Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Soorten Angst voor de narcist overwinnen Deel 2

Een deel van de heroriëntering van ons leven is niet gericht op de dingen die we gaan verliezen, maar op de dingen die we gaan krijgen.

Ik zou mijn veiligheid verliezen voor de korte termijn, maar op de lange termijn zou ik mijn vrijheid kunnen krijgen als ik mijn angst voor de narcist kan overwinnen.

Ik zou de coaching en de persoon verliezen die mij zal ontwikkelen in termen van een organisatie-structuur, maar hier zal ik grotere uitdagingen krijgen en sneller groeien, want ik ga de dingen sneller op mijn eigen doen.

Oh, weet je wat, ik zal dat vast inkomen verliezen, ja, maar ik kan veel meer winst maken en me concentreren op deze winsten.

Wat gebeurt in de angstige gedachten is dat het begint met de vraag te stellen, wat als …?

Hieruit volgt dat een mooie uitdrukking met een negatieve verklaring.

Wat als dit vreselijke ding gebeurt?

We maken een stoofpot binnen onze darmen die deze verzuurt en angsten die letterlijk onze geest verleidt tot denken aan het niet veranderen.

Maar als je eenmaal begrijpt dat ”verliespijn” iets is waarmee je mee bezig bent dan  begint u zich meer te concentreren op de dingen die je krijgt. Dat kan je over een hindernis zetten.

De tweede angst soort dat wij zo veel vrezen is “procespijn”.

Dit is veranderen. Dat is weten dat bij om het even wat dat je verandert dat dat moeilijk zal zijn.

Het veranderingsproces zelf is moeilijk, laat staan wat we zullen verliezen in het doen van iets nieuws.

Het is moeilijk.

Toen ik dacht over het starten van mijn nieuwe bedrijf was ik doodsbang.

Ik wist dat het moeilijk zou zijn en ik wist niet hoe veel dingen te doen, en ik heb niet elke competentie in die gebieden.

Anders gezegd weet ik niet hoe dit zal gaan.

Bovendien zal ik moeten werken 24/7 om te beginnen met dit bedrijf en echt moeilijk werken voor drie jaar.

Het kan zijn dat ik geen steun of heel weinig hulp krijg.

Al met al het proces is eng, zodat we niet veranderen.

Het is hetzelfde met de persoon die denkt aan stoppen met roken.

Liever denken ze niet aan de vrijheid van het stoppen met roken en gezonder leven.

Ze denken niet dat ze zullen kunnen beter ademen en de trap oplopen.

Terwijl denken ze over het proces van omgaan met het stoppen van de verslaving.

Allereerst denken ze aan frustratie, potentiële bevingen en verslaving aan de nicotine en hoe uitdagend dat is.

angst voor de narcist overwinnen.
Opgeven of overgave aan je dromen? Wat is de sweet spot status?

De persoon die probeert te beginnen met het nieuwe dieet ervaart hetzelfde ding.

De pijn van het proces.

Plotseling denken ze dat ze moeten winkelen op nieuwe plaatsen om frisser voedsel te krijgen.

Snel denken ze dat ze nieuwe recepten moeten leren.

Ineens  denken ze te moeten beginnen met oefenen, en hoe moeilijk dat zal zijn.

Ze denken aan alle dingen die moeilijk zullen zijn in het doen van die dingen.

Onderdeel van de beheersing van het leven is te leren om veranderen te zien als een spel, leren om uitdagingen te zien als iets waar we vrolijk kunnen aan beginnen, om de vrolijke meester te worden in de processen van ons leven, om te begrijpen dat ja er kunnen grote uitdagingen zijn, maar uitdagingen zijn goed.

Als je de angst voor de narcist kunt overwinnen zal dit enorm je leven veranderen, er zullen grote uitdagingen zijn maar dat is goed.

Uitdaging zal ons ontwikkelen.

Uitdaging zal ons gemakkelijker helpen ons hoogste zelf te bereiken.

Proberen zal de batterij van ons leven volledig opladen. Dat proces is boeiend, leuk, spannend en  kan persoonlijke groei helpen. Het kan verschillende specerijen brengen in ons leven, zodat we dus naar het proces van verandering kunnen uitkijken.

Wanneer we onze gedachten op die manier inschakelen dan beginnen we vaker te veranderen.

De derde soort angst waarvan de meeste mensen bang zijn is “resultaatpijn”.

Ze zijn bang wat er zal gebeuren als ze al deze dingen verliezen tijdens het veranderen.

Wat als ze gaan door al deze angstaanjagende en moeilijk werk, waarna het gras niet groener is en de uitkomst niet beter is dan wat ze aan het begin hadden.

Ik was doodsbang dat dat ook met mij het geval zou worden.

Ik dacht, wat als ik dit begin en heel hard werk maar het maakt geen verschil?

Wat als ik niet meer geld verdien of een betere levensstijl als resultaat heb?

Hoe ga ik er mee om als ik niet zo snel groei?

Wat als, aan de andere kant van het gras het niet groener is?

Dus we zitten en denken, wat als het niet beter is, en ik moeten door dat alles gaan?

Als we opgescheept zijn met die manier van denken dan veranderen we nooit.

Deel van de volwassenheid en de beheersing van ons leven is zich realiseren dat in plaats van zich te concentreren op de resultaten die negatief kunnen zijn dat we beginnen te denken, dromen over, visualiseren, onze aandacht geven, onze focus leggen en aantrekkingskracht in die dingen die krachtig, goed, tevredenstellend, vervullend, gelukkig makend en vrolijk zijn aan de andere kant van dat hek.

De dingen die prachtig en zo geweldig zijn als wij ons leven veranderen als je gaat de angst voor de narcist overwinnen.

Als ik stop met het roken zal ik eindelijk kundig zijn om me weer goed te voelen.

In de eerste plaats ga ik niet verslaafd worden aan iets wat miljoenen mensen doodt en deze grote organisaties voedt die het doden van mensen telkens weer opnieuw voor verantwoordelijk is.

Daarom zal ik geen ziekte in mijn lichaam of in mijn familie voortzetten. Ik ga niet bij iedereen mijn verslavingen verder zetten. Op dit nieuwe gebied zal ik ook fit, gelukkig, levendig en energiek zijn volledig uit mezelf.

Wanneer ik begin met dat dieet ga ik genieten van het proeven van sommige nieuwe voedingsmiddelen.  Precies, omdat ik goed eten voor een lange tijd niet heb gehad ga ik genieten.

Voortaan zal ik echt genieten van het weer uitgaan met mensen.

Ik ga genieten van het winkelen om te zoeken naar kleding die bij mijn nieuwe lichaam past.

Als je begint te denken over alle dingen die door de verandering positief zijn en wanneer je dat doet begin je met je geest te beheersen. Dan voel je jou direct beter.

Wanneer je geobsedeerd bent over “verliespijn”, “verwerkingspijn” en  “resultaatpijn”, als je focus vooral ligt op die soorten pijnen des te meer je jezelf gaat obsederen over deze soorten pijn. Je hersenen en lichaam gaan zeggen om het niet te doen, en dat je niet de verandering wil ervaren.

Wij zijn begiftigd met dit ongelooflijk mechanisme dat ongelooflijk is gedreven om te voorkomen dat pijn wordt gestuurd.

Wanneer we ons dat realiseren dan kunnen we stoppen met lijden in onze hoofden en onze gedachten. Daardoor stoppen we de pijn. Zo ervaren we dat als wij de juiste dingen doen dat ons leven zou verbeteren.

Jij en ik weten allebei wat het is dat ons leven zou verbeteren.  Waarom doen wij niet wat wij moeten doen? Namelijk de nodige actie ondernemen.

Omdat je er ergens waarschijnlijk veel verlies, proces of uitkomst pijn aangekoppeld hebt.

Dus vandaag zou een geweldige dag zijn om te gaan zitten en te zeggen, wat wil ik echt in mijn leven?   

Hoe ga ik de angst voor de narcist overwinnen?

Waarom heb ik niet helemaal sneller voortgang geboekt?

Wanneer je die vraag verkent, zul je verlies, proces en resultaat pijn ontdekken.  Het is die kennis en bewustzijn dat je nodig hebt om de angst voor de narcist te overwinnen.

Je kunt reflecteren en focussen op de winsten, de vreugden en de positieve resultaten.

Wanneer je begint dat te doen vind je jezelf die vrolijke meester. Een persoon die steeds verder vooruitgang boekt in het leven. Dan zul je je gewoon vinden dat het leven volledig opnieuw kan enthousiast zijn voor jou.

Laat het ons weten wat je gaat doen. Deze informatie delen met ons op sociale media betekent ondersteuning voor slachtoffers van narcisme.

Er zijn mensen die niet zo gelukkig zijn als wij, die zelfs toegang hebben tot opvangcentra, financiële middelen enz. om te kunnen ontsnappen aan misbruik.

Absoluut kinderen (zelf pleegkinderen) hebben niet de macht om onder de meeste omstandigheden grenzen en veiligheid voor zichzelf te creëren.

Waarmee ik gepassioneerd bezig ben is met het creëren van verandering en het versterken van degenen die dat wel KUNNEN, zodat we een rimpelig effect van verandering beginnen te creëren voor niet alleen onszelf, maar ook voor minder behoede en kwetsbare mensen en ook gezondere toekomstige generaties voor onze kinderen.

Ik ben dol op deze bloeiers en zelfgenezers-beweging. Er zijn vrouwen uit India, Japan en Afrika die nu ook met zelfherstelprogramma’s werken die dat nooit eerder zouden hebben kunnen doen. Er is een opstand van vrouwen die hun macht terugnemen, geïnspireerd door de zusterschap die voor hen beschikbaar is.

Er zijn ook vrouwen in onze VKoN Gemeenschap die legaal grote doorbraken hebben doorgemaakt op ongekende manieren vanwege het verschuiven van hun innerlijke wezens.

We moeten allemaal ergens beginnen, of overal en dit is echt niet anders dan wat de suffragettes doormaakten – ze droomden van een andere wereld.

Helaas hebben we met narcisme en systemen ontdekt dat het “uitroepen” grotendeels ineffectief was, maar dat het voor onszelf van binnenuit goed kan werken.

Alles wat ik weet, lieve lezer, is als wij, dat kan één persoon tegelijk zijn, bevrijd raken van ons trauma en gezond worden, dan zijn we (zo binnen, zo buiten) in de best mogelijke positie om onze wereld te helpen heel te worden voor onszelf en onze toekomstige generaties.

Het rimpelingseffect hiervan is al ongelooflijk ver reikend.

Dat is waar ik me diep op wil concentreren, op de oplossing die ik ken.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees