Categorieën
groeitaak Recent video zelfgenezing

Beweging is belangrijk bij genezing van lichaamsbeeld. video

Trauma doet 2 dingen:

  1. De geest verlaat het huidige moment. (dissociatie) Dit is ter bescherming. Het is een poging om veiligheid te vinden. Dit lijkt op piekeren in ‘worst case scenario’s’ met obsessieve gedachten. Deze gedachten zijn op angst gebaseerde gedachten. We gaan voortdurend het verleden analyseren en de toekomst analyseren.
  2. We verlaten het lichaam. Dit is ook ter bescherming. We distantiëren ons van ons lichaam en onze emoties om het hoofd te bieden aan het trauma.

Wanneer we losgekoppeld zijn van het lichaam, komt het ego tussenbeide om iets te ontwikkelen dat lichaamsbeeld wordt genoemd.

Lichaamsbeeld is een geïnternaliseerde overtuiging over je lichaam om met de ontkoppeling om te gaan. Het lichaamsbeeld moet consequent worden gehandhaafd. Dus we houden ons bezig met chronische vergelijking, evaluatie, veroordeling, zelfverraad, kritiek en self shaming.

Het lichaamsbeeld is gemaakt door:

  1. Ouderfiguren. Hoe ze spreken over hun eigen lichaam, jouw lichaam en uiterlijk en het uiterlijk van anderen. Dit wordt een lichaamswaarde-systeem – of eigenschappen waar ons wordt geleerd wat wenselijk is. Net als sponzen bootsen we het lichaamsbeeld van de ouderfiguren na.
  2. Media en samenleving. Het is een spiegelreflectie van deze waardesystemen. Media en samenleving projecteert een ideaalbeeld. Denk op het pesten en uitsluiten van zwaarlijvige kinderen op heel jonge leeftijd. Wanneer we de producten consumeren (diëten, schoonheidsproducten, enz.), proberen we eigenlijk opluchting te kopen. Een nieuwe emotionele toestand met eigenwaarde, validatie en verbinding.

Bewust verbinden met het lichaam is helend.

Het is het opnieuw leren zich veilig te voelen in het huidige moment.

Manieren om bewuste beweging te beginnen:

  1. Strek je 10 minuten lang uit als je wakker wordt
  2. Maak een wandeling + wees je bewust van de manier waarop je lichaam beweegt, hoe je voeten de grond raken, hoe de wind je lichaam raakt
  3. Yoga: geest, lichaam en adem. Beveel “Yoga with Adrienne” ten zeerste aan op YouTube.

Elke keer dat je weer verbinding maakt met je lichaam zonder te oordelen over hoe je je voelt over je lichaam is een stap vooruit. Het betekent dat alle schaamte en gedachten er gewoon ZIJN. Daarmee leg je een positieve verklaring af van je eigen bestaan.

Kun je voor jezelf zorgen (zelf)partner? (groeitaak)

Tot slot

We gaan nu even de communicatie met de narcist bekijken.

Stap één: besef, reageer niet. Je geeft gewoon een narcistische voorraad af, verspil je energie niet. Je gaat jezelf gewoon misbruiken.

Stap twee: creëer onthechting, waar je grijze rots gaat of je gaat de stilte in.

Dan, zo belangrijk, stap drie: keer naar binnen om je ziel volledig te helen en terug te winnen, zodat de narcist niet je realiteit wordt, NYR – je bent niet mijn realiteit.

Wat ik nu wil dat je doet, ik wil dat je hier even pauzeert. Ik wil dat je deze krachtige intentie hieronder schrijft.

Dit is wat deze krachtige intentie is:

“Ik heb je losgelaten. Ik beëindig deze strijd nu. Vanaf vandaag claim ik mijn Ziel, ware zelf en ware leven.”

Dit is een mooie mantra om tegen jezelf te zeggen, want zo verslaat je ze. Zo voorkom je dat ze je pijn doen.

Dit is hoe je begint te begrijpen dat narcisten geen eigen energiesysteem hebben en dat ze niet kunnen overleven, maar niet als ze zich voeden met jouw pijn, van je getraumatiseerde energie. Dat is hun voer, dat is hun voedsel. Dit is dus de bottom line. Wanneer je je pijn van binnenuit opruimt en jezelf er voorbij evolueert, wordt een narcist net zo machteloos als de kleine tengere man of vrouw achter het gordijn. En je zult begrijpen dat ze alleen zijn aangewakkerd door jouw pijn en je angst en je reacties.

Als je je daarvan losmaakt, van binnenuit, zul je jezelf zien stijgen in je leven terwijl hij of zij terugdeinst voor je levenservaring.

Nu hoef je niets te geloven wat ik zeg, maar ik weet, zoals ik van mezelf en zoveel anderen in deze gemeenschap heb gezien, wanneer je naar binnen keert begint je Ziel terug te keren, je het zelf zult zien.

Vergeet niet om dit artikel leuk te vinden en te delen met de mensen en de gemeenschappen die je graag zou zien genezen van misbruik.

Als het tijd voor je is om echt te genezen, wil ik dat je het Engelstalige NARP bekijkt, het genezingssysteem dat mezelf en duizenden anderen genas, uit meer dan 120 verschillende landen, van het ondenkbare en de symptomen waarvan ons werd verteld dat we nooit zouden genezen.

Ik zou graag van je horen over deze aflevering, wat je hebt gedaan om je kracht terug te krijgen, wat je nu herkent dat je moet doen, en natuurlijk alle vragen die je hebt.

Een ziekmakende narcist: bestaat dat? Hoe verlos je jezelf?

Hoe komt ons Body-image /lichaamsbeeld tot stand?

Angst van binnenuit aanpakken om de narcist te weerstaan.

Ik herinner je er aan om je te abonneren op mijn YouTubekanaal hieronder als je dat nog niet hebt gedaan, en mijn video’s ook te delen met andere mensen waarvan je denkt dat ze door hen kunnen worden geholpen. Ik zou dat erg op prijs stellen omdat het helpt om deze missie te verspreiden – dat we echt kunnen genezen van narcistisch misbruik op ongelooflijk krachtige manieren en in bij veel mensen door het gebruik van zelfgenezingstools.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren