Kleine beloftes is het pad van innerlijke transformatie.

We zijn geconditioneerd om te geloven dat een” nieuw” jaar of “nieuw seizoen” een nieuwe jij betekent. Kortom, dan maken we grote beloftes. Dit wordt natuurlijk aan ons verkocht en geromantiseerd. Meestal op een drastische of ‘quick fix’ manier.

We sluiten ons aan bij sportscholen. Starten een nieuw dieet. Doen onszelf grote beloften die zo ver buiten onze patronen van mogelijkheden liggen dat we in feite tegen de aard van ons eigen brein ingaan. Dan belanden we in schaamtespiralen omdat we zelf weer “gefaald” hebben.

The Narcissistic Abuse Recovery Program – Gold Membership

Het is niet sexy om te zeggen of te onderwijzen: doe KLEINE beloften of een kleine doelstelling.

Een voorbeeld van een kleine belofte is zoals het drinken van een glas water. Het is onaantrekkelijk om over babystapjes te praten. Het is niet leuk om te zeggen “weet je wat voordat ik naar die sportschool ga doen? Ik beloof dat ik elke dag 5 minuten een blokje om ga wandelen.”

En toch is dit het pad van innerlijke transformatie.

Het is ook de weg om jezelf te ontmoeten. En vind je het leuk wie je ziet. Het is leren vertrouwen op uw eigen woord. En als je jezelf kunt vernederen, als je voorbij het ego-geklets kunt komen dat het “stom” of “niet genoeg” is, kun je het pad beginnen om te leren jezelf weer te vertrouwen.

kleine beloftes naar transformatie
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Enkele KLEINE BELOFTEN: Doe 1 doel gedurende 30 dagen voordat u er nog een toevoegt!

  1. 5 minuten meditatie.
  2. Drink dagelijks een glas water.
  3. Journaal voor 5 minuten. (werken in je dagboek)
  4. Stretching gedurende 10 minuten.
  5. Dans 3 minuten op een liedje elke dag.
  6. 10 minuten rond het blok lopen.
  7. Teken, schilder of creëer gedurende 5 minuten.
  8. Schrijven over je toekomst.

Doe het langzaam, hou je stabiel, leer te vertrouwen, doe je ademwerk een aantal keren per dag. Blijf toegewijd, regelmatig en consistent.

Gebruik het commentaargedeelte om verantwoordingspartners te vragen of te vinden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over gewoonten