Narcisten geen rekening met het narcistische effect op anderen.

Heb je je ooit afgevraagd of narcisten weten wat ze doen?

Ja, ze doen alles wat ze doen om een ​​narcistische voorraad veilig te stellen zonder het narcistische effect op anderen na te gaan. Daar is geen spijt of wroeging voor. Het is echter essentieel om te begrijpen dat ze weinig of geen idee hebben hoe dit andere mensen beïnvloedt.

De waarheid is dat dat voor de narcist niet relevant is wat het narcistische effect is.

Het maakt ze niet uit, want mensen zijn sowieso, maar objecten voor hen. Hebben ze ooit spijt van hun gedrag? Ja, een narcist kan spijt hebben van zijn gedrag, maar alleen in de context dat het alleen om de narcist en zijn agenda gaat en niet bereikt wat hij wil. Dus niet over zijn narcistische effect bij anderen.

Doen ze ooit boete voor wat ze hebben gedaan?

Een narcist zal niet echt boeten voor wat ze hebben gedaan. Ze kunnen goed berouw “veinzen” en zelfs (vluchtig) hun excuses aanbieden. Dit is echter om hun persoonlijke agenda te herstellen, die helaas niets te maken heeft met zorg, mededogen of liefde voor anderen.

Welke schade veroorzaakt het narcistische effect aan de hersenen van het slachtoffer?

In een blog op Psych Central schreef auteur en onderzoeker Kim Saeed dat narcistisch misbruik werkt als traumatische stress en kan leiden tot posttraumatische stressstoornis (PTSD).

Studies suggereren dat langdurige traumatische stress drie belangrijke delen van de hersenen beïnvloedt: de hippocampus, de prefrontale cortex en de amygdala.

Hippocampus:

slaat de korte-termijnherinneringen op in je hersenen voordat ze worden omgezet in langetermijngeheugen. Daarom bepaalt het hoe en wanneer u nieuwe dingen leert. Aanhoudende stress door misbruik kan de hersencellen in de hippocampus beschadigen, waardoor deze geleidelijk kleiner wordt. Het resultaat is dat de persoon dingen gemakkelijk begint te vergeten en het moeilijk vindt om nieuwe dingen te leren.

De prefrontale cortex:

is het gebied van de hersenen dat zich direct achter de ogen bevindt. Deze regio regelt aandacht, geheugen, besluitvorming en planning. Net als de hippocampus wordt waargenomen dat dit gebied krimpt bij traumatische stress. Mensen die lijden aan narcistisch misbruik, vinden het moeilijk om beslissingen te nemen en hebben doorgaans een kortere aandachtsspanne. Ze zijn ook vaak depressief en hebben een gebrek aan zelfzorg.

Ten slotte de amygdala:

het angstcentrum van de hersenen – geactiveerd elke keer dat je je angstig of bang voelt. Het slaat alle herinneringen aan het misbruik op en wordt geactiveerd telkens wanneer iemand erover praat. Traumatische stress vergroot de omvang van de amygdala. Dit manifesteert zich als verhoogde angst- en stemmingsstoornissen.

Om meer waarheden en inzichten te ontdekken over narcisten en wat ze wel of niet doen – gebruik de zoekfunctie. Weten wat een narcist in staat is, is de allereerste stap op je herstelreis van narcistisch misbruik.

Het nemen van deze eerste stappen kan beangstigend zijn – wees dapper en sluit je aan bij de honderden die begrijpen waar je doorheen gaat en die je zullen helpen om de bloeiende kant van het leven te bereiken.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.
Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …
Indien je wenst te groeien in zelfliefde en je wenst jouw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat jouw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Did you know that the majority of people who suffer from a toxic relationship never get over it?

They often face debilitating psychological and health effects for years and sometimes decades after the relationship has ended. 

Melanie Tonia Evans knows all about this phenomenon. She experienced two life and near-death narcissistic abuse relationships that left her with medical conditions that told her they were impossible to heal. This situation led her to create a healing method that has helped tens of thousands of people from over 120 different countries.

Today, Melanie is the #1 narcissistic abuse recovery expert globally, and she knows after 10+ years of helping people heal why toxic relationships are so hard to get over. 

Melanie and her team at MTE are excited to announce that they have put together a genuinely impactful live on-line Global Masterclass to be held on Thursday, March 18th. 

This Masterclass is a FREE live event that will guide you on how to rebuild your life and Thrive after suffering abuse from a spouse, partner, family member, friend, boss or colleague. It also shows you the #1 method to achieving this most simply and powerfully possible.

Click here to find out all the information and secure your FREE ticket to this abuse recovery event. 

After registering your ticket, you will get immediate access to the following:

A BRAND NEW comprehensive eBook called Detach From a Narcissist and Get Your Soul Back – Effective strategies for No and Modified Contact, Parallel Parenting & Psychic Retrieval.

You will get an email series that will illuminate many of the complex yet imperative abuse recovery topics.

Access to an incredibly powerful two and a half-hour live Masterclass with Melanie and her team. Where she will cover, in great detail, the #1 method that will allow you to break free as fearless, empowered, and narcissist-free finally.

Plus a Q&A period so you can get direct and specific guidance.

Click here to register for your spot, and do so now because seats will surely fill up. 

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • afkicken van de narcist
 • complex trauma
 • narcissist
 • online training
 • Recent
 • zelfgenezing

Toxic Relationship Expert Reveals knowledge of narcissism

Do you have someone in your life, who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

 • communicatie
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • transformatie motivatie

Een dunne lijn tussen narcisme en vriendelijkheid voor jezelf.

Velen vinden het vermoeiend en uitdagend om van anderen te houden. Ze zijn bang om hun geest te openen en hun… Read More

 • communicatie
 • complex trauma
 • echtscheiding van een narcist
 • huiselijk geweld
 • Nederland België Nederlandstalig
 • partnergeweld
 • Recent

Het seksueel misbruik van de verborgen homoseksuele echtgeno(te).

Mensen willen op maat gemaakte ondersteuning en vragen zich af wat de ervaringen zijn bijvoorbeeld met een narcistische partner die… Read More

%%footer%%