Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent zelffocus zelfgenezing

Wat is somatisch werk?


Er zijn veel soorten somatisch werk. Somatisch werk is in wezen werken met je lichaam, in plaats van alleen met je geest (of gedachten).
Somatisch ervaren (SE), gecreëerd door dr. Peter Levine, is een van hen. SE is gebaseerd op het idee dat trauma dat niet is verwerkt, in ons lichaam vast komt te zitten in de vorm van sensaties en emoties (ook wel intens geladen energie genoemd).

Om de wijsheid van trauma in ons leven te verwerken en te integreren (in plaats van te leven door de bril van ik ben altijd in gevaar), moeten we al die gevangen sensaties en emoties in een veilige ruimte ervaren.
Dit zal ons helpen een nieuw neuraal pad naar onze hersenen te bouwen dat ons leert (zonder erover te praten, omdat veel van het trauma vastzit in het lichaam en niet in de geest) dat we niet langer in die staat van gevaar verkeren waarin we ons bevonden toen we het trauma beleefden.

Dit proces omvat veel zachtheid en geduld, waarbij het langzaam het lichaam binnengaat om toegang te krijgen tot de emoties en sensaties door een oefening die titratie wordt genoemd.
Als we toegang krijgen tot elke sensatie en emotie, ondersteund door een veilige beoefenaar, en onszelf toestaan ​​erop te focussen, integreren we het trauma door het besef te creëren dat het voorbij is en dat we nu veilig zijn.
Somatisch ervaren is een modaliteit die echt mijn leven heeft verbeterd.

Deze geniale modaliteit is wetenschappelijk gebaseerd, maar is ook gebaseerd op oude sjamanistische wijsheid.

Het voelt als de hoogste zelfverbinding en zelfliefdevolle oefening. Je kunt het dagelijks voor jezelf gebruiken.

Veel van de tools die ik gebruik vind je in het menu en bio, vrij te gebruiken.

Als je eenmaal bedreven bent in het toegang krijgen tot je eigen emoties en sensaties, is het zo leuk om deze tools te gebruiken.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren