Met babystapjes kun je je groeibeloften 100% nakomen

Indien je in 2022 een verandering wilt bij jezelf lees dan verder: Echte transformatie vindt plaats door kleine babystapjes te nemen in je dagelijkse groeibeloften waarvan je weet dat je ze 100% kunt nakomen. Maak dus geen grote groeibeloften die je toch niet kunt nakomen.

Brein in gevaar met grote voornemens

Welke berichten er ook in onze cultuur worden gepusht, weersta alle drang om “grote voornemens” te maken. Je hersenen zijn niet ontworpen om ze te voltooien. Als we voornemens maken die te ver van onze huidige gewoonten af liggen, die te ver van onze vertrouwde levenservaring af staan, voelt ons brein alsof het in gevaar is.

Wat geen zo’n reactie teweeg brengt is bijvoorbeeld: elke dag een glas water drinken, 5 minuten mediteren, 10 minuten eerder wakker worden, dagelijks 5 pagina’s uit een boek lezen, 5 minuten een dagboek bijhouden, etc.

Dit herstelt het zelfvertrouwen en omdat de veranderingen klein zijn, zullen de hersenen zich niet gedragen alsof ze zich in een bedreigende situatie bevinden.

Vier jezelf elke keer dat je je babystapjes groeibeloften houdt.

Blijf toegewijd, je zult versteld staan wat een paar maanden hiervan kunnen doen. Echte transformatie begint elke dag met kleine stapjes.

Ons ego houdt hier niet van, omdat het van onmiddellijke bevrediging en snelle oplossingen houdt. Maar het ego leidt ons tot zelfsabotage. Het wil namelijk geen verandering. De eerste reactie op de kleine stapjes nemen van ons ego is dan ook, dat is niet de moeite terwijl alle grote beloftes van de afgelopen jaren nooit hebben gewerkt. Maak jezelf dus niets wijs en volg de babystapjes methode voor verandering!

Voeg hieronder een reactie toe!

%d bloggers liken dit: