Genezen van narcistisch gedrag/misbruik: van worstelen naar herkenning +video

Genezen van narcistisch gedrag/misbruik: van worstelen naar herkenning +video

Wil je enkele ontluisterende voorbeelden van narcistisch gedrag van ouders leren kennen?

Sommige onder u zullen de volgende 2 uur besteden aan het lezen van elk bericht dat over narcistisch gedrag verteld wordt. Eindelijk beseffen ze dat ze zelf niet gek zijn en dat ze kunnen genezen van narcistisch gedrag/misbruik.

Gezien wat ze lezen, hadden ze dat nog niet gezien, tot ze er meer over lezen en voorbeelden zien van narcistisch gedrag wat anderen hebben meegemaakt. Er is dan zoveel herkenning.

@zelfzorgHelp

Misschien ga je nu eindelijk jezelf onafhankelijkheid verklaren ten overstaande van je narcist/misbruikers.

Dat zou een symbolische wedergeboorte zijn. Kies er nu een datum voor.

We kunnen dat gerust vieren in onze Facebookgroep. Volwassen kinderen van narcistische ouders VKoN. (link in het menu)

Daar vind je de steun die je nodig hebt. Het is normaal als je nieuw bent in het ontdekken van het narcistische proces dat je echt kunt worstelen. Je kunt het zelfs moeilijk hebben om een commentaar te schrijven.

Je eigen verhaal over je narcistische ouders ontdekken om te genezen van narcistisch gedrag/misbruik.

Het idee dat je bijvoorbeeld over je moeder gaat vertellen dat ze een narcistische ouder is, doet je zelf al schuldig voelen. Het wordt zo gemakkelijk automatisch aangenomen dat moeders per definitie goed zijn. Voor het grootste deel kan dat diep geworteld zitten in de soort godsdienstige opvoeding die je speciaal van je narcistische ouder hebt ontvangen.

De relatie die je had met je “narcistische” moeder zal zeker als je een dochter bent van invloed zijn op je gehele leven.

Uiteindelijk is je moeder je rolmodel. Over je moeder praten met vrienden was nooit een onderwerp dat we gewoon zijn om over te praten.

Je kunt best aannemen dat iemand een persoonlijkheidsstoornis heeft, ongeacht of dit wel of niet je moeder is. Daarom hoef je je moeder niet te veroordelen als persoon. Iemand kan ook een slechte vader zijn, bijvoorbeeld zonder dat hij als persoon veroordeeld wordt. Feit is dat de mythe van de goede moeder geen rekening houdt met het bestaan van persoonlijkheidsstoornissen.

Maar ik hoop dat je door deze blog je niet meer zo alleen voelt.

Wil je nog meer nabijheid en wens je je angsten te ventileren, bezoek ons dan en zend me een persoonlijk bericht op mijn Facebook profiel. Het kan de eerste keer zijn dat je er over vertelt dat is een belangrijke stap, hoe moeilijk ook.

Het valt me ook op dat een narcistische moeder dikwijls een duo vormt met een zeden delinquent. Dat alleen al kan het zeer moeilijk maken om er over te praten, omdat het best mogelijk is dat de ervaringen die je als kind hebt, zo walgelijk zijn dat je ze moeilijk onder ogen kunt zien.

Maar het is tijd voor een verandering om te genezen van narcistisch gedrag/misbruik.

Je hoeft niet meer zo alleen te zijn. Je kunt suggesties gebruiken en opmerkingen van mensen met gelijkaardige ervaringen want die zijn een middel om je te helpen door je ervaringen.

Overwinnen van het schuldgevoel dat je zou aangepraat worden mocht je moeder het weten, is ook al een stap.

Ze kan je gaan vertellen dat er geen reden is om ongelukkig te zijn over het verleden omwille dat je een vriend, een man of kinderen hebt.

Maar als je de gebeurtenissen op een rijtje zet, de scheldpartijen, de valse beschuldigingen dan is dat een reden om niet meer met haar te praten tot ze zich verontschuldigt.

Je hoeft niet zeker te zijn of je moeder een 100% narcist(e) is om te genezen van narcistisch gedrag/misbruik.

Ook zij kan een slachtoffer en zondebok zijn, in haar relatie met haar moeder of vader. Misschien is er nog een beetje mogelijkheid dat ze wat empathie heeft.

Misschien door haar kinderen vreselijk te behandelen wil ze haar eigen moeder behagen, door ze dezelfde opvoeding te geven die ze van haar moeder heeft gehad?

Heb je een broer die ze beter behandelt? Ben je eigenlijk meer begaafd dan je dacht en werd verteld? Ben je een middelste kind? Als je iets onderneemt, wordt dit belachelijk gemaakt en ontvang je dan een nep sarcastisch enthousiasme?

Dit zijn misschien allemaal vragen die je je gaat stellen als je verder leest over narcisme.

Het is niet zo vanzelfsprekend om je persoonlijk verhaal te vertellen en te genezen van narcistisch gedrag/misbruik.

Elk gebeurtenis van narcistisch gedrag dat je vertelt kan je samenbrengen met mensen met dezelfde achtergrond en hen helpen. Volwassen kinderen van narcistische ouders zoeken andere volwassen kinderen van narcistische ouders op om ervaringen uit te delen zoals over opvoeding van de kinderen.

In het algemeen hebben die volwassenen een toewijding om anderen te helpen, omdat ze niet opnieuw in de netten van een narcist zouden vallen en om hen te genezen van narcistisch gedrag.

Je kunt kiezen tussen twee acties: Je blijven voelen als een slachtoffer, of je verdiepen in jezelf en anderen en je eigen ervaringen gebruiken om narcistisch gedrag te begrijpen. Als je dat doet, kun je je kwetsuren helen. Daardoor kun je een aha-moment krijgen. Wie weet dat zulke mensen bestaan?

De omvang van het misbruik is schokkend en ontluisterend, omdat ieder ervan uitgaat dat die mensen het zijn die het meest van de narcist houden.

Ongeacht alle bewijs dat het tegendeel aantoont. Maar sommige families hebben een “algemene disfunctie” die ze goed weten te verbergen. Het is absoluut nodig voor je fysieke en geestelijke gezondheid dat je de manipulaties gedaan maakt.

Laat alsjeblieft een reactie achter op deze pagina, maar weet dat ik geen grove taal tolereer. Hou je dus aan de netiquette, niet alleen omdat ik dat vraag, maar ook omdat we niet allemaal op hetzelfde punt zitten in ons herstelproces.

Like, becommentarieer en share dit artikel want het kan ook een van uw vrienden behulpzaam zijn.

Narcistisch misbruik is vergelijkbaar met een computervirus en veroorzaakt problemen in de hersenen.

Het is net als een slecht geschreven computerprogramma. Die code maakt kopieën van zichzelf en het systeem gaat dan kapot. Alles wat we in ons leven hebben geleerd en onthouden wordt uitgewist. 

Dit ‘misbruikprogramma’ wijzigt onze eigen psychologische programmering en voegt zijn eigen commando’s toe. Het lijkt erg op een computerworm die naar binnen gaat en een bepaalde software wegvreet. Alleen in ons geval is het een hersenworm.

Om de narcistische programmering te doorbreken die ons leven vernietigt, moeten we stoppen met ons bezig te houden met de processen die de verslavingen en de schadelijke neurologische bedrading in leven houden. 

1 – De eerste stap is het radicaal accepteren en erkennen van het probleem zoals dat is. We moeten stoppen met terugvallen in oude programma’s en overtuigingen dat we “iedereen het voordeel van de twijfel geven” of “ruimte geven aan anderen om mens te zijn”.  We zien nu, met verwoestende duidelijkheid, de schadelijke effecten van deze suggesties. Als je in een gewelddadige relatie zit met een narcist, als je dan hun advies opvolgt, zal dat vroeg of laat leiden tot je totale ondergang.

2 – Vervolgens willen we onszelf in een vooruitstrevende groep of bruikbaar programma krijgen, omdat het doorbreken van dit soort emotionele verslaving, ook wel codependentie, bijna onmogelijk is om alleen te doen. 

3 – Stop dan met het verslavende gedrag: Stop met toegeven aan het hooveren. Delete het geloof dat we een effect kunnen hebben op de woorden of het gedrag van de narcist. Breek met geloven dat we een speciaal soort liefde hebben die de uitkomst van de relatie kan veranderen. Stop met het gebruik van empathische projectie om onszelf voor de gek te houden. Stop met te denken dat de narcist dezelfde emoties en motieven heeft als wij. Start met de realiteit te accepteren van de situatie in plaats van op een continu hamsterwiel te lopen.

Maar hier is de uitdaging. Er verandert niets als er niets verandert. Dat betekent, als je een genezen leven wilt scheppen voor jezelf en je zelfbeeld wilt transformeren dan moet je iets ANDERS doen dan wat je al hebt gedaan. Misschien moet je enkele kleine stappen waar je enthousiasme over hebt vastleggen en dan dagelijks met discipline toepassen.

De groeitaken zullen je helpen je hogere zelf, diepere waarheden, onbenutte mogelijkheden en levensdoel naar voren te brengen.

De ware schoonheid van de groeitaken die we presenteren in het menu is dat het kan worden voltooid, ongeacht of je je hebt losgemaakt van giftige relaties.

Als je de leringen van de groeitaken in je leven opneemt, zul je beginnen te stoppen met het herbeleven van je teleurstellingen, verliezen, tegenslagen en mislukkingen.  Bovendien kan je accepteren en internaliseren dat echte verandering niet kan worden bereikt door analyse, argumentatie of intellectualisering, maar door geïnspireerde actie. 

Je zult je niet langer gedwongen voelen om vruchteloze conflicten aan te gaan met giftige mensen, omdat je klaar bent om nieuwe gewoonten te maken die je naar een genezen zelf zullen stuwen, een krachtig zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Ook kun je zelfs een punt bereiken waarop je niet langer doodsbang bent voor het vooruitzicht om je giftige relatie (s) voorgoed te verlaten.

Je kunt de groeitaken doen stap voor stap, en kiezen wat best met je resoneert.

Laat ons weten in de commentaren hoe wat dat met je doet!

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees