Geen schuld aan het fysiek misbruik door een narcist. Deel 2

Geen schuld aan het fysiek misbruik door een narcist. Deel 2

Omgaan met misbruik:

Als je misbruikt bent, moet je kiezen tussen 2 slechte keuzes:

In een aflevering van misbruik blijven.
Verlaten tijdens een aflevering van misbruik.

Welke is het minste kwaad?

Op de korte termijn zijn ze ongeveer gelijk in pijn, maar op de lange termijn is verlaten tijdens een uitbarsting beter om de volgende redenen:

Verlaten tijdens een uitbarsting maakt het moeilijker voor je om zelf iets stoms te doen (zoals vergelding).

Als je tijdens een uitbarsting weggaat, kun je na je vertrek niet direct slechter gebeuren als je weggaat (hoewel de persoon met de persoonlijkheidsstoornis je nog steeds probeert te kwetsen door lasterlijke telefoontjes te plegen, een favoriet bezit te vernietigen, je bankrekening te legen, enz.)

Tijdens een uitbarsting laat je een duidelijk “Dit is niet OK” bericht achter. Het zal op dat moment niet worden gewaardeerd, maar het zal ook niet snel vergeten worden.

Verlaten tijdens een uitbarsting helpt je eraan te herinneren dat JIJ de controle hebt – niet de persoon met de persoonlijkheidsstoornis.

Als je tijdens een uitbarsting weggaat, krijg je de gelegenheid om met een ondersteunende vriend te praten om je te helpen kalmeren.

Voorbereiding en plan op misbruik.

Het is een goed idee om een ​​plan te hebben van wat je gaat doen en waar je naartoe gaat de volgende keer dat een uitbarsting toeslaat.

Dit maakt het emotioneel gemakkelijker om een ​​gracieuze exit te maken de volgende keer dat je geconfronteerd wordt met misbruik. Als je een vriend of familielid hebt, kun je je vooraf inschrijven om zo snel mogelijk op te komen, wanneer dat nodig is.

Als dat niet het geval is, kunt u misschien een lokaal goedkoop hotel vinden waar u in een oogwenk kunt opdagen en een veilige kamer voor de nacht kunt krijgen.

Misschien wil je een kant-en-klare set met creditcards, essentiële medicijnen en belangrijke documenten die al zijn ingepakt, zodat je niet hoeft te blijven hangen als je haast hebt.

Als het enigszins mogelijk is, maak dan een afspraak met een vriend die je kunt bellen (zelfs ‘s nachts), gewoon om mee te praten als je jezelf in een situatie als deze bevindt.

Gewoon iemand aan het einde van de rij hebben die je niet hard aanvalt of keurt voor de manier waarop je je voelt, is een enorme opluchting.

Als je eerder hebt gearrangeerd zul je je niet zo stom voelen om ze te bellen of om 2 uur ‘s morgens voor de deur verschijnen — dus praat nu met ze.

Wat je niet moet doen bij fysiek misbruik:

Blijf niet in dezelfde kamer als iemand die misbruik van je maakt. Verwijder jezelf zo snel als je veilig kunt.

Probeer het niet allemaal alleen aan te pakken. Roep om ondersteunende hulp en bel de politie als zich bedreigingen of geweld voordoen.

Probeer niet te redeneren met iemand die je misbruikt. Wanneer je wordt geconfronteerd met agressief gedrag, kan er een verleiding zijn om je positie te verdedigen, je positie uit te leggen en te argumenteren voor wat je voelt dat goed is. Iemand die je probeert te kwetsen, is niet rationeel aan het denken en ziet op dat moment waarschijnlijk geen reden.

Bestrijd het vuur niet met vuur en wissel af. Je zult er spijt van krijgen en je zult jezelf waarschijnlijk nog jaren later daarvoor verontschuldigen.

Negeer het misbruik niet, schrap jezelf niet weg en zeg niet tegen jezelf dat je het misbruik aankan en dat het je niet beïnvloedt. Als je geen robot bent, zullen je gevoelens gekwetst zijn en zal je gedrag ver voorbij het moment veranderen, of je het nu toegeeft of niet.

De realiteit is dat wanneer je grenzen worden overschreden, je gekwetst wordt. Negeren verhoogt de kans dat de situatie zichzelf zal herhalen.

Verberg het niet voor anderen. De meeste langdurige gevallen van misbruik blijven op die manier omdat het slachtoffer zwijgt.

Wat je moet doen bij fysiek misbruik? 

Haal jezelf en eventuele kinderen zo snel mogelijk het huis uit en het huis uit. Als er geweld of dreigementen van geweld zijn opgetreden, bel dan onmiddellijk de politie.

Blijf uit de buurt totdat het misbruik stopt en je je rustiger en veiliger voelt. Bel ten minste een vertrouwde vertrouweling en vertel hen wat er is gebeurd. Raadpleeg onze noodpagina.

Dat is gewoon hoe ik denk en je hoeft het niet met me eens te zijn.

Als iemand je voor de gek houdt over hoe je denkt, voelt of gelooft, is het beste beleid om tegen hen te zeggen — “dat is gewoon hoe ik denk” of “dat is precies hoe ik me voel” en ga ermee akkoord het niet eens te zijn.

Het heeft meestal geen zin om iemand anders ervan te overtuigen dat jouw gevoelens of overtuigingen meer geldig zijn dan die van hem of dat jouw gedachten accurater zijn dan die van anderen.

Het is het beste om te proberen ‘akkoord te gaan om het niet eens te zijn’ en als de andere partij dat niet kan accepteren, loop dan weg van de onderhandelingen en beëindig het gesprek.

Heb je vragen of wil je een gesprek? Ik antwoord graag.

Razernij en de Razernij Cyclus van de narcist.

Trauma en traumazorg in Europa

Schuld over egoïstisch zijn is geen waardevolle reden om iets te doen.

Kenmerken van narcistische moeders en inzicht voor het slachtoffer.

Het missen van de illusie van wie je ego wil dat iemand is

knop partnergeweld

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees