Trauma genezing terwijl je slaapt

Trauma Healing – Healing Affirmations (While You Sleep)

DE METHODE OM GEMAKKELIJK TE SLAPEN van dr. Richard Shane

Wat dr. Richard Shane ontdekte over in slaap vallen, is dat het niet gaat om het ontspannen van het hele lichaam. Het gaat er ook niet om je geest tot rust te brengen, te midden van wat er ook gaande is. 

Het is eenvoudiger dan dat: er zijn bepaalde lichamelijke gewaarwordingen die lijken op neurologische schakelaars voor slaap. Ze geven je lichaam het gevoel in slaap te vallen, en als je dat doet, komt de geest tot rust. Deze schakelaars zijn manieren om het zenuwstelsel op een veel dieper niveau te kalmeren. Je hoeft dus niet meer te proberen je hele lichaam te ontspannen.

Een voorbeeld van een van deze neurologische schakelaars?

Er zijn neurologische redenen waarom je tong een schakelaar is. De meeste mensen die gestrest zijn, vooral als ze een trauma hebben meegemaakt, hebben spanning in hun tong en drukken deze tegen hun verhemelte. Het is alsof ze zich schrap zetten voor meer stress en trauma. 

Dus wat je doet is je tong een beetje laten ontspannen. Het kan nog steeds je verhemelte raken, maar gewoon niet drukken. Probeer het meteen. En merk het subtiele verschil op in je kaak, je nek, je schouders, misschien je hoofd. Als je dat voor een langere periode doet, zal het je geest en emoties beginnen te kalmeren. Dus dat is een voorbeeld van hoe eenvoudig de methode is.

Je hart is een andere neurologische schakelaar voor slaap te verkrijgen.

Als mensen niet kunnen slapen, hebben ze te maken met hun geest, hun emoties, hun lichaam, hun leven. Dat is allemaal overweldigend om overdag mee om te gaan, en nog meer als je ook probeert te slapen. We moeten het dus allemaal eenvoudiger maken.

Een manier om dat te doen is door je hart te gebruiken. We weten allemaal dat wanneer we angstig zijn, ons hart sneller klopt. Wanneer we rustiger zijn, klopt ons hart langzamer. Er is dus een heel eenvoudige manier om je hart rustiger en beter beschermd te laten voelen.

En wanneer je hart kalmeert, kalmeert het automatisch geest, emoties en lichaam. Dus we kunnen alleen met dat ene deel ervan werken, in plaats van te proberen alles aan te pakken.

Het is niet denken aan je hart. Het is allemaal lichamelijke sensatie, en dan volgt de geest. Er is een eenvoudige manier om een gevoel van bescherming en veiligheid rond uw hart te hebben. Ik zal hier niet in detail op ingaan, maar het geeft je een idee van de soorten lichamelijke gewaarwordingen die neurologische schakelaars voor slaap zijn.

Veiligheid is het absolute middelpunt van deze slaapmethode. The Sleep easy methode app in English

Het is ook het centrum van traumaverwerking. Dus de vraag is hoe ik me veilig voel als ik me niet veilig voel. Het eerste niveau dat u moet aanpakken, is het externe fysieke niveau. Ben je echt veilig? De meeste mensen kunnen gemakkelijk fysiek veilig worden. Ze hebben dan nog steeds herinneringen aan wat er is gebeurd. Bovendien kunnen ze zich nog steeds niet veilig voelen.

Er is een analogie die Dr Richard Shane veel gebruikt, namelijk dat als je buiten in een storm bent zonder de juiste bescherming, je je moet schrap zetten. Dat is stressvol. Dan kom je binnen. Je kunt meestal meteen tot rust komen, ook al is er buiten nog steeds een storm aan de gang.

Het uitgangspunt is dus: “binnen, veilig en beschermd, weg van wat er daarbuiten gebeurt.” De Sleep Easy methode geeft je een eenvoudige manier om een ​​bepaald gevoel van comfort en veiligheid diep in het lichaam te voelen. Dan ga je met je bewustzijn naar dat gevoel en rust je erin. In jezelf, veilig en beschermd, ook al zijn alle stressoren van je externe leven nog steeds aan de gang.

Hieronder staan enkele technieken voor het genezen van het lichaam en de geest die kunnen worden gebruikt om hyper-opwinding te genezen.

Dit zal je een meer herstellende en rustgevende slaap laten ervaren.
Herhaal positieve slaapgedachten en koesterende affirmaties voordat je naar bed gaat. Doe dat ook bij het opstaan in de ochtend om hyper-opwinding te verminderen.

Mindfulness

Oefen mindfulness door een meelevende, vriendelijke, zachtaardige en niet-oordelende vriend te worden voor alles wat verontrustend en traumatisch voor je is. En voor het innerlijk gesprek. Of gebruik de NARP-methode. Links vind je in het menu. Weet dat het leven alleen in het huidige moment te vinden is.

Het herkennen, eren, uiten en delen van elke schijn van stress of trauma in het huidige moment zal hyper-opwinding helpen verminderen. Dit is het egowerk dat je kunt doen. Zie de groeitaken categorie.
U kunt uw lijden op verschillende manieren delen en uiten, bijvoorbeeld: gebed, dagboek, egowerk, ademwerk, zelfgenezing en therapie.

Door dit te doen, zul je je uiteindelijk meer richten op de helende elementen van je huidige moment-ervaring. Je zult minder geneigd zijn om stressvolle en traumatische patronen van denken en voelen na te streven.

Matige fysieke activiteit

Om betere voorwaarden te creëren voor herstellend slapen en dromen, focus je op het krijgen van meer zonlicht. Doe matige fysieke activiteit en verminder de inname van cafeïne of alcohol. Slapen in een koele, pikdonkere en overzichtelijke slaapkamer kan ook de herstellende slaap verbeteren.

Tip: voor sommigen die een trauma hebben meegemaakt, kan slapen in een pikdonkere kamer verontrustend zijn.

Rubin Naiman, Ph.D. bij dr. Andrew Weil’s University of Arizona’s Center for Integrative Medicine is een expert in transformatief mindful slapen en dromen. Dr. Naiman bedacht de uitdrukking “tijd met donkere chocolade” om een meer rustgevende relatie met duisternis en slaap te beschrijven.

Hij suggereerde dat je een pikdonkere kamer kunt zien als “tijd met donkere chocolade” om te genieten van een andere connotatie van duisternis.
Weet dat de voorgaande stappen hyper-opwinding zullen verminderen. Natuurlijke circadiaanse ritmes zullen herstellen voor een betere slaapplanning. Ze beginnen om stress en trauma te transformeren voor diep herstellend slapen en dromen.

“De kans dat je in slaap valt, is zo groter dan wanneer je met je ogen dicht in bed ligt.” 

Meestal hoort daar een oefening bij: ga met je ogen alle hoeken van je plafond af. Of stel je voor dat je een grote klok voor je ziet en ga met je ogen van het cijfer 3 naar 6 naar 9 naar 12.

Herhaal die oefening een paar keer en daarna mag je je ogen even sluiten. Om ze meteen weer te openen en opnieuw aan de oefening te beginnen. Op den duur voelt het zó heerlijk om je ogen te kunnen sluiten. En omdat de spieren en zenuwen van onze ogen heel erg verbonden zijn met onze biologische klok, zul je daardoor na een tijd ook in slaap vallen.

Ook kijken naar deze mooie beelden kunnen je slaap opwekken:

Voeten masseren op bepaalde plekken om bepaalde drukpunten te stimuleren. Een vorm van acupressuur om slaapproblemen te voorkomen en slapen en rusten gemakkelijker te maken.

1. “Masseer met je duim het punt op je voet in het V-vormige gebied tussen je grote teen en je tweede teen (LIV-3). Maak je geen zorgen over precisie. Je duim is veel groter dan een naald. Dus je raakt sowieso de juiste plaats.”

Image result for liv 3 acupuncture point | Acupuncture points, Acupuncture,  Regenerative medicine

2. “Zet tamelijk wat kracht op je duim. Je zou een fijne pijn moeten voelen (geen onaangename!).” 

3. “Doe dat 15 minuten voor bedtijd. Je kan het gerust langer dan 15 minuten doen, maar dat kan nogal lastig zijn voor je duimen.” 

Slaapfitness: Goed slapen en rusten kan je leren

Nog enkele Slaaptips

• Zet je wekker zo dat je in veelvouden van anderhalf uur kan slapen (bv. 7,5 uur of 5 blokken van 1,5 uur). Je voelt je het uitgerustst aan het einde van een slaapcyclus van 90 minuten.

• Slaap nooit langer dan twee uur uit. Wie uitslaapt, zorgt er alleen voor dat hij meer lichte slaap heeft. Kruip vroeger in bed, dan krijg je meer diepe slaap die je nodig hebt voor fysiek herstel.

• Dut niet langer dan een half uur, anders kom je in een diepe slaap terecht. Doe ook liefst geen dutje na 15 uur, want dan morrel je al aan de slaapbehoefte van de komende nacht.

3 methodes zodat de narcist je met rust laat. Deel 1

Tips van een specialist in traumaverwerking van kinderen

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Een betere slaap te hebben met de juiste overgangsgewoonten.

Holistisch genezen van ongerustheid en angst

UMC Utrecht ziekte beelden Hoe kunnen we helpen?

https://sleepeducation.org/healthy-sleep/healthy-sleep-habits/

https://www.nia.nih.gov/health/good-nights-sleep

Techniek, systeem en proces om je beter te voelen. Deel 3

3 methodes zodat de narcist je met rust laat. dl 2

Hypervigilantie als overlevingsstrategie van het kind

Geen luxe: de narcist gebruikt Slaaptekort & slaapbelemmering. dl 2

Traumaverwerking: de meest gestelde vragen

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees