Categorieën
mijn verhaal Recent Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist

De vrijheid om te Spreken en Schrijven vanuit je Hart.

Je kunt je innerlijke zelf uiten door echt te spreken vanuit het hart.

Om te kunnen spreken vanuit je hart zal je eerst je levensdoel moeten vinden. Ik bedoel niet je vrouw, het soort werk, huis of wagen, of de soort vrienden.

Wat is de werkelijke reden waarom jij hier bent?

Als je die gevonden hebt, dan kun je gaan spreken vanuit je hart. Want voor je je werkelijk doel hebt gevonden, zul je je eerst moeten ontdoen van alle valse doelen. Als je spreekt over je doel, en er komt een diepe emotie bij jou naar boven, misschien zelfs tranen dan weet je dat je spreekt vanuit je hart over je levensdoel.

Een van de hoogtepunten voor mij in mijn dagelijkse taken is het voorrecht om te spreken op video door echt te spreken vanuit mijn hart.

Vaak zijn mensen in onze samenleving niet in staat om zichzelf te zijn, zodat ze vaak een succesvolle persoonlijkheid “proberen” te dupliceren. Op een bepaald moment in hun persoonlijke geschiedenis werden ze afgebroken als persoon, hebben zij dat bij zichzelf lang genoeg herhaald, in plaats van dat patroon te doorbreken (misschien waren ze nog te jong) zodat ze die uitspraak over hen hebben aanvaard als waar. Daardoor zijn er zo weinig die beseffen dat er eigenlijk niets groters bestaat dan dit innerlijke zelf en als je van daaruit spreekt, is dat perfect.

Als ik spreek door emoties omdat we emotioneel spirituele wezens zijn dan geloof ik dat dat de enige echte taal van God is.

Of ik het nu heb over marketing of de verborgen kennis van René Girard, niets is dan mooier dan als dit bij mezelf een gevoelige snaar heeft geraakt. Ik hou niets achter, want het wordt altijd geleid door mijn hart en ziel. Het kan me niet schelen wat anderen van mij denken, want ik ben meestal trouw aan mezelf. Velen in deze wereld beschouwen mijn uitgangspunten en gedachten als gek en weet je wat …. Ik ben gek genoeg om mezelf te zijn. Ben jij gek genoeg om jezelf te zijn? Laat het me weten in de commentaren onderaan deze pagina.

Ik weet wel dat je in een bepaalde mate jezelf dient af te schermen. Wie dat gedaan heeft zoals David Bowie, heeft een gelukkige relatie gehad, wie dat niet gedaan heeft zoals Amy Winehouse is aan haar einde gekomen. Maar het gaat hem er niet om dat je je problemen van de dag aan de grote klok moet hangen.

Het gaat om het waarom je bepaalde zaken beslist hebt.

De veronderstelling is dat je daar dan ook zelf hebt over nagedacht en dat je je levensdoel kent. Als een beslissing niet bij je levensdoel past, zal het is dan ook niet congruent zijn en resoneren. Als je geobsedeerd bent door uw uiterlijk ga je daar natuurlijk constant over praten.

Maar zo’n obsessie is niet je diepere zelf.

Datgene die jouw oneindig verlangen toch eventjes vervuld dat is niet iets van uw uiterlijk.

Misschien kun je je eventjes in de wolken voelen na de aankoop van een nieuwe wagen, maar dat is zeker niet te vergelijken met de studies en kosten betalen van 3 kinderen in de ontwikkelingslanden bijvoorbeeld.

Ik heb daar een diepere voldoening van.

Het kan me niet schelen dat sommigen een pleegkind opvoeden onverstandig vinden, omdat het geen kind van jezelf is, of omdat je het misschien terug dient af te staan, of omdat als het ouder is kan alleen willen gaan wonen.

Of omdat statistisch gezien 40 % van die kinderen mislukken volgens onze normen.

Maar weet je, ik heb nog nooit zo bewust een kind kunnen opvoeden,  elke dag opnieuw.  Ik ben de thuisblijvende vader, ook niet mijn eigen kinderen.

Ik heb ook nog nooit zo veel tijd door kunnen brengen met een kind.

Afscheid nemen, loslaten, de pijn van verlies, ik heb dat meegemaakt vroeger.

Ik werd het niet gewoon, maar het werd controleerbaar.

Elk moment dat ik nu heb om onvoorwaardelijke liefde te geven, wat ook de uitkomst is, geloof ik dat dat juist is om te doen. Wat zou er anders van dat pleegkind geworden zijn? Ik ben zo ontzettend blij dat ik dat gedurig kan geven.

Dan vraag ik me soms af, waarom heb ik dat niet eerder gedaan? Hoe kwam het dat die wereld voor mij toen niet bestond?

Maar moet ik daarover nadenken, of voelen?

“Denk niet, voel …. het is als een vinger die een weg wijst naar de maan. Concentreer je niet op de vinger of je zal al die hemelse heerlijkheid missen!” – Bruce Lee

En dit gaat dan niet over een sentimenteel gevoel.

Wees zacht en hard zoals water.

Water is zacht, stroomt om alles heen, maar slijpt door de jaren heen de hardste steen uit.

“Leeg je geest, maak je geest zo vormeloos mogelijk – als water. Als je water doet in een beker, krijgt het de vorm van de beker, doe je water in een fles, dan krijgt het de vorm van de fles, doe je het in een theepot, dan krijgt het de vorm van de theepot.
Water kan stromen, het kan botsen en vernietigen.
Wees zoals water, mijn vriend. “  Bruce Lee.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren