doorbreken schaamtecycli

Hoe een belofte aan jezelf na te komen?
Maak een belofte zo klein dat je weet dat je hem elke dag kunt houden.

Kleine belofte voorbeelden:

Alle beloften zouden minder dan 10 minuten moeten duren.

drink een glas water

3 minuten meditatie

5 minuten journaling

een blokje om lopen

lees 5 pagina’s van een boek

wakker worden zonder op snooze te drukken

Hou uw doel – kleine belofte voor 30 dagen. Wanneer je een belofte mist, begin de volgende dag opnieuw en voeg een nieuwe belofte toe.

Voordat ik aan mijn eigen genezingsreis begon, had ik nul zelfvertrouwen.

Ik vertrouwde mijn eigen woord of mijn eigen opvolging niet. Ik had weinig zelfzorg, geen routine, + geen duidelijke grenzen.

Ik was van kinds af aan geconditioneerd om mezelf te verraden, toen ik zag hoe andere zichzelf verraadden. Dit betekende dat ik mijn eigen behoeften negeerde, probeerde anderen te plezieren / er validatie door te krijgen, delen van mezelf te ontkennen om goedkeuring te krijgen.

Lage eigenwaarde was het gevolg.

Toen ik mezelf kleine beloftes begon te doen, was het moeilijk. Mijn ego wilde die grote beloften doen die we allemaal afkondigen als we genoeg van onszelf hebben. “Ik ga 5 dagen per week een uurtje naar de sportschool!” “Ik zal om 5.30 uur wakker worden en 30 minuten mediteren.” Wanneer we op ego gebaseerde beloften doen (wat betekent dat we alle noodzakelijke kleine stappen overslaan), zijn we uiteindelijk altijd niet in staat om ze te houden.

Dan leven we in schaamtecycli omdat we ons zelfvertrouwen op een ander, dieper niveau hebben geschonden.

Eigenwaarde en zelfrespect zijn het resultaat van het vertrouwen op je eigen woord.

Creëer EEN KLEINE belofte om voor jezelf te houden. Houd het onder de 10 minuten. Vergeef jezelf als je iets overslaat, begin de volgende dag. Bewaar het 30 dagen. Voeg nog een belofte toe. BOUW je beloften, transformeer jezelf.

Voel je vrij om verantwoordingspartners te vragen/vinden. Vraag ze in de commentaren als je dat nodig hebt.