Laat je de narcist doorgaan met krankzinnige misbruik? Deel 1a

Blijf je dat accepteren?

Maar jij bent het die ook geen toewijding aan liefde en respect voor jezelf hebt. Dit was zoiets belangrijks waar ik in mijn eigen leven zo eerlijk over moest zijn. Hoeveel eigenwaarde voel ik? Hoe denk ik over mezelf? Wat zijn je gezonde componenten van het leven?

Het was het moeilijkste om toe te geven. Dat was het engste om te beseffen en te genezen. Er is geen echte of andere manier om los te komen van de dodelijke banden van in bed liggen met een narcist – maar niet als je begint met jezelf genoeg graag te zien.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie.

@narcismeHelp

Heb je een belang als de narcist de eigendom heeft over je ziel?

Je kunt genezen voorbij deze afhankelijkheden. Natuurlijk kunnen we het slachtoffer spelen en geloven dat dit ons allemaal overkomt. Maar wat is ons belang hierin? Waar houden we ons aan vast? Wat willen we dat de narcist ons geeft als we nog niet voor onszelf kunnen zorgen? Het punt is dat we ons hier niet bewust van zijn, omdat wanneer we vanuit de container van onze niet-genezen wonden opereren, onze geest ons lichaam volgt.

Deel 1b

Deel 1c

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!