Chronisch zelfverraad stoppen met een kleine handeling!

Ik ben opgegroeid met een moeder die niet van zichzelf hield. Ze wist niet hoe van zichzelf te houden. Het was niet voor haar gemodelleerd, want er was geen tijd voor. Armoede, oorlog en verdriet. Ik heb haar nooit zelfzorg zien prioriteren of grenzen zien stellen. Mijn moeder deed aan chronisch zelfverraad.

Ik herinner me dat ik haar altijd negatief over haar lichaam hoorde praten, zichzelf strafte met beperkende diëten, en onbewust onze fysieke verschijning hoorde bekritiseren. We moesten altijd heel goed gekleed lopen en een strakke houding hebben.

Pas nu zie ik hoeveel pijn ze had. Pas nu zie ik dat ze zichzelf chronisch heeft verraden. Het is pas nu dat ik begrijp dat ze me (zonder woorden) leerde hoe ik van mezelf moest houden.

chronisch verraad
@zelfzorgHelp

Het grootste deel van mijn volwassen leven heb ik mezelf chronisch verwaarloosd.

Ik bewoog mijn lichaam niet, ik at op manieren die mijn lichaam niet dienden, ik dronk te veel. Mijn relatiedynamiek was dezelfde als die van haar: gevuld met wederzijdse afhankelijkheid. Ik had geen gescheiden zelf, ik wist niet wie ik was.

Hoe kon ik van mezelf houden als ik mezelf niet kende?

De grootste invloed op onze emotionele ontwikkeling en fysieke ontwikkeling van onze hersenen komt van de relatie die we hebben met onze ouder of verzorger. Ze leren ons hoe we van onszelf kunnen houden of juist hoe we chronisch zelfverraad doen. Ik leer nog steeds hoe ik dat moet doen, daarvoor zijn we hier.

Van onszelf houden heeft geen stappen.

Het is een vernederende reis. Het begint met openheid: “vandaag kies ik één kleine handeling om van mezelf te houden.” Elke keer dat we onszelf gaan beoordelen (zoals die kritische ouder ooit deed), kunnen we pauzeren en tegen ons innerlijke kind zeggen: “We leren samen. Lieve … , ik zie je. Ik hoor je. Ik ben hier om je te beschermen en samen te groeien.”

Tot slot

Ik hoop dat je mijn werk kent en dat de informatie die ik deel gaat over wat echt herstel of echte liefde betekent.

Zelf heb ik ervaren hoe het is om jaren en jaren te verliezen aan chronisch zelfverraad, pijn, lijden, afleiding, verkeerde beslissingen en dan steeds weer opnieuw te moeten opbouwen. Dit is waarom ik ZO gepassioneerd ben over je genezing voor echt, in een RECHTE lijn, zodat je de prachtige liefde, vreugde en intieme relatie KAN hebben die je Ziel en Waarheid is om te hebben.

Ik weet dat je je niet de rest van je leven in je huis hoeft te verstoppen.

Als je klaar bent om in jezelf te investeren, door middel van tijd, moeite en toewijding, dan hoeft je geen liefde op te geven of een nieuwe, gewelddadige relatie aan te gaan.

De juiste liefde krijgen is een van de meest gekoesterde verlangens van onze gemeenschap. Als je klaar bent om op reis te gaan om echte liefde voor jezelf te verzekeren als de bouwsteen voor Ware Liefde, dan ben ik zo opgewonden om het volgende met je te delen …

Thrive programma

Melanie’s aanstaande 10-weekse Thrive-programma dat binnenkort begint, staat nu open voor registratie en er zijn nog een paar plekken over.

In dit programma zul je genezen in een prachtige ondersteunende “healing bootcamp”-omgeving, rechtstreeks met Melanie en haar team virtueel persoonlijk – en bestrijkt zoveel van de gebieden waar we het vandaag over hadden.

Melanie’s Engelstalig Thrive 10-weekprogramma gaat helemaal over jou genezen, je rotsvaste waarheden, waarden en grenzen vaststellen en leren hoe je contact kunt maken met echte, solide en gezonde mensen voor je toekomstige prachtige Thriving Life … en nog veel meer!

Ik kan Thrive niet genoeg aanbevelen om je te helpen bij je relaties en elke andere uitbreiding die je zoekt te beginnen. Je kunt op de link alles te weten komen over Thrive, inclusief wat we precies zullen behandelen gedurende de 10 weken.

En zoals altijd kijk ik er ZO naar uit om uw vragen en opmerkingen hieronder te beantwoorden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees