Narcistische cyclus:In welke fase zit u met uw relatie?

 

De narcistische cyclus.

Dit is de naam voor de voortdurende rotatie tussen destructief en opbouwend gedrag dat typerend is voor veel disfunctionele relaties en families spreken we over een cyclus. De narcistische cyclus is vergelijkbaar met de woede-cyclus.

De beledigende narcistische cyclus is een herhalend patroon waarbij zowel de dader als het slachtoffer van misbruik bijdragen aan de omstandigheden die de cyclus voortzetten.

Er zijn vier verschillende fasen:

 

Flashpoint-fase.

 

Dit is het punt in de narcistische cyclus waar de ene persoon een daad van verbale, fysieke of emotionele mishandeling begaat op een andere. De dader heeft in deze fase maximaal vermogen en het slachtoffer heeft een minimale kracht.

Het emotionele energieniveau in de relatie schiet naar boven, terwijl adrenaline begint en beide partijen de klassieke “vecht- of vlucht” – reacties aannemen.

Retributie-fase.

Deze fase in de narcistische cyclus volgt onmiddellijk het vlampunt. De dader stopt het aanstootgevende gedrag en kan spijt krijgen van de gevolgen van hun acties, omdat het slachtoffer doorgaans emotioneel of fysiek wegtrekt.

De dader probeert vaak zijn slachtoffer te bereiken of ‘hooveren‘ met aanbiedingen van genegenheid, gunsten, geschenken of beloftes om te veranderen.

Het slachtoffer heeft in deze fase de maximale macht en de dader minimaal.
De meeste slachtoffers zullen op dat moment aangemoedigd zijn en velen zullen eisen en voorwaarden stellen waaraan de dader moet voldoen om weer binnen te mogen.

Zolang je eisen stelt weet de narcist dat het nog niet voorbij is.

De dader is vaak bereid om hieraan te voldoen en kan gerustgesteld zijn om te weten dat eisen van verandering aangeven dat de relatie nog niet voorbij is.

Het emotionele energieniveau in de relatie blijft hoog als het slachtoffer alert blijft en de dader werkt om de schuld te zuiveren.
Daarom dat het moreel van het slachtoffer in deze fase een hoogtepunt kan bereiken, omdat ze veel positieve signalen van de dader ontvangt.

Het is best mogelijk dat in deze fase van de narcistische cyclus er inclusief opbouwende woorden komen? Vanzelfsprekend dat daardoor het slachtoffer denkt dat de redding gelukt is. Net zo krijgt het slachtoffer enkele acties en enkele onderwerpen op hun “lijst” die aan bod komen.

Afleiding-fase.

In het algemeen is dit de fase in de narcistische cyclus waarin de relatie stilt valt. In het algemeen begint de emotionele energie van beide partijen te dalen. Ondanks dat wordt het slachtoffer minder waakzaam.  Onder die omstandigheden maakt de dader zich minder zorgen over het verlies van de relatie.

Aan de andere kant hebben beide partijen de neiging om terug te gaan naar hun oorspronkelijke of standaard toestand. Tezelfdertijd worden ze minder analytisch over de relatie.

Intussen richten ze hun aandacht op andere dingen. Ondanks van beloften van verandering en eisen van verandering hebben ze de neiging om weg te ebben.

 

Daarbij zal de dader minder aandacht besteden aan de relatie.

 

Daarentegen zal het slachtoffer minder waakzaam zij bij het controleren van zijn grenzen. Ondertussen worden beide partijen meer en meer gelaten in hun standaardrollen in de relatie.
In werkelijkheid is de narcistische cyclus ingesteld om zich opnieuw te herhalen …

Hoeveel keer denkt u dat u diezelfde narcistische cyclus al bent doorlopen met uw narcist?

Wanneer ben jij een relatie begonnen met een narcist?  Wat is de tijdsduur van 1 cyclus? Laat het me weten! Ik antwoord graag op uw vragen.

 

Lees Meer.

 

De diagnostische cyclus in de praktijk casuïstiek, achtergronden, beschouwingen en context.

cover van boek de diagnostische cyclus in de praktijk

 

Handboek psychodiagnostiek voor de hulpverlening aan kinderen en adolescenten.

hulpverlening aan kinderen en adolescenten

Er zijn vele velden waarop de psy­cho­diag­nos­tiek van kinderen zich richt. Allereerst natuurlijk op het kind zelf in al zijn as­pec­ten: gedrag, intelligentie, leervorderingen, neuropsychologische vaardighedenstructuur, sociaal-emotioneel functioneren.

Maar belangrijk is ook de diagnostiek van zijn omgeving: de ouders en, groter, het gezinsverband, de school en de leeftijdgenoten. Dit handboek geeft een volledig, interdisciplinair beeld van al deze terreinen in de context van de hulpverlening.

Naast de theoretische achtergronden van diagnostiek, onderzoek en hulpverlening bevat het een overzicht van diagnostische methoden. De auteurs, werkzaam in de praktijk als hulpverlener en/of als docent, hebben veel aandacht besteed aan de toepassing van deze methoden op duidelijke onderzoeksdomeinen.

Praktijkvoorbeelden verlevendigen de tekst op veel plaatsen. Deze achtste druk telt minder hoofdstukken dan de voorgaande drukken. Het hoofdstuk over zeer jonge kinderen is nu verspreid over de andere hoofdstukken.

Door de tekst heen worden ook voorbeelden gegeven van diagnostische valkuilen. Bovendien geeft deze druk op vijf losse uitslaanders een compleet overzicht van alle diagnostische tests en hun leeftijdsbereik, geordend naar toepassingsgebied.

Bij bestelling via onze website, krijgt u direct 24 uur toegang tot het boek in onze leeromgeving. Daarna kan deze toegang definitief gemaakt worden door de code die in het boek staat.

 

cover van boek narcistisch misbruik in de liefde
Quantum Healing Starter Pack

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd, hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon, en zelfs als ze nog steeds in je leven zijn.

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten en hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik (dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!)

klik voor meer info

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar steeds een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Je krijgt ook een aantal spannende bonussen wanneer u nu inschrijft! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”, die een uitstekend startpunt biedt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Geef een reactie, vraag of antwoord.