Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
narcistisch misbruik

Zal een veerkrachtige persoon het narcistisch misbruik stoppen? Deel 2

Ik werd meer bezorgd over wat ik met mijn leven aan het doen was dan wat mijn narcisten deden.

Ik was niet langer geobsedeerd door narcisten in mijn leven en hun narcistisch misbruik. Wat de narcisten uitspookte was hun leven. Als zij zo verheugd waren dan snapte ik dat zij iemand nieuw uitzuigen.

In plaats daarvan concentreerde ik me op mijn toekomst om een veerkrachtige persoon te worden vrij van narcistisch misbruik. Op het worden van een veerkrachtige persoon.

Ik concentreerde me op de bestudering van dingen die betekenis voor me hadden.

Mijn overtuigingen inventariseren over mijn doel in mijn leven was mijn volgende belangrijke stap.

Ik dacht ook na over mijn spirituele overtuigingen en wetenschappelijke overtuigingen.

Steeds vaker vroeg ik me af hoe de rest van mijn leven eruit zou kunnen zien. Zou er nog narcistisch misbruik volgen? Ik begon te beseffen dat mijn leven veel meer kon zijn wat ik wilde dat het was.

narcistisch misbruik
Klik op de foto voor meer tools voor traumaherstel!

Mijn besluit stond vast dat ik het belang of niet belang van mijn bestaande relaties zou revalueren. Ik zou alleen mensen in mijn kring houden die ik vertrouwde.

Mensen zouden eerst moeten bewezen hebben dat ze voorbij de oppervlakkigheid van beeld en materialisme waren. Mijn vrienden zouden voortaan geven om dezelfde zaken waar ik om gaf.

Daarom bereidde ik me verder voor om met bepaalde vrienden te stoppen. Zo kon ik ruimte maken voor nieuwe en inspirerende relaties.

Ik concentreerde me niet langer op kwesties, maar op oplossingen.

Trouwens al die moeilijkheden waren 10 jaar daarvoor ook aanwezig.

Ik besefte dat ik de macht had om mijn omstandigheden te overstijgen en te veranderen. Bovendien diende ik niet te blijven geloven dat ik overgeleverd was aan krachten van buitenaf.

Ik accepteerde dat er voor elke actie een gelijke en tegenovergestelde reactie moest zijn.

voorbeelden:

Als je ongewenste cadeaus krijgt, zend ze terug naar de afzender en weiger ze. Als je wordt lastig gevallen en beslopen wordt op straat dien dan een straatverbod in. Je dient een gevecht te voeren om je vrijheid te beschermen.

Ik heb geleerd dat wat je toestaat, zal doorgaan.

Een vriendin vertelde me hoe haar man haar kinderen behandelt. Ze ageert letterlijk om hem te doen stoppen met liegen. Bovendien wil ze laten zien dat ze zijn narcistisch misbruik niet zal dulden door te trappen met haar voeten. Ze denkt dat ze het zo voor haarzelf opneemt. Dat ze haar waarden respecteert.

/inspiratie voor zelfliefde, Je hoeft niet te liegen omdat een ander de waarheid niet aankan, narcistisch misbruik
Klik op de foto voor meer tools!

Hetzelfde bij de ex-vrouw van mij. Aan het einde zag ik hoe zinloos prediking, ruzie maken of bewijzen geven was. Hoe vreselijk zij was, wat ik deed deed er niet toe zolang ik bij haar bleef of haar eruit zette.

Ik moest uiteindelijk accepteren dat niet alleen mijn conflicten belachelijk waren in het licht van haar voortdurende narcistisch misbruik en profiteren. Ik had haar getraind in de mishandeling van me door op den duur toch toe te geven, alsof ik de sjeik van Dubai ben.

Uiteindelijk leerde ik haar dat ze alles kon doen van narcistisch misbruik en dat er geen consequenties aan verbonden waren.

Totdat ik de krachtige keuze had gemaakt om haar te laten zien dat haar narcistisch misbruik niet zou worden getolereerd werd ik een veerkrachtige persoon.

Ik ben eindelijk voor mezelf opgekomen op de enige manier die ik kon. Dat was door haar geen geld meer te geven. Ik liep dan het risico op beschuldiging van verwaarlozing. Maar dat maakte me niet uit.

Later stopte ik met aan te nemen dat wat me overkwam een ​​straf was, maar een goddelijk geschenk.

Op een bepaald moment in mijn leven met mijn narcist(e), geloofde ik dat ik straf kreeg voor alle slechte daden. Ik dacht dat het een vorm van vergelding van God was. Bovendien dacht ik dat Hij teleurgesteld in me was en me narcistisch misbruik liet toedienen.

Ik had zoveel fouten gemaakt dat dit zeker allemaal plaatsvond, omdat ik het verdiende.

Om deze overtuiging te bevorderen, verzekerden mijn narcisten me dat die slechte dingen met me gebeurden, omdat ik een slecht persoon was.

En ik hield dit geloof jarenlang vast. Totdat ik het innerlijke werk begon te doen om mijn verwonding te genezen.

In de loop van de tijd zag ik dat de lessen die ik had gekregen in het leven niet bedoeld waren om me te bestraffen. Die lessen waren bedoeld om me te helpen de valse overtuigingen te overwinnen die ik al zo lang had.

Ik zou uiteindelijk de disfunctionele programmering zuiveren die ik had ontvangen.

Namelijk dat ik niet goed genoeg zou zijn dat ik zwak was, omdat ik een fysiek probleem had waarmee ik was geboren.

Ik begon te begrijpen dat mensen in mijn leven opdoken, zodat ik de wonden kon helen die ik sinds mijn kindertijd had gedragen.

Ik heb geleerd dat transformatie de sleutel is om je beste leven tot nu toe te leven.

Toen ik me eenmaal distantieerde van emotionele mishandeling en manipulatie door gelijk wie, een goed perspectief had ontwikkeld over hoe relaties zouden moeten functioneren leerde ik om gezonde grenzen te stellen. Daardoor werd mijn leven ongelooflijk bevredigend en vredig.

Dat wil niet zeggen dat ik sinds ik verhuisd ben, artikelen schrijf, pleegouder ben, gehuwd ben geen moeilijke tijden heb meegemaakt. Ervaren we niet allemaal ups en downs in het leven.

Maar toen ik mezelf begon te eren en mijn waarde te erkennen, stond ik niet langer toe dat negatieve mensen mijn leven domineerden, dicteerden hoe ik het moest leven en hun narcistisch misbruik deden slikken.

Ik tolereerde niet langer onaanvaardbaar gedrag of respectloze mensen en hun deprimerende attitudes.

In het begin was het moeilijk om te handelen op manieren die in contrast stonden met hoe ik normaal zou handelen. Ik wilde erkenning, verantwoording en rechtvaardigheid.

En hoewel mijn leven het resultaat was van alle beslissingen die ik tot dat moment had genomen, ontdekte ik dat ik niet hulpeloos ben. Ik stelde me mijn beste leven voor dat in vervulling zou gaan en werkte er vervolgens aan om het mogelijk te maken.

emotioneel afhankelijke partner
Klik voor tools voor traumaherstel!

Als je een giftige relatie probeert te achterhalen is dat zo afschuwelijk en verlammend als het in het begin voelt om geen contact te gaan. Er komt geen einde aan.

Het lichaam en de geest hebben wijsheid. Ze weten hoe ze zichzelf moeten helen van narcistisch misbruik als je de omstandigheden creëert waarin ze dat kunnen doen.

Geef ze die kans door een veerkrachtige persoon te worden – je wonden te helen en die eigenschappen van jezelf te veranderen waardoor je kwetsbaar bent voor een narcistisch misbruik.

De belangrijke vraag die mensen me stellen is: Hoe blijf je dat volhouden?

Om de grote vraag te beantwoorden “Hoe blijf je gaan?” Dag voor dag ervoor zorgen dat je op deze dag begint te beseffen wat je in dit artikel hebt gelezen, en elke ochtend opnieuw een verbintenis aangaat met jezelf.

Het zal je niet dienen om passief voort te doen met zitten wachten op een magische remedie. Je krijgt alleen resultaat als je actie onderneemt.

Er zijn honderdduizenden mensen zoals jij die positie hebben genomen tegen hun gewelddadige partners en narcistisch misbruik en toch na veel persoonlijke inspanningen een veerkrachtig persoon geworden zijn.

Je hebt een voorproefje gekregen van het goede leven – en die smaak van vrijheid.  Verbondenheid met empathische mensen en persoonlijke groei is te zoet om terug te keren naar het bekrompen leven die je had.

Vergeet nooit, er zijn geen garanties. De veiligste investering die je kunt doen is op jezelf – op je eindeloze vermogen om te leren en te groeien en bij te dragen met je speciale gaven aan de wereld. Deel dit artikel met je beste en vertrouw volle vrienden. Ze zullen je er dankbaar voor zijn!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees