De toxische persoon wil zijn relatie terug

Het nep-gedrag om je terug te winnen.

De toxische persoon wil zijn relatie terug te krijgen op een manier die lijkt op de fase van idealisering of liefdesbombardementen van de misbruikrelatie. Hij of zij doet vriendelijk en begint zelfs één en ander te doen dat je reeds jaren vraagt om te doen, zoals spelen met je kinderen.

Ze beginnen meestal stofzuigen op een heel lieve en schijnbare kwetsbaar, misschien zelfs met een jammerlijke truc om je medeleven te extraheren.

Ze zullen je iets vertellen waarvan ze weten dat je het wilt horen: ze houden van je, ze missen je, ze zouden willen dat je bij hen was.

Misschien doen ze alsof het hen spijt of beseffen ze dat ze niet zonder jou kunnen leven door hun verlatingsangst. In deze eerste fase proberen ze aan je hart te trekken door compassie en liefde.

Als dat niet werkt en je grenzen stevig zijn (dat betekent: je wijkt niet af in je houding, je negeert ze, enz.), dan schakelen ze snel over naar hun tweede methode.

Dit is het deel dat lijkt op het devaluatie-stadium van de misbruikrelatie.

Ze zullen plotseling een 180 graden standpunt en gedrag innemen over iets over jou dat ze je eerder in de relatie of zelfs eerder in een sms-gesprek vertelden. Waar ze je prezen of het met je eens waren zullen ze nu precies het tegenovergestelde zeggen.

Narcisten vertellen je hoe je niet goed genoeg bent. Ze zullen je degraderen. Narcisten zullen hun superioriteit laten zien door te proberen je te vertellen hoe ze op de een of andere manier beter zijn dan jij.

Ze zullen dat vaak plaatsen tussen zinnen als : “Ik wil gewoon het beste voor je.” of “Ik stuur je alleen positieve vibes.” of “Ik vertel je dit alleen omdat ik me zorgen over je maak.”.

Dit zal je natuurlijk kwaad maken en misschien wil je reageren. Of erger nog, het zou je kunnen verwarren om ze toch te geloven.

toxische persoon wil zijn relatie terug
Waarom zou je de narcist terug binnen laten?

De grote finale.

Als je grenzen de vorige tactiek van de narcist heeft doorstaan, gaan ze door naar test 3, hun grote finale.

De test die narcisten gebruiken als al het andere je niet terug zuigt in de relatie met hen.

Het is devaluatie op een hoog niveau. Ze weten vaak wat voor u het belangrijkst is. Narcisten zullen proberen je grenzen te vernietigen in een wanhopige poging om een ​​reactie uit u te krijgen.

Voorbeelden devaluatie

Als ze weten dat ouder zijn je zingeving geeft in het leven en hoeveel je ervan geniet, zullen ze je beschuldigen van het zijn van een vreselijke ouder en / of je herinneren aan eventuele opvoedingsfouten in het verleden. Ze zullen dreigen met je kinderen af te nemen.

toxische persoon wil zijn relatie terug
Moet je stoppen met contact te maken met een familielid? dl3

Als ze weten dat je werk je leven betekenis geeft, zullen ze je vertellen hoe slecht je bent in wat je doet. Bijvoorbeeld zullen ze zeggen dat je mensen pijn doet in plaats van hen te helpen.

Dit is het deel waar ze vaak verhalen over ‘iedereen denkt …’ of ‘iedereen zegt …’ over je verzinnen, zodat je je alleen en geïsoleerd voelt. Dus je twijfelt aan jezelf en misschien heb je wel de valse schaamte of schuld die ze willen dat je voelt.

In deze laag vibrerende emotionele toestanden, zou je terug kunnen vallen onder hun controle. Ze kunnen misschien zeggen dat hun psycholoog beweert dat ze geen narcist zijn.

Wees heel voorzichtig om deze berichten die de manipulator zegt niet te internaliseren.

Wanneer we ons in schaamte en twijfel aan onszelf bevinden, zullen we wachten op deze poging tot stofzuigen in de grote finale. Dan, wanneer de manipulator zich zo duidelijk en pijnlijk onthult, zodat we onszelf kunnen verzekeren dat we de juiste beslissing hebben genomen om te vertrekken.


Het is het beste om het niet op dit punt te laten komen, omdat je dingen zult zien en horen die je niet wilt zien en horen.

Die woorden kunnen een blijvende stempel op je drukken, waardoor je verder de diepte in gaat van schaamte en twijfel aan jezelf. Het is het beste om een ​​dader overal te blokkeren lang voordat ze starten met je opnieuw te stofzuigen.

Respectvol van mening verschillen

Terwijl ik dit artikel schrijf weet ik dat niet iedereen die dit leest het met mij eens is. Ik respecteer dat. Maar de laatste paar jaar van mijn leven is zeer gericht om ervoor te zorgen dat mensen die kwetsbaar zijn daadwerkelijk de informatie die ze nodig hebben krijgen om hen te helpen een deel van hun macht terug te nemen en om kwetsbare mensen te beschermen.

Dus nogmaals ik respecteer dat velen van jullie een verschil van mening hebben en dat is absoluut prima. Zij kunnen hun ideeën daarover uitwisselen als dat met respect wordt gedaan want dat is de enige manier waarop we gaan samenleven in dit land, in deze wereld.

Ik zie een gemeenschappelijke menselijkheid. Bovendien zie ik in ieder mens gedeelde strijd en gedeelde pijn, maar we moeten de systemen ontmantelen die mensen systemisch onderdrukken en mensen bevoorrechten ten opzichte van anderen.

Ik ben bereid om dit uit te houden want ik denk dat iedereen en overal, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen een beter uitzicht op een meer vreedzame en rechtvaardige wereld verdienen.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees