Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Enkele waarheden die een superieure narcist niet vertelt. +video

Het diepgaande probleem dat ligt achter de interactie met een superieure narcist is het onvermogen om de omvang van hun valse indruk van de wereld te bewijzen.

Het lijkt erop dat mensen in het algemeen vertrouwen op vertrouwvolle veronderstelde bedoelingen wanneer ze met anderen praten.  Om deze reden meten grandioze narcisten niet wat ze zeggen.

Superieure narcisten wonen in een alternatieve realiteit.

Ze waarderen alleen winnen. Narcisten hebben het gevoel superieur te zijn. Ze vestigen zich in het middelpunt van de aandacht.  In plaatsen van waar mededogen, gelijkheid of empathie nodig is gaan ze voor onmenselijkheid. Daarbij voelen ze zich de baas, de meerdere en belangrijk.  Niet alleen voelen ze zich de baas, ze denken dat ze veel beter zijn dan een ander.

De absurditeit van de superieure narcist.

De natuurlijke reactie die een redelijk persoon heeft wanneer ze volkomen absurde uitspraken krijgen, is ze af te wijzen. Bij narcisten is dit een probleem, want als je indruist tegen wat ze zeggen, zullen ze alles doen om weerstand te bieden. Weerstand tegen de absurditeit werkt niet.

Veel mensen in de wereld geloven volledig in valse dingen, alleen omdat dit is wat ze willen of denken.

In de zin van absurditeit zijn grandioze narcisten niet slechter dan andere mensen die eenvoudigweg tevreden zijn met willekeurige meningen die  meestal vreselijk vals zijn.

Het probleem in dat geval is hoe om te gaan met hun absurditeit.

De manier om met grootse narcisten te praten is precies niet mogelijk om hun absurde overtuigingen te niet te doen. Ga in plaats daarvan verder, ga verder en nodig ze uit om dat te doen waarin ze geloven.

Narcist: “Ik ben de beste. Ik ben erg populair. “

Niet-narcist: ”Dus, wanneer organiseer je een feest met de andere beste mensen die je kent?”

“Narcist: ”Je bent me alles verschuldigd.“

Niet-narcist: “Dus, wanneer laat je het contract zien dat zegt dat ik iets verschuldigd ben aan jou? “

Narcist: ”Ik ben de beste zanger ter wereld.“

Niet-narcist: “Dus wanneer komt je nieuwe album uit? Hoeveel verkopen heb je gemaakt? “

Maar de realiteit is dat superieure narcisten zich diep onzeker voelen.

Wanhopig vermijden ze dat anderen hen bespotten of dat ze niet goed genoeg zijn. Ze proberen om hun onzekerheden te verhullen door manipulatie. Door een zondebok te zoeken vinden ze afleiding van anderen op hun werkelijkheid. Het laatste wat ze willen is open of doorzichtig zijn over hun motieven.

Als de superieure narcist helemaal eerlijk zou zijn over hoe ze het leven benaderen, zou hij waarschijnlijk het volgende toegeven:

Maar dat kunnen ze natuurlijk niet!

De superieure narcist heeft een bodemloze honger naar aandacht en respect.

Wat je ook doet voor mij het zal nooit genoeg zijn. Echter, hoe langer ik je kan laten inzetten voor mij, hoe beter voor mij. Dus doet hij of zij er alles aan om je te programmeren volgens zijn wereldbeeld.

De waarheid is dat alles wat de superieure narcist zegt alleen maar tijdelijk is.

Hij zal het veranderen wanneer het hem uitkomt. Hij hoeft niet consequent te zijn. Wanneer hij spreekt, handelt hij 100 procent zeker van wat hij zegt. Het is verbazingwekkend hoe vaak hij mensen kan overtuigen door te spreken met absolute zekerheid.

“Ik ben grotendeels niet bewust van hoe mijn acties anderen beïnvloeden.” beweert hij. 

Eerlijk gezegd, het kan hem niet echt schelen wat je dromen zijn, wat je missie is, welke visie je hebt of wat je zingeving brengt. Liefde is niet aan “meneertje lul of mevrouwtje kut” besteed. Als hij iets wil, is al het andere collaterale damage.

“Ik hou van het nemen van krediet, maar ik heb geen interesse in het nemen van verantwoordelijkheid.” beweert de superieure narcist.

“Je hebt je nooit verontschuldigd of toegegeven dat je fout bent.” Dat zou zwak overkomen.

“De superieure narcisten beschouwen mensen als wegwerpobjecten.”

“Ik kan geheimzinnig, misleidend zijn. Steevast, ondermijn ik je, of ik laat je vallen zonder reden.”

“Als je me ooit verlaat zal ik je zo snel mogelijk vervangen en nooit meer terugkijken.”

Het uiterlijk is van het grootste belang.

De vorm is belangrijker voor de superieure narcist dan inhoud. Hij zal doen wat nodig is om er goed uit te zien. De superieure narcist is doodsbang voor het gevoel van vernederd te worden.

Hij kan er niet tegen als hij wordt gezien als gebrekkig, minderwaardig, zwak of een “verliezer”. Je zult het duur betalen als je ooit iets doet dat de superieure narcist het gevoel heeft gebrekkig, minderwaardig zwak of een verliezer te zijn.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2018/10/Enkele_waarheden_die_een_superieure_narcist_over_zichzelf_nooit_zal_vertellen.mp4

De superieure narcist doet wat hij wil.

“De normale regels en beperkingen gelden daardoor niet voor mij. Alles mag, als het me een goed gevoel over mezelf geeft.” zegt hij.

De superieure narcist zoekt status, niet gelijkheid; en de overwinning, niet billijkheid.

De narcist ziet de meeste mensen als hetzij bedreigingen of sukkels of allebei. Hij beschouwt weinig mensen als een gelijke van zichzelf.

In essentie is winnen alles voor hem of haar.

Als hij het gevoel krijg dat hij gekleineerd wordt, zal hij je aanvallen als zijnde oneerlijk. Maar de superieure narcist wil wel dat jij het eerlijk speelt met hem.

We kunnen compassie voor narcisten en hun emotioneel onvruchtbare innerlijke werelden hebben, maar dat betekent niet dat we hen moeten in staat stellen om te profiteren van ons.

Na veel studie en werk kan je plotseling je bewust worden van de methoden en motivaties van narcisten Dit kan je helpen om zicht te krijgen op een situatie, zodat je jezelf kan beschermen.

Bijvoorbeeld, in plaats van af te vragen: “Waarom heeft hij dat gedaan?”

Plots, kun je komen tot het inzicht  “Natuurlijk! Nogmaals, als hij zou kunnen in het middelpunt van de belangstelling staan.”

In plaats van jezelf af te vragen: “Hoe kon ze zoiets zeggen?” want dat kun je nu herkennen.

“Daar gaat ze weer zichzelf omhoog tillen door anderen af te breken.” Ik hoop dat deze kennis over narcisten je een beetje meer macht geeft.

Wat doet de grandioze narcist?

De narcist doet de standaard narcistische dingen zoals dominante gesprekken, praten met vreemden alsof ze de beste vrienden zijn, verwachten van anderen dat ze regels volgen waarvan hij dacht dat die niet op hem van toepassing waren.

“Vervelend” zijn tijdens vakanties. Actief op zoek gaan naar kleine groepen die zijn bazige dominantie en manipulatie zouden accepteren.

Hij verwijst naar zichzelf in de derde persoon.

De narcist heeft geen idee wat hij aan het doen is en denkt dat hij alles weet zonder een onderwerp ook maar grondig te bestuderen.

Hij heeft veel geheimen.

Hij betaalt nooit zijn alimentatie, sjoemelt met papieren en belastingen.

Wie weet wat hij nog meer verborgen houdt.

Hij heeft geen loyaliteit, maar eist absolute loyaliteit van iedereen.

Zijn felicitaties aan zichzelf kent geen grenzen.

Hij manipuleert actief zeer grote groepen mensen om altijd met hem in te stemmen.

De narcist heeft een groeiende behoefte aan publieke bewondering.

Hij vindt het onmogelijk om zich te verontschuldigen en geeft anderen altijd de schuld voor zijn fouten.

Hij bedriegt zijn vrouw (en) en denkt over het algemeen dat vrouwen niet zo goed zijn als mannen.

Je kunt hem om de tuin leiden als je zijn ego streelt.

Hij concentreert zich op gekke dingen.

Hij demoniseert zijn vijanden.

De narcistische persoonlijkheid overdrijft met zijn uiterlijk.

Hoe meer je herkent van de alternatieve realiteiten van narcisten, hoe minder verwarrend hun gedrag wordt.

Zijn er waarheden die ik heb vergeten? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Of je het wilt of niet, het gewicht ligt altijd op je schouders. En het wordt niet lichter. Onthoud dit. Er zal geen dag zijn waarop je niet hoeft te worstelen om te krijgen wat je wilt.

Er zal geen vrede en troost zijn. Hoe eerder je dit beseft, hoe beter. Houd je hoofd omhoog, wat er ook gebeurt. Precies zo struikel je van nederlaag naar nederlaag totdat je de overwinning behaalt.

Mis je weg niet naar succes!

Niet huilen, niet zeuren. Blijf gewoon de ene voet voor de andere zetten. En sommige dagen heb je het geluk om het gewicht van de wereld op je schouders te vergeten.

Vind je deze tekst interessant, leerzaam, controversieel, of heb je kunnen glimlachen van herkenning en erkenning? Wat kan je toepassen?

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Eens? Oneens? Jouw gedachten hierover? Ik lees ze graag! En antwoord graag.

Klaar voor de volgende stapKlik dan hier.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Enkele waarheden die een superieure narcist niet vertelt. +video”

 1. marcdendodoenzusleen avatar
  marcdendodoenzusleen

  Het is leuk, je reactie op onze titel te mogen lezen, en alvast met de nota rond ‘narcisme’ Als ik heel eerlijk mag zijn, herken ik wel enkele van deze kenmerken bij mezelf.. Maar weet dan nog niet als het pathologisch is… Is een klein beetje narcisme niet nodig… Las je al mijn titels over ‘universeel subjectivisme’ in een versimpelde versie, met als titels ‘stop het klootjesvolk deel 1 2 en 3’ Just do it, een warme aanbeveling, en je reacties zijn van harte welkom

 2. Goossens rudi avatar
  Goossens rudi

  Volledig juist

 3. Jeannette avatar
  Jeannette

  Geert Vousten
  Na 3 jaar zie ik het nu pas in….. en is een godsgeschenk dat de relatie beeindigd is…..
  Ik was een wegwerpibject vr deze man…. heb 3 jaar lang van hem gehouden maar ik kom er nu achter dat vr hem alles een spel is geweest… pijnlijk! …en ik hoop echt dat hij niet alweer oo zoek is naar een nieuw kwetsbaar slachtoffer!

  Liefs Jeannette

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees