Heb je de uitstekende en motiverende informatie om de onnatuurlijke angst uit het coronavirus te halen gevonden?

Ik ben zo dankbaar dat ik dit vandaag kan uitbrengen. Het is pure vreugde en positieve energie om alle positieve, ontspannende ademhalingsoefeningen en visualisaties van een prachtige vredige natuur zoals het geluid van oceaangolven te onthouden.

Het helpt je enorm en geeft je warmte en enthousiasme. U zult deze wijze, geruststellende en tijdige woorden waarderen.

klik voor meer info
We hebben nu allemaal praktische gedachten nodig om evenwicht en welzijn te behouden.

Ik weet zeker dat deze erg nuttig zullen zijn.

Ik vind het geweldig om wat ik heb geleerd over gezondheid, geluk en zielsvol leven te delen met vrienden zoals jij. Laten we samen leren, groeien en een erfenis achterlaten van menselijke goedheid. Doe je mee?

De angst wegnemen van Coronavirus

Laten we het hebben over het coronavirus en hoe we dit het best realistisch kunnen benaderen terwijl we de algehele gezondheid, gemoedsrust en levensvreugde verbeteren.  Kijk, als je een narcist hebt overleefd dan kun zeker ook dit aan. 

Als je nog meer net aan het genezen bent van narcistisch misbruik zal dit je nu dwingen om je te focussen om je genezing, wil je de nieuwe situatie aankunnen, nu je niet de troost kunt vinden die je misschien had gevonden.

U vindt hier enkele waardevolle tips over hoe u stress kunt verminderen, optimistisch kunt blijven en uw welzijn kunt behouden zpwel tegenover de acties van de narcist als uw verplichtingen om het covid-19 virus te bestrijden.

We moeten allemaal veerkracht kunnen ontwikkelen, omdat de wereld in een enorme tijd van verandering verkeert.

En zelfs dat terzijde, ons persoonlijke leven verandert altijd. Het is gewoon de aard van het leven. Eén ding sterft, iets anders komt naar voren. En je moet comfortabel kunnen zijn met dat soort veranderende stroming.

Veerkracht is dus onderzocht in een aantal contexten. Mensen die ziek zijn, veerkrachtig en afbrokkelend?

Mensen die helaas krijgsgevangenen of in concentratiekampen zijn geweest.

Kinderen die afkomstig zijn uit echt kansarme achtergronden.

Dus zelfs bedrijven, veerkracht in bedrijven is een groot studiegebied.

En weet je wat?

Of u nu een particulier of een bedrijf bent, de basis van veerkracht is hetzelfde.

Laten we het dus hebben over vijf dingen die u kunt doen om een ​​veerkrachtiger persoon te worden.

En weet je, ik was zelf geen veerkrachtig persoon.

Dus ik weet deze dingen van dichtbij en persoonlijk. Omdat ik er al jaren persoonlijk aan werk. En ik kan je vertellen, je zult je hersencircuits veranderen en je kunt veerkrachtig worden, ongeacht wat je familiegeschiedenis was, ongeacht wat je hersenbedrading nu is.

klik voor meer info

Dit zijn vaardigheden die je hersenen absoluut kunnen veranderen, je houding kunnen veranderen en je leven kunnen veranderen.

Ben je een realist? Wat doe je?

voorbeeld Twin towers

Het eerste dat we weten over veerkracht is dat veerkrachtige mensen realisten zijn en ik zal u daar een zakelijk voorbeeld van geven.

Onthoud dat er een eerste bombardement was op het World Trade Center jaren voordat de vliegtuigen daadwerkelijk in de torens neerstortten.

Destijds zei een bedrijf, Morgan Stanley, dat we beter erkennen dat we ons in een zeer waardevol doel bevinden en dit is waarschijnlijk niet de laatste poging. Vroeg of laat komen de terroristen weer om deze torens te vernietigen en we moeten er klaar voor zijn.

Dat is wat een realist doet. Geen duik in het zand, geen wishful thinking. Net, hé, we moeten hier opletten. En wat ze deden, was een geweldige veerkrachtige Vietnam-veteraan arts als hoofd beveiliging krijgen. En oefenen voortdurend zodat hun mensen, meer dan 7000 van hen, wisten hoe ze uit die toren moesten evacueren.

En toen kregen ze ook drie vestigingen off-site. Dus dat waren de torens die naar beneden gingen, ze zouden hun bedrijf kunnen voortzetten. Wat is er gebeurd? Het was zo triest. Tijdens de vliegtuigen die op 9/11 tegen de torens botsten, heeft het hun vruchten afgeworpen.

Ook al werd hun vloer direct getroffen, gelukkig waren ze in de tweede toren, dus ze hadden wat tijd. Maar de beveiliging heeft iedereen eruit gehaald, behalve zeven mensen. Het hoofd van de beveiliging is eigenlijk omgekomen omdat hij iedereen eruit haalde.

Maar het is buitengewoon dat ze vrijwel iedereen uit die kantoren hebben kunnen evacueren. We moeten dus allemaal realistisch zijn.

klik op de foto

Voorbeeld een gebroken huwelijk

Als je in een slecht huwelijk leeft, als je met een beledigend persoon leeft, moet je realistisch zijn. Het is onwaarschijnlijk dat die persoon gaat veranderen. Je zult een radicale stap moeten zetten naar je eigen vrijheid.

Of als u uw baan bent kwijtgeraakt, is het geen goed idee om rond te zitten en affirmaties te doen en te verwachten dat er een baan naar u toe komt. Je moet naar buiten gaan en een realist zijn en de leiding nemen. Dat is dus het eerste deel van veerkrachtig zijn. Doe iets. Zie de dingen echt onder ogen, ogen wijd open, hart wijd open. Vraag je vrienden om hulp en dat is echt belangrijk.

klik op de foto

Geloof en vertrouwen.

Het tweede aspect van veerkracht is dat we mensen zijn die een betekenis nodig hebben voor onze daden. Ik zie de ziel vaak als het orgaan van betekeniscreatie. En als je het moeilijk hebt, moet je daar betekenis aan kunnen geven zodat je niet depressief wordt.

Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een moeilijk huwelijk gehad. Als je tegen jezelf zegt, is de betekenis hiervan: ‘Ik ben een niet-goed persoon. Ik verdien geen liefde. ‘ Je bent niet erg veerkrachtig. Maar als je tegen jezelf zegt: ‘Ik heb vertrouwen en vertrouw erop dat dit aspect van mijn leven, zoals zoveel anderen, een plek is waar ik leer en groei. Ja, het is een moeilijke tijd. Maar ik sta er recht voor en ik zal nu anders zijn. Ik heb zoveel geleerd van deze moeilijke relatie. ‘ Dat is geloof en vertrouwen. Dus voor sommige mensen is het religieus geloof. Maar voor velen van ons is het gewoon het geloof dat het leven zinvol en goed is.

klik voor meer info

Radicaal Creatief.

Het derde aspect van veerkracht, we hebben gekeken naar realisme, we hebben gekeken naar geloof en betekenis, het derde aspect is dat veerkrachtige mensen radicaal creatief zijn. En dit is heel belangrijk.

Radicale creativiteit betekent dat je out of the box denkt. En dus, in plaats van te zeggen “nou, ik ben mijn baan kwijt.” Dit is verschrikkelijk. De economie is slecht, ik vind toch geen baan. ‘

En dan in je kist, in je sleur te kruipen en depressief te worden, begin je tegen jezelf te zeggen: ‘Oké, ik kan misschien niet doen wat ik altijd eerder heb gedaan.

Maar wat vind ik nu het meest interessant? Waar ben ik het meest nieuwsgierig naar?en dan zeg je tegen jezelf: “nou, ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar geologie.” Of: ‘Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar fotografie.’

En voor zover dat op dit moment misschien niet logisch voor je is, ga je en neem je deel aan iets waar je altijd al nieuwsgierig naar was. Misschien ga je ergens stage lopen of ga je ergens vrijwilligerswerk doen. En dat brengt je bij een nieuwe baan.

Het betekent dat je de dingen vanuit een ander gezichtspunt benadert. En zoals ik weet komen we samen in een discussie over mindfullness. Maar in plaats van te rouwen om wat je niet hebt, moet je waarderen wat je wel hebt. En vaak is het door die diepe waardering (dankbaarheid) dat veerkracht naar boven komt, nieuwe ideeën en creativiteit naar boven komen.

De laatste twee kleine tips voor veerkracht, en nu hebben we er drie bekeken, we hebben gekeken naar een optimaliserende realist, die uw situatie optimaliseert door er rechtstreeks naar te kijken, we hebben gekeken naar vertrouwen en geloof, we hebben gekeken bij creativiteit zijn de laatste twee sociale steun en een groot gevoel voor humor en het absurde.

Niet-narcistische vrienden

Je moet je vrienden en je niet-narcistische familie om je heen hebben om je te helpen, om je op te vrolijken, om je ideeën te geven. (of wie echt solidair met je is)

Uit een studie van krijgsgevangenen bleek dat één kamp, ​​de krijgsgevangenen, een manier hebben gevonden om bijna op morsecode gelijkend te tikken, en dat stelde hen in staat om met elkaar te communiceren en te praten.

Dat gaf ze veerkracht. Ze vertelden waar ze waren.

klik voor meer infor

En het laatste is humor.

Een gevoel van absurditeit is geweldig. Dus bijvoorbeeld bij de presidentsverkiezingen van 2008 liep John Mc Cain voor dat ambt. Het maakt niet uit wat je politiek is, want dat is niet wat we hier bespreken.

We bespreken het feit dat hij vijf jaar in een krijgsgevangenenkamp heeft gezeten. En hij is duidelijk een veerkrachtig persoon. Hij is tenslotte een behoorlijk functionele senator, ging voor het presidentschap en als je in die tijd zaterdagavond live keek, was Tina Fay niet alleen geweldig als Sarah Palin, maar senator Mc Cain was ook geweldig als zichzelf. Hij heeft een geweldig gevoel voor humor. En het gevoel van absurditeit tilt je uit je doos.

Dus onthoud, zelfs als de genen niet in jouw richting niet rooskleurig waren , zelfs als je uit een pessimistische familie kwam, kun je je hersenbedrading veranderen via deze eenvoudige vijf tips.

Er zou nu ook geen gunstiger moment kunnen zijn om de tijdelijke paniek over het coronavirus om te zetten in langdurige veerkracht en geest / lichaam / spirituele wijsheid.

Zes zachte paden.

We volgen samen zes zachte paden en ondersteunen elkaar om ons te concentreren op wat mooi, positief en sierlijk is in onze wereld, elke dag van het jaar (viruswaarschuwing of niet)

TIP # 1: sociale connectie.

Zoek een vertrouwde vriend en deel uw zorgen. Soms helpt het hardop uitspreken van onze angsten om de angst te verspreiden. Het helpt echt om een ​​vertrouwde vriend te hebben met wie je het goede en het zorgwekkende kunt delen. Sociale isolatie verhoogt significant ontstekings- en stressmarkers, stimuleert herkauwen en vermindert de immuunrespons. Het tegengif is relatie. Mensen zijn hard bedraad om verbinding te maken.

TIP # 2: Let op je ademhaling.

Langzame, gecontroleerde ademhalingstechnieken worden al eeuwenlang gebruikt om kalmte op te wekken omdat ze supersnel zijn en werken! Deze vormen van ademen werken de prefrontale cortex met de middenhersenen.

Ze verhogen de hartslagvariatie zoals andere vormen van focusoefening. Klinisch kunnen ze worden gebruikt om overmatige opwinding te onderdrukken, zoals paniekaanvallen.

Ik noem deze techniek “Gearshift Ademhaling” omdat het negatieve gedachten kortsluit en ons snel in een bewuste ruimte brengt die ons opent voor kalmte en vreedzaamheid. Het is een geweldig hulpmiddel om angst snel te verminderen. Hier zijn schriftelijke instructies.

Zit rechtop in een comfortabele houding, met een rechte rug en kin parallel aan de vloer. Adem langzaam in door de neus en adem langzaam uit door samengeknepen lippen alsof je uitademt door een rietje. Dit vertraagt ​​de ademhaling tot 4-6 ademhalingen per minuut.

Je zult merken dat nadat je alle lucht hebt losgelaten, er een vertraging is voor de volgende natuurlijke ademhaling. Houd je adem niet in, laat het ritme gewoon op natuurlijke wijze evolueren.

Slechts 1-2 minuten van deze ademhaling is voldoende om de hormonale infusie te activeren die je angstcircuits kalmeert naarmate je meer aanwezig wordt.

Tip # 3: raak niet in paniek!

Er wordt enorm veel angst aangewakkerd in de media en in onze gemeenschappen over coronavirus. Grotendeels omdat het nieuw is en we niet weten wat we kunnen verwachten.

Een ding dat we zeker weten, is dat angst ons in een ‘vecht of vlucht’-reactie drijft en ons immuunsysteem onderdrukt.

Kalmerende angst is dus van het grootste belang om immunologisch robuust te blijven.

Als je iets van Dr. Bruce Lipton of Dr. Candace Pert hebt gelezen, begrijp je hoe stressvolle gedachten en overtuigingen ons neuro-endocriene systeem tot aan onze genexpressie beïnvloeden.

Angst wordt tot op cellulair niveau gevoeld. Dit is de essentie van de verbinding tussen geest en lichaam, iets waar ik me al decennia aan heb gewijd.

Stress is grotendeels perceptie. Je lichaam-geest interpreteert je wereld en geeft de chemie vrij die overeenkomt met de wereld die je creëert met je percepties. Stressvolle gedachten en overtuigingen veranderen de neurale paden in uw hersenen en zorgen ervoor dat cortisol en adrenaline in uw bloedbaan stromen, wat resulteert in een cascade van cellulaire gebeurtenissen die uw lichaam vatbaar maken voor ziekte.

Ongecontroleerde angst en zorgen kunnen leiden tot het nocebo-effect – dwz een negatieve uitkomst in de gezondheid die het directe gevolg is van meedogenloze zorgen en onrealistische negatieve gedachten.

TIP # 4: Blijf bij de feiten.

Haal uw informatie uit betrouwbare bronnen en laat u niet opjagen door internet of sociale media. Enkele betrouwbare bronnen die u via internet kunt raadplegen, zijn Dr. Anthony Fauci van de Centers for Disease Control; Dr. Sanjay Gupta van CNN; The New York Times heeft een zorgvuldig bijgewerkte dagelijkse coronavirusupdate. U kunt zich op een van beide of beide abonneren.

TIP # 5: Luister naar de verhalen die je jezelf vertelt en kies bewust een positieve draai.

Met de informatie die voorhanden is, is het net zo gemakkelijk om een ​​krachtig, genezend verhaal te draaien in plaats van een verhaal dat je ziek maakt … of op zijn minst een neutraal verhaal dat realistisch hoopvol is over wat de toekomst kan brengen.

Je kunt de negativiteitsbias van de hersenen – een overlevingsstrategie die ervoor zorgt dat we meer door het slechte dan door het goede worden beïnvloed – tegengaan door de tijd te nemen om te genieten van de kleine goede dingen die elke dag gebeuren: het lied van een roodborstje; de smaak van een knapperige appel; de glimlach van een vreemde … 10-20 seconden genieten van gevoelens van liefde, warmte en goedheid in je lichaam resulteert in feite in de vorming van nieuwe, positievere neurale netwerken.

TIP # 6: Richt je aandacht opnieuw op iets plezierigs en ontspannends.

Ontspan en geniet van wat en wanneer je maar kunt. Lezen. Praten aan de telefoon met vrienden of doe een videochat. Maak een puzzel. Brei of verf. Bekijk je favoriete show. Welke ontspanning je ook plezier geeft, ga ervoor.

Dit is een goed medicijn op momenten dat het herkauwen de overhand dreigt te nemen. Zelfs naar buiten gaan en naar de lucht kijken, vergroot je aandachtsveld en kalmeert de zorgcentra van de hersenen.

Tip # 7: Let op je levensstijl

Jouw missie, zowel in tijden van epidemieën als altijd, is om jezelf zo sterk en gezond mogelijk te houden. Je weet al hoe … maar laten we je een paar vriendelijke herinneringen geven over hoe jouw  levensstijl ENORME impact heeft op het opbouwen en behouden van de immuunkracht.

Natuurlijk wilt u conventioneel advies volgen, zoals vaak handen wassen, vooral voordat u uw gezicht aanraakt, wegblijven van de drukte in besloten ruimtes en thuisblijven als u verkouden, griep of  een ademhalingsvirus krijgt.

Blijf gehydrateerd. Dit betekent niet alleen genoeg drinken, maar ook het gebruiken van gestructureerd water in groenten en fruit.

Eet een ontstekingsremmend dieet. Dit betekent het eten van het hele scala aan groenten en fruit (biologisch is het beste), schone, gepureerde eiwitten en wilde vis, probiotische voedingsmiddelen zoals natuurlijke zuurkool, yoghurt, kefir, kombucha, gezonde vetten zoals EVOO, gekweekte biologische boter, gekweekte eieren, avocado’s en noten.

Gember, knoflook, uien, groenten, aromatische kruiden, kurkuma, kaneel, cayennepeper en miso zijn enkele van de beste ontstekingsremmende voedingsmiddelen. Eet er een paar van elke dag in royale hoeveelheden.

Een groot deel van de immuniteit begint in uw darmen en dit is een tijd om tekenen van spijsverteringsproblemen of lekkende darmen te stabiliseren. Als er een continue toestand van lichte ontsteking en de bijbehorende stresssignalen in de darmen ontstaan, is dat minder immuunvermogen om infectie te voorkomen.

Doe het rustig aan (of elimineer zelfs) gluten, suiker, kunstmatige zoetstoffen, zuiveleiwitten (als je gevoelig bent), geraffineerde oliën, bewerkte voedingsmiddelen en overmatig gebruik van NSAID’s en antibiotica.

Deze kunnen uw gezonde darmmicrobioom verstoren. Een beetje rode wijn zou in orde zijn, maar geen buitensporige hoeveelheden. Houd jezelf niet voor de gek… alcohol is suiker.

Herstel jezelf door te rusten en te slapen. Je lichaam herstelt zichzelf terwijl je slaapt. Je psyche herstelt zichzelf terwijl je slaapt. Dr. Francis Collins, directeur van de NIH, rapporteert over recente onderzoeken die aantonen hoe slaap ritmische golven van levensbloed en hersenvocht veroorzaakt die “lijken te functioneren als de spoelcyclus van een wasmachine”, waarbij de hersenen worden gespoeld van giftig afval tijdens de slaap. Genoeg gezegd?

Beweeg een beetje.

Zelfs zachte lichaamsbeweging is geweldig voor je humeur, helpt het lymfesysteem gifstoffen weg te spoelen en helpt de immuniteit sterk te houden. Beter nog, zet wat muziek op en dans alsof niemand kijkt!

Zorg ervoor dat je serieus schudt. Schudden verzacht de cortisol-stressreactie, laat spanning, blokkades en negativiteit los en roept als bonus krachtige gevoelens van gelukzaligheid en vreugde op.

Stap naar buiten en communiceer met de natuur.

Deze krachtige verbinding is zo kalmerend dat het wordt beoordeeld als de nummer 1 stressverminderer in culturen over de hele wereld. Als bonus verhoogt 15-10 minuten buiten ook je vitamine D.

Wees voorbereid.

Voorbereidingen helpen niet alleen wanneer en wanneer ze nodig zijn, maar ze verminderen vooraf de stress. Maak een plan dat past bij uw leeftijd, levensstijl en sociale connecties. Sla voedsel, kruidengeneesmiddelen, toiletpapier, Kleenex op. Weet wie u belt, waar u heen gaat als er zorg nodig is en hoe u uw budget kunt optimaliseren in geval van werkverlies.

Last but not least, bieden we een aantal eenvoudige kruidenadviezen. Gilah is niet alleen moleculair geneticus en cracker jack western-wetenschapper, ze is ook een volledig opgeleide kruidkundige.

In een andere veelbelovende synchroniciteit is Four Thieves-spray, de anekdotisch bekend om zijn gebruik bij het afweren van infectieziekten. 

TIP # 8: probeer enkele goed gedocumenteerde kruiden- en natuurlijke remedies.

Als u online hoogwaardige producten wilt bestellen, vindt u hieronder enkele  favoriete kruiden en supplementen voor immuunondersteuning.

Vlierbes is een van de sterren van antivirale kruiden. Het wordt niet alleen al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde over de hele wereld gebruikt, er zijn uitstekende dubbelblinde, placebo-onderzoeken uit Israël, Noorwegen en andere landen. De gemakkelijkste en lekkerste manier om vlierbessenmedicijn te krijgen, is in een siroop. Het is heerlijk.

‘Medicinale’ paddenstoelen worden in de hele kruidengemeenschap hoog aangeschreven vanwege hun immuunversterkende vermogen. Geladen met polysacchariden, antioxidanten en tal van andere bestanddelen, zijn paddenstoelen zoals shitaki, maitake, chaga, reishi en cordyceps verkrijgbaar als vloeibare extracten of capsules. Shitaki is natuurlijk een smakelijke toevoeging aan soepen en roerbakgerechten.

Fire Cider – wauw! Deze pittige, zoetzure tonic wordt traditioneel gebruikt om het vuur van immuniteit aan te wakkeren en de sinussen te ontlasten. Deze azijn is alkaliserend en is doordrenkt met immuunversterkende knoflook, ui, mierikswortel, gember, cayennepeper en ander genezend voedsel.

Adaptogenen zijn tonica, of alledaagse bouw- en versterkende kruiden, die de weerstand tegen stress versterken, zodat ze de bijnieren en de algehele immuniteit sterk houden.

Wereldwijd vereerd en vaak beschouwd als meer voedselachtig dan kruiden, omvatten adaptogenen kruiden zoals ashwagandha (een ayurvedische favoriet), eleuthero (voorheen bekend als Siberische ginseng), rhodiola en astragalus (vooral een goede immuunversterker). Tulsi, de koningin van kruiden, ook bekend als heilige basilicum, is een heerlijk en zacht adaptogeen en kalmeert de zenuwen. Je kunt deze thee elke dag drinken.

Kruiden die je helpen ontspannen. Favorieten zijn onder meer tulsi, citroenmelisse, bijenbalsem, lavendel, scullcap en kamille. Ze maken allemaal een rustgevende thee en als bonus krijg je de heerlijke geur ervan in te ademen.

Vitamine C kan uitgeput raken in tijden van interne of externe stress. U kunt vitamine C-supplementen overwegen bij het eerste teken van ziekte. Gilah houdt van liposomale vitamine C vanwege de uitstekende opname.

Vitamine D3 moduleert zowel aangeboren als adaptieve immuunreacties en veel mensen hebben een tekort. Natuurlijk is vitamine D ook essentieel voor calcium- en bothomeostase. Zorg ervoor dat u het van een gerenommeerd bedrijf haalt.

Inhalator voor etherische olie. We hebben vrienden die zweren bij regelmatig aan essentiële oliën te snuiven om gezond en kalm te blijven. U kunt deze inhalers zelfs zelf maken.

Probeer voor een zachte, kalme en zachte seizoensondersteuning een mengsel van pepermunt, lavendel en citroen. Of probeer een mengsel van kruidnagel, citroen, kaneel, rozemarijn en eucalyptus om de immuunondersteuning te versterken.

Je kunt kleine, dagelijkse doses kruiden nemen om je immuunsysteem te versterken, en je kunt grotere, medicinale doses nemen als je ziek wordt. Bij ziekte kunt u zich het beste laten begeleiden door een professioneel. Dus, als u geïnteresseerd bent in kruidengeneeskunde, is dit een goed moment om een ​​relatie op te bouwen met een gekwalificeerde kruidendokter in uw regio, die met u kan overleggen om een ​​persoonlijk plan te ontwikkelen.

En tot slot, probeer het coronavirus te zien als een kans en niet als een bedreiging.

Zenuwen, zorgen en stress zijn de pandemie die zal blijven bestaan ​​lang nadat het virus zich heeft teruggetrokken. Dus, naast het inslaan van een maand aan wc-papier en bonen in blik, vergeet dan niet om te investeren in het opnieuw bedraden van je hersenen en zenuwstelsel voor kalmte, genezing en het optimaliseren van je immuunsysteem.

Dit is het perfecte moment om te investeren in uw gezondheid en uw geluk door lid te worden van narcisme.blog of onze gesloten groep. Doe jezelf en je dierbaren een echte dienst en volg ons nu. We kunnen niet wachten om deze genezingsreis met je mee te maken!

En als u onze coronavirusbron nuttig vond, deel deze dan met vrienden en familie.

klik op de foto
klik op de foto
klik op de foto
klik op de foto
klikop de foto
klik op de foto
klik op de foto
klik op de foto
klik op de foto
klik op de foto

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!