Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De nood aan een veilige omgeving om grenzen te stellen

Je wordt steeds verteld dat je grenzen moet bewaken, maar als je je hele leven hebt geprobeerd anderen te herstellen of te behagen, is de gedachte om een grens te stellen angstaanjagend want je hebt nooit een veilige omgeving gehad om dat precies te leren.

Als kind leerde je dat de enige manier om te overleven was om anderen te redden en dus het stellen van grenzen zou zelfmoord betekenen.

Ook al begrijp je nu het gevaar van dat oude gedrag, het is een overlevingsinstinct voor jou en moeilijk te overwinnen.

Het vereist een veilige omgeving en een veilig gevoel om dit proces van grenzen stellen te kunnen starten.

Sla jezelf dus niet in elkaar als je nog steeds met grenzen worstelt, want meestal is dat omdat je een veilige omgeving ontbreekt waar je dit kan uittesten. Zo’n veilige omgeving is bijvoorbeeld VKoN, en de Thriver Community (waarover verder meer)

Het is moeilijk om los te laten wat je in het verleden veilig heeft gehouden. Je kunt dat inzien en toch nog een pijnlijk gevoel hebben als je Nee moet zeggen en al zeker “nooit meer” en ‘geen contact’ meer nemen.

emotie-regulering disfunctionele relaties, veilige omgeving
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Je kunt de pijn wel verschuiven uit je lichaam, wat het veel gemakkelijker maakt om grenzen te stellen.

Meer over onze programma’s op NarcismeHelp. De link vind je in het menu.

Ik hoop dat je voelt wat ik zeg tot in de cellen van je wezen. Er is een echte oplossing en het is zeer krachtig. Dat was voor mij het Engelstalige programma Quanta Freedom Healing die dat voor mij deed.

Ik wil je gewoon ook iets vertellen over Thrive, waar je misschien over hebt gehoord op mijn blogs. Het is een intense Quanta Freedom Healing Bootcamp-ervaring. Melanie doet deze cursus met een wereldwijde groep ongelooflijke Thrivers die met haar ongelooflijke MTE-team vrij willen komen van giftige narcisten.

Gedurende de Thrive Bootcamp zal Melanie je hand en je hart vasthouden en je uit deze verbindingen halen, zodat je je ziel, je gezond verstand en je leven terug kunt krijgen.

Ga naar het Triver membership programma als je op de hoogte wilt worden gehouden zodra de deuren opengaan voor de komende sessie die 10 weken duurt. Enroll in the course.

Bekijk het, want, mijn God, als je vrij wordt van deze psychische band, word je vrijer en vrijer. Dat is waar ik wil dat iedereen naar toe gaat. En jij kan dat.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop meer info
online programma's van Melanie Tonia Evans

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees