Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Bij uitdagingen van het leven een slachtoffer van narcisme steunen?

Slachtoffer van een narcist met alle uitdagingen van het leven steunen hoe doen we dat?

Niet alleen zijn we toegewijd om mensen te ondersteunen voor, tijdens en voorbij scheiding van een narcist die leven met de syndromen van een slachtoffer van narcisme, maar ook bij andere uitdagingen van het leven.

Daarbij komen veel nieuwe uitdagingen van het leven kijken. Één van de voornaamste is de verdere opvoeding van de kinderen. De narcist stelt immers het bestaansrecht van zijn prooi in vraag.

Zijn of haar kinderen ziet hij als zijn bezit. Hij of zij wil zijn prooi vernietigen voor al door ze psychisch, emotioneel en spiritueel te kraken. Daarbij wordt partnergeweld in al zijn vormen en ouderverstoting niet geschuwd.

Op dezelfde manier bekrachtigen we personen op drie belangrijke manieren:

1) via deze site en

2) een gratis eigen, veilige gemeenschap in de Facebookgroep en

3) door onze chatgesprekken.

Onze Facebookgroep biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met andere gelijkgestemde mensen!

Op dezelfde manier geeft de groep ondersteuning, aanmoediging en sterkte voor alle uitdagingen van het leven.

Op elk moment en vanaf elke plaats kan een persoon die aan het begin van het moeizame proces van scheiding van een narcist begint in staat zijn om suggesties, adviezen en het comfort van mensen te ontvangen die navigeren, of al genavigeerd hebben door die ruwe narcistische wateren.

In mijn verlangen om meer te doen om slachtoffers in staat te stellen door en voorbij de uitdagingen van het leven te gaan, in het bijzonder als je onder invloed bent van een narcist, heb ik samen met andere mensen een ​​op maat gemaakte, best-in-class support service voor jou!

Ik ga er nooit vanuit dat de dader een narcist is, hij of zij kan een andere persoonlijkheidsstoornis hebben, een combinatie of een ‘slecht’ mens zijn.

Hun daden kunnen veel narcistische kenmerken vertonen!

Met andere woorden ik ga er ook niet vanuit dat de persoon waarvan je vermoedt dat het een narcist is dat je die moet verlaten.

In de meeste gevallen waar u niet meer veilig bent, of waar u zoveel emotionele pijn hebt, is complete afstand op zijn minst een tijdelijke noodzaak.

Je moet alle uitdagingen van het leven weer aankunnen.

Terwijl narcisme mijn belangrijkste focus is, neem ik een holistische benadering tegenover alle uitdagingen van het leven.

Of het nu scheiding, emotionele en financiële welzijn is, jouw gezondheid of het  proces om om te gaan met de narcist in jouw leven moet starten vanuit jouw eigen keuze, eigen waarden en vanuit de mensenrechten.

Dit doe ik samen met mijn vrouw, die armoede consulente is, ervaringsdeskundige en Orthopedagoge.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje door een scheiding als dit van een narcist. Dat is niet alleen verwoestend, maar het kan pijnlijk zijn.

Te weten dat je bedrogen werd. Dat je eenzaam en bang bent. Uiteindelijk dat je uitgeput bent en het complete gevoel hebt dat je hebt gefaald.

Al deze gevoelens verminderen als je weet dat anderen ook dit voor zichzelf hebben gedacht.

We hebben veel “geheimen” want, hoewel anderen het misschien kan schelen, kunnen ze deze niet altijd echt begrijpen noch overzien welke uitdagingen van het leven we hebben in onze situatie.

Dan op een dag beseffen we duidelijk dat we iemand nodig hebben om mee te praten. Aan de negatieve kant zijn we wanhopig om verbinding te maken met iemand die net in eenzelfde situatie is terecht gekomen als ons, ook al zijn ze volslagen vreemden, en vragen we toekomstvoorspellingen.

Vanwege ons negatief zelfbeeld vragen we wat we moeten doen, terwijl onze gesprekspartner onmogelijk specifieke voorspellingen over de dader kan doen, noch beslissingen nemen over onze toekomst.

Aan de positieve kant kom je door over jezelf en je ervaringen te vertellen tot meer klaarheid. Je wordt sterker, minder wanhopig en assertiever. Je krijgt een inzicht op verschillende opties in denken en gedrag.

Openstelling voor elkaar is het beste wat kan gebeuren voor onze ziel.

Vanwege de narcist werd jouw emotioneel en spiritueel geïsoleerd. Ik voel me niet meer zo alleen. Ik dank je allen om me op mijn gemak te stellen op de dagen dat ik me verloren voelde.

Wie heeft dan geen behoefte gehad aan een glimlach? Ik ben zo blij voor zoveel nieuwe vriendschappen.

Op deze site kun je met mij contact nemen, zodat je altijd terecht kan als er geen anderen zijn die je zullen begrijpen. Je zult vooruitgang boeken naarmate de tijd vordert en je een uitlaat vindt voor je gevoelens.

Ik weet dat velen van jullie ongelooflijke pijn hebben (gehad) en dat de mensen om je heen geen idee hebben hoeveel pijn je al hebt verdragen en dit op een dagelijkse basis. Daarom ben je een sterke persoon.

Ik heb me op dezelfde manier gevoeld. Dat is waarom het voor je zal verfrissend zijn als je mensen vindt die je zullen ondersteunen.

Ik beschouw dit als een site waar je terug rust kunt vinden gedurende en na jouw scheiding van een narcist.

Deel je verhaal in de commentaren en lees mijn persoonlijke inzichten over narcisme.  We zijn allemaal op verschillende plaatsen op de weg naar volledig herstel. Uiteindelijk  maakt het niet uit in welk stadium je zich nu bevindt want er zijn er vele die daar ook geweest zijn.

Je zult woorden van steun vinden. Je kunt een metgezel om jezelf naar boven te halen vinden. Je kunt stappen zetten in de goede richting en ervan houden om hier terug te komen.

Ik garandeer je dat je je meer positief zult voelen na een gesprek met me. Ook met mensen uit de Facebookgroep kun je vergelijkbaar positieve gevoelens ontwikkelen. Ik denk dat je zult zien dat VKoN een krachtig broederschap is die er voor zorgt dat zusters en broeders sterker worden.

Je kunt in de Facebookgroep praten met enkele fantastische, zorgzame en geweldige mensen.  Bij een dergelijke laag punt in je leven, en met alle gekke emoties en stemmingswisselingen, zijn er mensen die weten waar je precies door moet en hun advies zal je enorm helpen! Links vind je in het menu. Het is wel bedoeld voor zelfgenezers en niet voor therapeuten of coaches. Zij kunnen eventueel een persoonlijk bericht sturen om hun activiteit voor te stellen.

Mensen komaan, deze site kan jouw leven redden.

De pijn die je voelt in eerste instantie is ondraaglijk.  De geweldige steun die je ontvangt van de leden helpt je hoop, begrip te krijgen. Dit zet je terug op een uniek pad waarvan ik echt geloof in mijn hart dat het voor je geschikt is. Links vind je in het menu.

Er is geen manier waarmee je jezelf alleen uit de put kan slepen.

Met VKoN zult je beginnen te geloven dat je dit kunt doen.

Dit is zo’n groeiende gemeenschap die zulke fijne gesprekken doet door simpelweg het verstrekken van een plek om veilig te praten over onze ervaringen en gevoelens.

Je kunt zich zo alleen voelen, verloren en verlaten, maar dat kan veranderen.

Je kunt er compleet doorzitten. Misschien functioneer je op een minimaal niveau.

In plaats van verder te huilen over wat er is gebeurd vind je hier een beetje kracht om uit te reiken naar iedereen en iedereen naar je.

Je vindt de verhalen van jouw nieuwe vrienden, hun advies en kunt lezen over hun voortdurende steun. Hoe meer we met elkaar delen, hoe meer we als individuen leren en groeien en begrijpen.

Dit is niet het einde van het leven, maar eerder een tijdelijke uitdaging die ons zal versterken en ons voorbereiden op betere dagen in de toekomst.

Dit is de veilige ruimte die je gevonden hebt waar het goed is om de verwoestende pijn te uiten. Wie dat een tijdje doet, zal zijn lijden over scheiding van een narcist verwerken.

Het is een veilige ruimte om hulp te ontvangen. Bovendien krijg je terugkoppeling die je beter de situatie doet begrijpen. Als enige voorwaarde eerlijkheid. Dus is dat wel niet voor narcisten.

Het lezen van wat anderen doorgaan helpt echt om de dingen in perspectief te zien.

Het is een rollercoaster proces, maar je zult beginnen te nivelleren, grond te voelen en zien dat je het zal maken. Je zult zien dat je beter af zal zijn zonder de narcist.

Ik hou ervan te weten dat er mensen zijn die echt begrijpen wat we doormaken. Als je moeten lachen of huilen doe dat dan op zijn minst met mensen die dat begrijpen.

Ik hoop dat we allemaal op een dag kunnen terugkijken op deze tijd voor je. Dan zullen we weten dat we onze kracht en liefde van mensen hebben gekregen.

Mensen die echt voor ons gezorgd hebben.  Je zult blij zijn deze website te volgen, de commentaren van anderen door te nemen. Dat heb ik zelf nuttig gevonden.

Ik kijk uit naar het maken van vriendschap met je.  Wat dan ook, ik dank je voor jouw eerlijke opmerkingen. Het helpt me beter te voelen over mezelf en mijn beslissing om VKoN te doen groeien.

Er is niet veel beters dan het hebben van iemand die voor je klaar staat als je lager dan laag voelt.  Terwijl dat mensen die zich met je engageren en begrijpen zullen ze je liefde en kracht sturen.

VKoN & “Narcisme.blog” is een belofte en hoop voor je.

Het zal je meer genezen wanneer je gebroken bent. Het zal je omhullen in duizend armen en het zal wachten tot je weer kunt staan. We zullen je helpen jouw weg te vinden en je helpen te leren hoe te vliegen. De kracht van mensen. Een paar goede jongens, veel meisjes en de belofte van een grotere en betere wereld in de toekomst.

VKoN is een zegen voor je als je er gebruik van maakt.

Je kunt de steun naar het volgende punt in je leven krijgen. Binnen 6 maanden is er weer geluk in je leven.  Je kunt opnieuw vreugde vinden.

Je hebt nog steeds af en toe slechte dagen. Na verloop van tijd en op voorwaarde dat er hard aangewerkt wordt, zal het grootste deel beter zijn. Er is nog een lange weg te gaan. Je zult slagen.

Mijn advies is te praten over jouw situatie met mensen die je vertrouwen kunt en/of in therapie te gaan. In elke gebeurtenis ben ik hier om je te steunen.

Mensen kunnen deze strijd begrijpen die we hebben doorgemaakt.

Er is licht aan het einde van de tunnel.

Ik geloof dat God bepaalde mensen op mijn pad geplaatst heeft. Zij het echter ook dat bepaalde mensen precies op het juiste moment heb ontmoet. In het algemeen maakte me dat sterk genoeg om eindelijk te zeggen ‘genoeg!’

Ik heb een geweldige vriendin en vrouw die me steunt. Ze is er voor mij in mijn donkerste tijd.

Deze site kan je helpen anderen te begrijpen. We kunnen vrienden worden door het delen van onze pijn, en onze successen.

Meer aanverwante teksten lezen

Hij zij was de liefste maar ook de ergste van Emelie van Laar

Hij of zij was de liefste maar ook de ergste Paperback

Sinds 2018 is het een grotere versie met groter lettertype en dus formaat boek.

Het doel van dit boek is je te laten zien hoe je een narcist, borderliner of psychopaat herkent.
Vele slachtoffers slaken een kreet uit onmacht “Hij of Zij maakt mijn leven kapot”, ik kan niets goeds doen” of “Waarom ik?”.

Er staan veel adviezen en punten van herkenning in dit boek maar ook belangrijk; hoe red je jezelf uit zo’n situatie en hoe verwerk je dit als relatieslachtoffer.

Narcisten, psychopaten en mensen met borderline persoonlijkheidsstoornis hebben hun eigen manier om te manipuleren en hun doelen te bereiken.

In dit boek staan vele antwoorden op jouw vragen, bovendien wordt er uitgebreid ingegaan op alle emoties van de slachtoffers die ze ondergaan tijdens en na een relatie met iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

Na het lezen van dit boek zul je de kracht krijgen om stappen te ondernemen naar een betere toekomst. Doordat er vele antwoorden en tips gegeven worden zal het herstel korter duren.

Over de auteur.

Emelie van Laar is ervaringsdeskundige in het leven met iemand met persoonlijkheidsstoornissen.
Jarenlang heeft ze onderzoek gedaan naar personen met een persoonlijkheidsstoornis, hun slachtoffers en naar zichzelf. Haar leven is erop gericht om slachtoffers te helpen en ze bij te staan in moeilijke tijden.

Ze heeft een praktijk opgezet waar ze haar cliënten begeleidt met een stappenplan om weg te komen van hun partner en helpt haar cliënten bij te staan met haar advocaten die veel begrijpen over narcisme en psychopathie.

Emelie van Laar geeft adviezen voor ouders met kinderen uit destructieve relaties.
Bovendien is zij EFT-therapeute (Emotional Freedom Technique) en helpt haar cliënten bij de bevrijding van emotionele mishandeling.

Elementaire Deeltjes - Narcisme

Elementaire Deeltjes – Narcisme Paperback

In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige ‘selfie’-maatschappij wordt ook steeds vaker narcisme verweten.

Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat we de term zo snel in de mond nemen?
Op een heldere manier legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde. Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.

Dit boek is geschreven voor wie geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen. Voor die laatsten schreef Schalkwijk, vanuit zijn jarenlange ervaring in zijn eigen praktijk, de hoofdstukken ‘Leven met narcisme’ en ‘Behandeling van narcisme’.

Leef je eigen leven

Leef je eigen leven Paperback  EBOOK

– Voel je je zó verantwoordelijk voor de ander – voor zijn gevoelens, zijn behoeften, zijn welzijn en zijn leven – dat jij aan jezelf niet meer toekomt?
– Heb je schuldgevoelens, ben je angstig en overmatig bezorgd wanneer de ander een probleem heeft?
– Voel je je geroepen, gedwongen bijna, om het probleem van de ander op te lossen?
– Vind je jezelf egoïstisch wanneer je iets voor jezelf doet in plaats van voor de ander?

Veel mensen delen hun leven met iemand die in de problemen is geraakt door criminaliteit, seks, alcohol, drugs, gokken, eten, werk of psychische oorzaken.

In die situatie vraagt de ander heel veel aandacht en moet je jezelf wegcijferen. Het gevolg is dat je óók afhankelijk wordt en daardoor zelf in de problemen raakt.

Om de weg naar jezelf terug te vinden heeft Melody Beattie een baanbrekend, inspirerend en hoopgevend boek geschreven.

Leef je eigen leven laat zien hoe deze situaties ontstaan, waarom mensen dan een afhankelijk gedrag gaan vertonen en hoe dat je leven gaat bepalen. Melody Beattie geeft stap voor stap aan hoe je je zelfvertrouwen kunt herstellen om van daaruit weer richting aan je eigen leven te geven.

Psychologie en PS 1 - Narcisme te lijf onbalans tussen denken en voelen bij het pathologisch narcisme; een neuro-psychosociale benadering

Psychologie en PS 1 – Narcisme te lijf onbalans tussen denken en voelen bij het pathologisch narcisme; een neuro-psychosociale benadering Paperback  Hardcover

Pathologisch narcisme (NPS) is een ernstige sociale-ontwikkelings- of hersenstoornis.
De consequenties die dit heeft voor partners, kinderen, familie en collega’s, of voor de maatschappij als geheel, zijn enorm negatief en worden ernstig onderschat zoals door GGZ-instanties en de overheid.

De ervaringen van partners, familie en kinderen in relaties met personen met NPS zijn ronduit verbijsterend en traumatisch te noemen.

Bij het pathologisch narcisme gaat het om een ernstige aandoening van het sociale brein dat al op jonge leeftijd is ontstaan en niet meer is te veranderen. Sommige psychologen en psychiaters denken dat NPS wel te behandelen is. Toch blijkt hier weinig van in de praktijk zoals na onderzoek.

Echter, partners of kinderen van personen of ouders met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zien na vele decennia nooit enige verandering in hun buitengewone psychisch gestoord gedrag ofwel hun gedrag is rigide.

Bij scheiding van een partner met NPS blijkt het altijd te gaan om een ongewone gewetenloze vechtscheiding waarbij de narcistische partner alles in het werk stelt om zijn ex kapot te maken.

Hopelijk brengt dit boek een serieuze discussie op gang in Nederland over de consequenties van het pathologisch narcisme en het daarmee gepaard gaande psychisch misbruik, agressie, manipulatie, enzovoorts van partners, kinderen en familie.

trauma voor het leven

Trauma voor het leven Paperback

Kinderen van narcistische ouders.
De traumatische ervaringen van kinderen met narcistische ouders zijn veel ernstiger dan wat de meesten mensen denken.

Deze ervaringen blijven een kind-als-volwassene een leven lang psychisch kwellen.

Dit trauma heeft veel weg van PTSS, omdat vooral de psychisch negatieve ervaringen met de opvoeding op allerlei manieren een diepe en intense rol blijven spelen in het leven van deze volwassenen.

Het gaat bijna altijd in deze opvoeding om emotioneel misbruik, verwaarlozing en geweld die voor kinderen een desastreuze invloed hebben op hun denken maar vooral op hun gevoelsleven.

Het trauma dat deze volwassenen hebben opgelopen als kinderen in hun opvoeding met narcistische ouders wordt totaal niet (h)erkent. Narcistische ouders zijn een opvallend voorbeeld naar kinderinstanties, huisarts, GGZ en de school toe om zich zó mooi voor te doen, zodat niemand zich kan voorstellen hoe slecht deze ouders kinderen opvoeden.

Het erge daarbij is dat hun kinderen ook niet geloofd worden en jaren worstelen met ouders die psychisch totaal niet in staat zijn een gezonde opvoeding te geven aan hun kinderen.

Narcistische ouders zijn, alleen al door het lezen van de biografieën van ervaringsdeskundigen in dit boek, te beoordelen als: psychisch gestoorde personen, die ook hierdoor hun narcisme er weer mee wegkomen ten koste van de psychische gezondheid van miljoenen kinderen en volwassenen in Nederland.

Hoop van harte dat dit boek een bijdrage kan leveren om de ernst van het voorgaande duidelijk te maken, zodat kinderen en volwassene van narcistische ouders eindelijk de erkenning krijgen voor hun traumatische kind-ervaringen.

Uit het web een roman over narcisme

Uit het web een roman over narcisme Paperback Ebook

Over narcisme wordt veel gesproken, maar wat het precies is en hoe een narcist te werk gaat, weten veel mensen niet.
Deze roman gaat over een vrouw, die in het web van een narcist wordt gevangen. Wat in het begin een aaneenschakeling was van geluk, aandacht en op handen gedragen worden, slaat om in de keiharde realiteit van traumatiserende ervaringen. Als ze na een jaar uit het web van de narcist wordt gegooid, gaat ze op zoek naar de waarheid.

Door het begrijpen van het proces waarin ze heeft gezeten, contact te zoeken met andere slachtoffers van de narcist en een flinke dosis humor, stapt ze uit de donkerste periode van haar leven en vindt eindelijk de rust en het geluk, die ze zocht.

Diegenen die zelf geen narcistisch misbruik hebben meegemaakt, zullen door dit verhaal beter begrijpen wat het is en hoe moeilijk de weg terug is naar het licht.

Tot slot

Er zijn acht van de voorkomendste manieren waarop een narcist je voor de gek kan houden, en natuurlijk zijn er nog veel meer, maar het geeft je gewoon een idee vanwaar je voor staat en het kan je valideren als dit is wat je in het verleden hebt meegemaakt, of nu nog ervaart.

Natuurlijk maken narcisten je gek, en hoe meer je erin meegaat en je probeert te debateren en voor te schrijven en te rechtvaardigen en uit te leggen en ze te laten stoppen met hun spelletjes te doen, hoe meer je probeert ze fatsoenlijk te laten spelen hoe duidelijk het wordt dat dit het eigenlijk nog erger maakt.

Het geeft ze de kogels om je te blijven misbruiken, omdat een narcist er niets om geeft dat je ruzie maakt over twee vliegen die de muur opgaan. Ze geven niet om de inhoud of wat je zegt, het is allemaal gewoon aandacht en als een haai in met bloed besmet water, het geeft ze gewoon een boost, het voedt ze om naar je toe te blijven gaan. Hoe meer aandacht je ze geeft, hoe meer boosheid, boosheid, verdriet, het prikkelt ze om harder naar binnen te gaan.

Dus hoe kom je hier uit? Je moet je volledig losmaken.

Je kunt geen gezond verstand creëren met waanzin, je kunt geen orde scheppen binnen pathologische stoornissen, ze hebben gewoon niet de capaciteit, de middelen of de wens om aardig te spelen.

Er is dus maar één optie. Maak los, trek weg van de kachel die in je blijft branden en je hersenen frituurt. Ga naar binnen, genees en ontwikkel de relatie tussen jou en jou, die geen bevestiging van iemand anders nodig heeft, want het is tussen jou en de Schepping en de Bron. Dan is het solide werk, dat is het echte werk. En dan heb je niemand anders nodig om het te krijgen of leuk te spelen. Je zult je gewoon losmaken, vooral van iemand die je op gruwelijke manier misbruikt.

En ik wil echt dat je begint met het ontrafelen van de beste manieren om dat te doen en dat is precies waar dit gratis ebook handboek over gaat. Het is wel in het Engels.

Dat is wat ik heb kunnen doen – glorieus en nederig in de afgelopen jaren – duizenden en duizenden mensen uit alle verschillende landen over de hele wereld helpen de echte manier te vinden om hiervan te genezen, waar helaas niet veel mensen over praten.

De beste manier waarop ik je als startpunt kan helpen, is door je aan te melden voor deze gratis masterclass, want dat zal je middelen en je gezond verstand en kracht gaan geven. je krijgt de antwoorden op dit krankzinnige web van leugens en manipulatie, om je kracht terug te kunnen nemen en te verankeren in waarheid. Je krijgt opluchting en moed om dit te helen en goed te krijgen.

Dus dat kan, je kunt er vandaag nog mee aan de slag door op de link te klikken. Ik weet hoeveel het je gaat helpen. Er zijn ook nog veel andere middelen en die vind je hier.

Ik hoop echt dat het je vandaag heeft geholpen en het je heeft gevalideerd, want dit zijn de dingen die narcisten doen en ik wil echt dat je weet dat er een uitweg is, dus zorg ervoor dat je je aanmeldt voor deze gratis cursus, als je dat nog niet hebt gedaan, want dan kan je reis en de geestelijke gezondheid vandaag beginnen.

Zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.

 

De limieten aan zelfgenezing! Deel 1

Het leven rond de armoedegrens is een trauma!

Licht en uitdagingen voor de mens +audio

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Gesteund voelen: Waardoor voel jij je gesteund?

Kun jij bepaalde uitspraken van de narcist herinneren ?

Geen logische oorlog die je voert tegen de narcist


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees