Geen luxe: de narcist gebruikt Slaaptekort & slaapbelemmering. Deel 2

Effecten van gebrek aan slaap, slaaptekort en slaapbelemmering:

Inadequate slaap is gekoppeld aan:

Verhoogd risico op ongevallen met motorvoertuigen. Verhoging van de “body mass index” BMI – een grotere kans op obesitas als gevolg van een verhoogde eetlust veroorzaakt door slaapgebrek. Verhoogd risico op diabetes en hartproblemen. Verhoogd risico op psychiatrische aandoeningen waaronder depressie en middelenmisbruik. Verminderd vermogen om op te letten, te reageren om signalen te observeren of nieuwe informatie te onthouden.

Bron http://www.sleepfoundation.org

Het ontzeggen van een persoonlijke slaap of het starten van ruzies op een laat uur is een algemene tactiek van emotionele misbruikers en mensen die lijden aan persoonlijkheidsstoornissen waaronder narcisten.

Voorbeelden van slaapbelemmering:

Overmatig lawaai maken na het slapen gaan. Lampen inschakelen nadat je naar bed bent gegaan. Beginnen te argumenteren of emotioneel geladen discussies beginnen voor het slapengaan of vlak voor het slapen gaan. Je opzettelijk slaan of stoten als je in bed ligt. Je dwingen op een vreemde plek te slapen of een bed te delen met een misbruiker.

klik op foto voor meer info

Hoe voelt dat slaapbelemmering?

Bij het naar bed gaan is het normaal om gedesoriënteerd of verward te voelen als je lichaam in rust modus gaat en je hersenen hormonen afgeven die je metabolisme vertragen en het regeneratieve slaapproces beginnen.

Wanneer dit wordt onderbroken of verhinderd, kun je zich verward of prikkelbaar voelen. Jouw vermogen om kritisch te denken of om de emoties of bedoelingen van anderen te begrijpen en te lezen, kan aanzienlijk worden aangetast.

Je kunt geïrriteerd raken en “knappen” naar de andere persoon in een poging om terug te keren naar de slaapstand. Je kunt ook onderhandelen of instemmen met dingen waar je het normaal niet mee eens bent gewoon om weer in slaap te kunnen vallen want je bent minder alert.

Wat te doen als je slaaptekort hebt als gevolg van slaapbelemmering?

Als iemand je gewoonlijk het vermogen om te slapen ontneemt dan dien je te beseffen dat dit net zoveel misbruik van je maken is als dat je je behoefte aan eten of zuurstof of water niet zou kunnen invullen. Immers je hebt slaap nodig. Daarom moet je jezelf in een omgeving brengen waar slaap mogelijk is.

Wat je niet moet doen met slaapbelemmering?

Negeer het gebrek aan slaap niet en beschouw slaap niet als een luxe. Neem niet deel aan discussies of ruzies na het slapen gaan. Neem niet het aas als iemand laat in de nacht iets provoceert. Blijf niet in een omgeving waar je gewoonlijk niet kunt slapen.

Wat moeten we doen bij slaapbelemmering?

Stel deze tijd in op 30 minuten tot een uur VOORDAT je naar bed gaat en blijf daarbij. Je hebt deze tijd nodig om uit te rusten voordat je probeert te slapen. Geef prioriteit aan slaap in je leven. Slaap heeft een even hoge prioriteit als voedsel, onderdak, water en zuurstof. Het wordt tijd dat je duidelijk communiceert dat je weigert om een ​​discussie te voeren na een bepaalde tijd van de nacht.

Als je wilt voorkomen dat je terug een slaapbelemmering moet ondergaan door een narcist schakel telefoons en andere apparaten uit die een misbruiker kan gebruiken om je te storen en te provoceren.

Als je herhaaldelijk de toegang tot de slaap thuis wordt ontzegd dan heb je als enige oplossing te vertrekken naar een hotel of een huis van een vriend.

Heb je ervaring met het belemmeren gehad van je slaap door een narcist? Laat het ons weten in de commentaren. Heb je vragen? We antwoorden graag. We hopen dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen. Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

 

e-book

paperback

GA naar deel 1


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees