Hoe komt ons Body-image /lichaamsbeeld tot stand?

Hoe komt ons Body-image /lichaamsbeeld tot stand?

Lichaamsbeeld heeft niets te maken met onze fysieke verschijning.

Lichaamsbeeld leeft in de geest. Het zijn de geïnternaliseerde gedachten, overtuigingen, voorkeuren die men ons in de kindertijd direct vertelde.

Onze ouderfiguren hebben de grootste invloed op ons eigen lichaamsbeeld.

Hoe ze praten over hun lichaam, praten over het lichaam van andere mensen, en over ons eigen lichaam wordt ons lichaamsbeeld.

Als we de leerplichtige leeftijd bereiken, hebben we leeftijdsgenoten die ook hun ideeën over lichaamsbeeld projecteren (dezelfde ideeën die ze thuis hebben gehoord).

We krijgen ook berichten van de media (het collectieve lichaamsbeeld) die dezelfde ideeën versterken die we thuis horen.

Ik ben nog bezig met het leren van mijn eigen lichaam te houden.

Voor mij was het nuttig om terug te gaan naar mijn ouders en familieleden berichten over hun eigen lichaam. Ze worstelden altijd met hun gewicht. Ze hadden ook altijd commentaar op het gewicht van andere mensen. Hoe ze zouden aankomen. Hoe ze waren afgevallen. 

Op het gewicht van mijn vrienden en vriendinnen. Van jongs af aan was ik me ervan bewust dat uiterlijk heel belangrijk was en men sprak er vaak over.

Diëten waren ook ongelooflijk gebruikelijk bij mij thuis. Crash-diëten – *niet* gericht op voeding, of eten door naar het lichaam te luisteren. 

lichaamsbeeld
Klik hier voor onze herstelprogramma’s

Afvallen was altijd een doel, maar eigenlijk sprak men niet over je goed voelen.

De boodschap: het lichaam is alleen geliefd en kan je accepteren bij een bepaald gewicht. Als je lichaam zwaar is,haat je het en /of wijs je het af.

Hoe heb je je ouderfiguren horen praten over gewicht, hun lichaam, en jouw lichaam?

Like, deel en geef je commentaar.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees