Geen luxe: de narcist gebruikt Slaaptekort en slaapbelemmering.

Slaapbelemmering

Als je ooit een nacht hebt gespendeerd zonder slaap en gedraaid, weet je al hoe je je de volgende dag zult voelen — moe, humeurig en uit de war door de slaapbelemmering.

Maar het missen van de aanbevolen 7 tot 9 uur gesloten ogen doet meer dan dat je je slaperig en knorrig voelt. De langetermijneffecten van slaapgebrek zijn reëel.

Het vermindert je mentale vermogens en brengt je lichamelijke gezondheid op het echte risico. Slaap is geen luxe en de narcist(e) weet slaapbelemmering te gebruiken in zijn voordeel.

Definitie slaaptekort en slaapbelemmering:

Slaapdeprivatie is de gewoonte om de slaapcyclus van een ander routinematig te onderbreken, te belemmeren of te beperken, zodat er een slaaptekort ontstaat bij het slachtoffer.

Beschrijving van slaaptekort en  slaapbelemmering:

Het ontbreken van de slaap van een lid van het huishouden is een algemene tactiek die door emotionele misbruikers wordt gebruikt.

In essentie is het een tactiek die een diepgaand effect heeft op de emotionele toestand van het slachtoffer.

Het grote voordeel daarbij voor de dader is dat er bijna geen bewijs is dat er misbruik heeft plaatsgevonden.

Motivatie voor slaapgebrek kan woede zijn. Dikwijls is de motivatie ook een verlangen om het slachtoffer een deel van de misbruikers pijn te laten voelen. Dan voelt de narcist zich superieur.

Toch is een nog meer manipulatieve vorm dat de dader bewust berekent dat ze meer controle over het slachtoffer zullen krijgen als die een slaapstoornis ontwikkelt.

slaaptekort slaapbelemmering slaapdepriviatie
klik op foto voor meer info

Slaap is een van de basisbehoeften om te overleven.

Diepgaande menselijke overlevingsbehoeften omvatten:

Zuurstof

Water

Voedsel

Slaap

Uitscheiding van afval

Bescherming tegen zeer ongewone temperaturen

Slaapbehoefte:

Verschillende groepen mensen hebben verschillende hoeveelheden slaap nodig:

Leeftijd Gemiddeld Uren / Dag

Baby’s 14-16

1-3 12-14

3-6 10-12

7-12 10 – 11

12-18 8 – 9

Volwassenen> 18 7-8

Bron: http://www.webmd.com

Effecten van gebrek aan slaap, slaaptekort en slaapbelemmering:

Inadequate slaap is gekoppeld aan:

Verhoogd risico op ongevallen met motorvoertuigen.

Verhoging van de “body mass index” BMI – een grotere kans op obesitas als gevolg van een verhoogde eetlust veroorzaakt door slaapgebrek.

Verhoogd risico op diabetes en hartproblemen.

Verhoogd risico op psychiatrische aandoeningen waaronder depressie en middelenmisbruik.

Verminderd vermogen om op te letten, te reageren om signalen te observeren of nieuwe informatie te onthouden.

Bron http://www.sleepfoundation.org

Het ontzeggen van een persoonlijke slaap of het starten van ruzies op een laat uur is een algemene tactiek van emotionele misbruikers en mensen die lijden aan persoonlijkheidsstoornissen waaronder narcisten.

Voorbeelden van slaapbelemmering:

Overmatig lawaai maken na het slapen gaan.

Lampen inschakelen nadat u naar bed bent gegaan.

Beginnen te argumenteren of emotioneel geladen discussies beginnen voor het slapengaan of vlak voor het slapen gaan.

Je opzettelijk slaan of stoten als je in bed ligt.

Je dwingen op een vreemde plek te slapen of een bed te delen met een misbruiker.

emotionele chantage,beschaming, schaamte slaapdepriviatie slaaptekort slaapbelemmering waarom ben ik sterk genoeg?
klik op foto voor meer info

Hoe voelt dat slaapbelemmering?

Bij het naar bed gaan is het normaal om gedesoriënteerd of verward te voelen als je lichaam in rust modus gaat en je hersenen hormonen afgeven die je metabolisme vertragen en het regeneratieve slaapproces beginnen.

Wanneer dit wordt onderbroken of verhinderd, kunt u zich verward of prikkelbaar voelen. Uw vermogen om kritisch te denken of om de emoties of bedoelingen van anderen te begrijpen en te lezen, kan aanzienlijk worden aangetast.

U kunt geïrriteerd raken en “knappen” naar de andere persoon in een poging om terug te keren naar de slaapstand. Je kunt ook onderhandelen of instemmen met dingen waar je het normaal niet mee eens bent gewoon om weer in slaap te kunnen vallen want je bent minder alert.

NARP SILVER

Wat te doen als je slaaptekort hebt als gevolg van slaapbelemmering?

 

Als iemand je gewoonlijk het vermogen om te slapen ontneemt dan dien je te beseffen dat dit net zoveel misbruik van je maken is als dat je je behoefte aan eten of zuurstof of water niet zou kunnen invullen. Immers je hebt slaap nodig.

Daarom moet je jezelf in een omgeving brengen waar slaap mogelijk is.

Wat je niet moet doen met slaapbelemmering?

Negeer het gebrek aan slaap niet en beschouw slaap niet als een luxe.

Neem niet deel aan discussies of ruzies na het slapen gaan.

Neem niet het aas als iemand laat in de nacht iets provoceert.

Blijf niet in een omgeving waar u gewoonlijk niet kunt slapen.

NARP

Wat moeten we doen bij slaapbelemmering?

Stel deze tijd in op 30 minuten tot een uur VOORDAT u naar bed gaat en blijf daarbij.

Je hebt deze tijd nodig om uit te rusten voordat je probeert te slapen.

Geef prioriteit aan slaap in je leven. Slaap heeft een even hoge prioriteit als voedsel, onderdak, water en zuurstof.

Het wordt tijd dat je duidelijk communiceert dat u weigert om een ​​discussie te voeren na een bepaalde tijd van de nacht.

Als je wilt voorkomen dat je terug een slaapbelemmering moet ondergaan door een narcist schakel telefoons en andere apparaten uit die een misbruiker kan gebruiken om u te storen en te provoceren.

Als u herhaaldelijk de toegang tot de slaap thuis wordt ontzegd dan hebt u als enige oplossing te vertrekken naar een hotel of een huis van een vriend.

Heb je ervaring met het belemmeren gehad van je slaap door een narcist? Laat het ons weten in de commentaren. Heb je vragen? We antwoorden graag.

We hopen dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Echt bruikbare suggesties.

Transforming Family of Origins Wounds
van kwetsuur naar litteken

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma.Paperback

Super interessant boek voor professionals en de hulpverlening. Maar ook voor wie inzicht in zijn eigen complex trauma wil hebben. Je krijgt een goed inzicht in het hoe en waarom van trauma. Je krijgt ook inzicht hoe dit het functioneren van een kind en zijn gezin beïnvloed. Dus ook hoe dit jou kan beïnvloed hebben.

 

Waarom je niet slaapt en hoe het op te lossen

e-book

Slaap EBOOK Tooltip Nieuwe wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen

paperback

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

4 gedachten over “Geen luxe: de narcist gebruikt Slaaptekort en slaapbelemmering.

 1. Goedemorgen,

  Het is helaas voor mij allemaal zo herkenbaar wat er over Narcisme hier uit de doeken gedaan wordt. Nu 2 jaar later na de scheiding ben ik verlost van het misbruik wat op mij tientallen jaren is toegepast en een zware tol heeft geëist op mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid herken ik mijzelf stukje bij beetje weer enigszins zoals ik vroeger was voor de relatie die ik had met de misbruiker.
  De gebrek aan slaaptactiek is veelvuldig door haar toegepast op mij ,wetende dat ik een ochtendmens ben en mijn nachtrust nodig heb ivm met zeer vroeg opstaan vanwege mijn reistijd en werkzaamheden in de bouw destijds, s’avonds voor het slapen gaan werden er moeilijke voor dat moment niet oplosbare zaken aan de orde gesteld op een ruziënde toon werden er zaken op mij afgevuurd en mijn aandacht opgeëist met als gevolg dat ik de slaap niet kon vatten en pas tegen de ochtend van ellende en vermoeidheid in slaap viel, de dag moest nog beginnen en ik kon al niet meer. Mijzelf overdag voortstuwend uitgeput en knorrig nog steeds bezig om mijn schouders er onder te zetten voor datgene wat ik als mijn levensdoel beschouw mijn gezin en uitkijkend naar het einde van de dag om vervolgens weer te vervallen thuis in het zelfde patroon van onbegrip en verontwaardiging en vooral verwarring over wat er allemaal aan de hand is .
  En toch het is niet eenvoudig om emotioneel mijzelf te bevrijden van alles wat er is voorgevallen in al die jaren, het is juist pas nu na dat
  ik gedevalueerd ,afgedankt en weggeworpen ben als oud vuil dat ik het misbruik waaronder ik geleden heb nog ervaar alsof het nog gaande is.

  Er zijn 2 kinderen uit het huwelijk geboren en het emotioneel misbruik en machtsmisbruik gaat door, nu op de manier van dat ik weggehouden word bij 1 van mijn kinderen waar ik zielsveel van hou die ik bijna niet meer terug ken zoals die gemanipuleerd is.
  De misbruiker mijn ex is direct na de scheiding met een nieuwe relatie gaan samenwonen, een relatie die dus al heel geraffineerd opgebouwd was tijdens ons huwelijk, mijn kind al volledig op de hoogte gebracht en geinstrueerd hoe het zich vanaf een door ex bepaald moment moest gaan gedragen tegenover mij .

  Ouderverstoting is door de rechtbank erkend na onderzoek door de bijzondere curator, raad van de kinderbescherming en de kinderrechter die gesproken heeft met mijn kind, het heeft tot op heden nog niet voor gezorgd dat er een herstel van het contact met mijn kind heeft plaatsgevonden, en dat is hetgeen mij nu nog vaak van mijn nachtrust weerhoud.
  Terwijl is uitgesproken door alle hulpverlenende instanties dat die zich ernstige zorgen maken hierom reageert mijn ex met de woorden, denk maar niet dat wij dit gaan veranderen!.
  Het is zorgwekkend en het geeft tot op de dag van vandaag nog slaapgebrek, de tactiek van slaapbelemmering .

 2. Ja, het is nog niet gedaan. Als jouw ex de beslissingen van de rechter niet toepast dan ga je klacht moeten neerleggen, daarvan acte laten nemen bij de politie. In alle geval dat documenteren. En dan dien je eens goed na te denken wat haar op haar knieën zou krijgen (zonder iemand anders pijn te doen, en buiten de wet te gaan). Een narcist is altijd op zoek naar ‘levering’ (aandacht, geld, een overwinning, iemand zien lijden enz…) In alle geval versterk je zoveel mogelijk en doe er alles aan om je gezondheid goed te krijgen en een goede slaap terug te vinden. Dat was haar strategie om over jouw te winnen, en dit mag niet verder lukken. Het is belangrijk een innerlijk gesprek te voeren met dat deel dat je wakker houdt als je in je bed legt. Je gaat dat deel dat je wakker houdt moeten overtuigen dat je er alles aan doet omdat het zou goed mogelijk zou komen. En als jij je best doet is dat voldoende. Ik denk dat je verder de kinderrechter op te hoogte moet houden. Normaal gezien bij het vonnis staat ook de naam van de advokaat die de belangen van het kind verdedigt. Ook die kun je op de hoogte houden. In België kun je ook de kinderrechtencommissaris op de hoogte brengen, en contacten voor een onderzoek. Zoek via google naar website en ze contacteren je. groeten en Sterkte Johan Wij hebben op Fb ook een privé supportgroep : https://www.facebook.com/groups/powerprosperity/ waar verschillende mannen ook hetzelfde ondervinden.

 3. Ik maak het Al jarenlang mee. Ben ervoor op straat gaan wonen. Nieuw Huis weer hetzelfde. Heb er pagina’s vol mee geschreven waarin ik het precies aan U zou kunnen uitleggen. Heb hierdoor een zeer zware inzinking en bijna diabetes aan overgehouden. Ik Zou graag mijn vollefige verhaal naar U oploaden.

Geef een reactie, vraag of antwoord.