Geen luxe: de narcist gebruikt Slaaptekort & slaapbelemmering.

Slaapbelemmering

Als je ooit een nacht hebt gespendeerd zonder slaap en gedraaid, weet je al hoe je je de volgende dag zult voelen — moe, humeurig en uit de war door de slaapbelemmering.

https://videos.files.wordpress.com/SdaWP2oR/slaap-is-geen-luxe-en-de-narciste-weet-slaapbelemmering-te-gebruiken.mp4

Maar het missen van de aanbevolen 7 tot 9 uur gesloten ogen doet meer dan dat je je slaperig en knorrig voelt. De langetermijneffecten van slaapgebrek zijn reëel.

Het vermindert je mentale vermogens en brengt je lichamelijke gezondheid op het echte risico. Slaap is geen luxe en de narcist(e) weet slaapbelemmering te gebruiken in zijn voordeel.

Definitie slaaptekort en slaapbelemmering:

Slaapdeprivatie is de gewoonte om de slaapcyclus van een ander routinematig te onderbreken, te belemmeren of te beperken, zodat er een slaaptekort ontstaat bij het slachtoffer.

Beschrijving van slaaptekort en  slaapbelemmering:

Het ontbreken van de slaap van een lid van het huishouden is een algemene tactiek die door emotionele misbruikers wordt gebruikt.

In essentie is het een tactiek die een diepgaand effect heeft op de emotionele toestand van het slachtoffer.

Het grote voordeel daarbij voor de dader is dat er bijna geen bewijs is dat er misbruik heeft plaatsgevonden.

Motivatie voor slaapgebrek kan woede zijn. Dikwijls is de motivatie ook een verlangen om het slachtoffer een deel van de misbruikers pijn te laten voelen. Dan voelt de narcist zich superieur.

Toch is een nog meer manipulatieve vorm dat de dader bewust berekent dat ze meer controle over het slachtoffer zullen krijgen als die een slaapstoornis ontwikkelt.

slaapbelemmering
Handbook Narcissism Recovery

Slaap is een van de basisbehoeften om te overleven.

Diepgaande menselijke overlevingsbehoeften omvatten:

Zuurstof

Water

Voedsel

Slaap

Uitscheiding van afval

Bescherming tegen zeer ongewone temperaturen

Slaapbehoefte:

Verschillende groepen mensen hebben verschillende hoeveelheden slaap nodig:

Leeftijd Gemiddeld Uren / Dag

Baby’s 14-16

1-3 12-14

3-6 10-12

7-12 10 – 11

12-18 8 – 9

Volwassenen> 18 7-8

Holistisch genezen van ongerustheid en angst!

Ga naar deel 2

Voorrang geven aan slaap en rust! video

Een betere slaap te hebben met de juiste overgangsgewoonten.

Geen luxe: de narcist gebruikt Slaaptekort & slaapbelemmering. Deel 2

Begrippenlijst narcisme van S – slachtoffer narcist(e).

Een betere slaap te hebben met de juiste overgangsgewoonten. video


Geplaatst

in

,

door

Reacties

4 reacties op “Geen luxe: de narcist gebruikt Slaaptekort & slaapbelemmering.”

 1. Peter avatar
  Peter

  Goedemorgen,

  Het is helaas voor mij allemaal zo herkenbaar wat er over Narcisme hier uit de doeken gedaan wordt. Nu 2 jaar later na de scheiding ben ik verlost van het misbruik wat op mij tientallen jaren is toegepast en een zware tol heeft geëist op mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid herken ik mijzelf stukje bij beetje weer enigszins zoals ik vroeger was voor de relatie die ik had met de misbruiker.
  De gebrek aan slaaptactiek is veelvuldig door haar toegepast op mij ,wetende dat ik een ochtendmens ben en mijn nachtrust nodig heb ivm met zeer vroeg opstaan vanwege mijn reistijd en werkzaamheden in de bouw destijds, s’avonds voor het slapen gaan werden er moeilijke voor dat moment niet oplosbare zaken aan de orde gesteld op een ruziënde toon werden er zaken op mij afgevuurd en mijn aandacht opgeëist met als gevolg dat ik de slaap niet kon vatten en pas tegen de ochtend van ellende en vermoeidheid in slaap viel, de dag moest nog beginnen en ik kon al niet meer. Mijzelf overdag voortstuwend uitgeput en knorrig nog steeds bezig om mijn schouders er onder te zetten voor datgene wat ik als mijn levensdoel beschouw mijn gezin en uitkijkend naar het einde van de dag om vervolgens weer te vervallen thuis in het zelfde patroon van onbegrip en verontwaardiging en vooral verwarring over wat er allemaal aan de hand is .
  En toch het is niet eenvoudig om emotioneel mijzelf te bevrijden van alles wat er is voorgevallen in al die jaren, het is juist pas nu na dat
  ik gedevalueerd ,afgedankt en weggeworpen ben als oud vuil dat ik het misbruik waaronder ik geleden heb nog ervaar alsof het nog gaande is.

  Er zijn 2 kinderen uit het huwelijk geboren en het emotioneel misbruik en machtsmisbruik gaat door, nu op de manier van dat ik weggehouden word bij 1 van mijn kinderen waar ik zielsveel van hou die ik bijna niet meer terug ken zoals die gemanipuleerd is.
  De misbruiker mijn ex is direct na de scheiding met een nieuwe relatie gaan samenwonen, een relatie die dus al heel geraffineerd opgebouwd was tijdens ons huwelijk, mijn kind al volledig op de hoogte gebracht en geinstrueerd hoe het zich vanaf een door ex bepaald moment moest gaan gedragen tegenover mij .

  Ouderverstoting is door de rechtbank erkend na onderzoek door de bijzondere curator, raad van de kinderbescherming en de kinderrechter die gesproken heeft met mijn kind, het heeft tot op heden nog niet voor gezorgd dat er een herstel van het contact met mijn kind heeft plaatsgevonden, en dat is hetgeen mij nu nog vaak van mijn nachtrust weerhoud.
  Terwijl is uitgesproken door alle hulpverlenende instanties dat die zich ernstige zorgen maken hierom reageert mijn ex met de woorden, denk maar niet dat wij dit gaan veranderen!.
  Het is zorgwekkend en het geeft tot op de dag van vandaag nog slaapgebrek, de tactiek van slaapbelemmering .

 2. johanpersyn avatar

  Ja, het is nog niet gedaan. Als jouw ex de beslissingen van de rechter niet toepast dan ga je klacht moeten neerleggen, daarvan acte laten nemen bij de politie. In alle geval dat documenteren. En dan dien je eens goed na te denken wat haar op haar knieën zou krijgen (zonder iemand anders pijn te doen, en buiten de wet te gaan). Een narcist is altijd op zoek naar ‘levering’ (aandacht, geld, een overwinning, iemand zien lijden enz…) In alle geval versterk je zoveel mogelijk en doe er alles aan om je gezondheid goed te krijgen en een goede slaap terug te vinden. Dat was haar strategie om over jouw te winnen, en dit mag niet verder lukken. Het is belangrijk een innerlijk gesprek te voeren met dat deel dat je wakker houdt als je in je bed legt. Je gaat dat deel dat je wakker houdt moeten overtuigen dat je er alles aan doet omdat het zou goed mogelijk zou komen. En als jij je best doet is dat voldoende. Ik denk dat je verder de kinderrechter op te hoogte moet houden. Normaal gezien bij het vonnis staat ook de naam van de advokaat die de belangen van het kind verdedigt. Ook die kun je op de hoogte houden. In België kun je ook de kinderrechtencommissaris op de hoogte brengen, en contacten voor een onderzoek. Zoek via google naar website en ze contacteren je. groeten en Sterkte Johan Wij hebben op Fb ook een privé supportgroep : https://www.facebook.com/groups/powerprosperity/ waar verschillende mannen ook hetzelfde ondervinden.

 3. Anoesia van der Weegen avatar
  Anoesia van der Weegen

  Ik maak het Al jarenlang mee. Ben ervoor op straat gaan wonen. Nieuw Huis weer hetzelfde. Heb er pagina’s vol mee geschreven waarin ik het precies aan U zou kunnen uitleggen. Heb hierdoor een zeer zware inzinking en bijna diabetes aan overgehouden. Ik Zou graag mijn vollefige verhaal naar U oploaden.

 4. johanpersyn avatar

  Beste Anoesia U kunt uw verhaal sturen naar jo030256@gmail.com. Sterkte!

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees