ons oneindig verlangen, ons zijn in wording.

We hadden kunnen weten, luisteren en afstemmen op onze intuïtie, onze waarden en hoe de Bron / God zich tot ons verhoudt – onszelf creërend als de levende belichaming van waarheid, liefde en heelheid.

Maar in plaats daarvan hebben we ons bestaan ​​afhankelijk gemaakt van sport, kleding, alcohol, labels, aankopen, een minnaar vinden, een ‘trendy’ identiteit hebben, erbij horen, seksuele stimulatie, goedgekeurd en geaccepteerd worden door de massa. En de lijst gaat maar door. Of zoals recent nog in een reclame voor Volkswagen-id, de buren zullen 200% nieuwsgierig zijn.

Het komt erop neer dat je wordt overgenomen door narcistische controle.

Het betekent ook dat we zeer vatbaar zijn om te worden opgelicht, gemanipuleerd, geleid, gedwongen, verleid en weggestuurd van onze verbinding met Hogere Wijsheid en Waarheid, evenals de dreiging van het verlies van dingen die we hebben verafgood. Het is wederzijdse afhankelijkheid die ons helemaal opnieuw naar narcistisch misbruik leidt op steroïden.

Het leven loslaten ‘zoals je het wilt’

We vielen voor valse zelven – narcisten en erger – die zich voordeden als ‘redders’ die in plaats daarvan onze levenskracht en ziel oogstten om hun eigen ‘doelen’ op onze kosten te bevorderen.

We zijn getraind om afhankelijk te zijn van de status quo en onze gehechtheid aan uiterlijke ‘dingen’ in plaats van onze ‘binnenkant’ te waarderen.

Als je het leven van binnenuit leeft, laat je je niet misleiden door de dwang en bedreigingen om ‘dingen’ in stand te houden. In plaats daarvan wordt een diepe herinnering – weer bij elkaar komen – geactiveerd, wat het weten is, dat wanneer je Eén bent met de Bron, je al bent wat je zoekt. Alle dingen zijn mogelijk, waarschijnlijk en onvermijdelijk.

Dit heb ik de afgelopen drie jaar geleerd; het doen en het krijgen in de oude manieren zijn achterhaald. In een wereld van waanzin en chaos, geen idee hebbend van wat er gaat gebeuren, eer ik mijn Ziel en Bron en dat is mijn rots om op te staan.

Dat is Pasen, dat is de Hemelvaart, dat is de groei van mijn bewustzijn dat “Bron en ik ben Eén zijn”.

Leven vanuit zielswaarheid en Zijndheid brengt wonderen in overvloed in ons leven. Dit is de plek om uit te breiden en te creëren, niet uit behoefte, maar omdat de Bron door je heen stroomt.

Ik wil je vragen?

Waar klamp je je aan vast dat je levenskracht opzuigt? Vervullen deze dingen en mensen jou? Wat zijn jouw echte waarden en waarheden? Waartoe voel je je geroepen? Hoe kun je reëler zijn, verbonden met jezelf en je grotere gemeenschap dienen? Hoe zou het voelen om samen te werken met de Hogere Geest en je leven te leven vanaf deze plek?

Verlang je naar je eigen persoonlijke kracht en vrijheid, en om te leven vanuit je diepe innerlijke weten en leiding? Wat IS je intuïtie, de stem van de Bron, die je vertelt? Ben je bereid gehechtheden los te laten van ‘dingen die moeten zijn zoals je wilde dat ze waren’?

Ik verzeker je dat ik dat deed. Mijn innerlijke gps zegt dat we ons huis moeten verkopen dat we op reis moeten gaan. Alhoewel mijn ego zegt verkoop je thuis niet.

Ik heb geleerd wat er gebeurt als ik mijn Innerlijke God/Bron negeer. Dan probeer ik te leven door middel van mijn gehechte egoïstische wil, in plaats van mijn Hogere Wil. Ik ken het verschil. Harde klappen en tegenslagen komen me tegemoet, of het enige leven leiden dat me ooit duurzaam zou vervullen.

De innerlijke stem heeft gelijk.

Hoe vaak hebben we allemaal, bij narcistische mishandeling, de onderbuikwaarschuwingen gehad, maar omdat we niet luisterden een vreselijke prijs betaalden?

Hoe weet je het verschil tussen het ego en je intuïtie?

Deze tijden waarin we ons bevinden gaan over luisteren. We kunnen nu de kracht terugnemen – wat onze Hogere Macht is – de relatie met de Bron en de Hogere Leiding die door ieder van ons beweegt, als we er aandacht aan schenken.

De stem van Bron/God is geen behoeftige paniekstem die afhankelijk is van ‘iets krijgen’ of ons een formule geeft voor een ‘vaste uitkomst’. Het is eerder een manier, gladde, zachte stem die gewoon ‘is’. Daarbij is het een richting die goed en waar voelt, zonder dat we enig idee hebben ‘waarom’.

Het is als een uitnodigend ‘kom hier met me mee’-gevoel. In je lichaam voelt het warm, zacht, liefdevol en ruimtelijk aan. Het vertelt je nooit het ‘resultaat’ van het idee. Dat hoeft ook niet, omdat je begrijpt dat het gewenste resultaat het warme, ruimtelijke, ‘juiste’ gevoel IS.

Alles wat de moeite waard is, komt DAAR vandaan.

Natuurlijk zijn er momenten waarop angst, pijn en verwarring een rol spelen omdat ik een mens ben zoals iedereen. Maar ik heb een supertool om te verschuiven. Ik heb groeitaken op narcisme.blog om deze dichte innerlijke gevoelens los te laten. De groeitaken gebruik ik om me te openen en de Bron toe te staan ​​binnen te stappen.

Leven vanuit je Ziel met de Bron als Eén, betekent controle uit handen geven. Het is het hogere deel van je, de Bron Zelf, toestaan ​​om tussenbeide te komen en het over te nemen. Dat is een goede zaak, want de “Bron is Alles Dat Is”. Het heeft dus toegang tot wonderen die je logische geest en egoïstische zelf nooit zouden kunnen voortbrengen.

Het is het weten van de krachtpatser die je werkelijk bent, met jou en de Bron als Eén is.

Zoals altijd kijk ik uit naar uw opmerkingen en vragen.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees