Somatische hulpmiddelen om het zenuwstelsel te helpen reguleren.

Ga op je puntige tenen staan ​​en stuiter herhaaldelijk terug naar een vlakke vloer, zodat je hele lichaam op en neer kan “stuiteren”. Herhaal deze actie gedurende 30 sec, 3 x.
sleutel: het zou geen pijn moeten doen, je zou trillingen door je lichaam moeten voelen bewegen.

Adem 41 tellen in door je neus en adem 8 tellen uit. Terwijl je uitademt, duw je de achterkant van je tong tegen de achterkant van je keel en creëer je een luid “ng” -geluid zoals bij “zingen”. Herhaal dit gedurende 5 min.
sleutel: ga liggen, concentreer u op het gebruik van uw middenrifspieren in plaats van uw tussenribspieren, en voel uw buik op en neer gaan.

Masseer je hele oor. Trek en druk op de oorlellen, met een vinger langs de plooien van uw buitenoor in een S-vorm, masseer rond de opening van uw oor. Herhaal dit zolang het goed voelt.
key: duw je vinger niet in je binnenoor, de massage is uitsluitend buitenoor en rond de opening.
Merk nu de verschuiving in je fysiologie op. Merk op of je je meer aanwezig voelt, misschien is je hartslag vertraagd, misschien voel je je geaard.


Sleutel: een goede manier om te weten of het autonome zenuwstelsel in werking is getreden, is de behoefte om te gapen of diep te zuchten. Dit is een autonome responssignalering: herstellen en repareren.
Dit waren 3 voorbeelden van hulpmiddelen voor de verzorging van het zenuwstelsel om uw lichaamsalarm/hypervigilantie/angst/stress te verminderen en uw zenuwstelsel opnieuw te laten kalibreren.

somatische hulpmiddelen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Hersentraining

Na het gebruik van deze somatische hulpmiddelen, zou dit een goed moment zijn om vervolgens uw cognitieve hulpmiddelen te gebruiken om uw hersenen opnieuw te trainen om symptomen te verschuiven.
Ik hoop dat we het er allemaal over eens zijn dat het reguleren van het autonome zenuwstelsel niet zo eenvoudig is als drie keer per dag met je hielen op de grond stuiteren! Maar ik hoop dat we het ook eens kunnen worden over het feit dat de gezondheid van het zenuwstelsel op de lange termijn dagelijkse zorg + oefening vereist.

Op sommige dagen hebben we misschien meer ondersteuning nodig dan op andere, maar over het algemeen is het opbouwen van een dagelijkse routine tussen lichaam en geest een uitstekende manier om veerkracht en genezing te cultiveren.

Gebruik deze oefening om je genezing van chronische vermoeidheid, postvirale vermoeidheid en angst/paniek te ondersteunen. Het is uiterst nuttig op momenten van:

  • een psycho-emotionele / fysieke / fysiologische trigger
  • overweldigen
  • hyperopgewekte “buzz” in lichaam en geest
  • fysieke angst/paniek

Laat me weten hoe je zich voelt!


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees