De kracht van de persoon beheerst het resultaat van zijn doelen.

De kracht van de persoon beheerst het resultaat van zijn doelen.

Het is niet de kracht van het doel, maar de kracht van de persoon erachter die het resultaat beheerst.

Vandaar dat het zo belangrijk is dat je jezelf gaat versterken, zodat je het doel dat je wilt, kunt bereiken. Dat doe je niet door grote doelen te stellen (wel op lange termijn). Op korte termijn is het belangrijk om babystapjes – doelen uit te stippelen, die je met succes kunt bereiken. Dat verhoogt het zelfvertrouwen en versterkt je dus als persoon.

Voorbeelden doelen na narcistisch misbruik

Het doel was geen contact met de narcist. Of voorbereiding op een scheiding van de narcist.

Doelen zullen er altijd anders uitzien, afhankelijk van levensstijl, aanpassingsvermogen, persoonlijke investering en persoonlijke richting.

Het identificeren van jouw persoonlijke groeidoelstellingen is het halve proces. Ze moeten ook haalbaar en meetbaar zijn en persoonlijk voor uw leven.

Doelen stellen is een geweldige manier om jezelf positief uit te dagen, jezelf te bekrachtigen en een niveau hoger te komen in je persoonlijke ontwikkeling en in je leven.
De kracht die je in je hebt, helpt je doelen van vooruitgang naar beheersing te brengen. 

kracht van de persoon doelen, evolutie weg van narcisme
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Wat een individu helpt bij het omgaan met de uitdagingen van het leven dient als een kracht te worden beschouwd. 

Sterke punten verschillen van persoon tot persoon. Als zodanig kan het moeilijk zijn om een ​​uitputtende lijst van sterke punten op te stellen. Veel onderzoekers merken op dat beoordelingsinstrumenten op dit gebied nog steeds te vaak gericht zijn op tekortkomingen en onvolkomenheden, en hoewel er aanzienlijke inspanningen zijn geleverd om beoordelingsinstrumenten te creëren en te gebruiken die sterke elementen bevatten (Cowger en Snively, 2002; Early, 2001; Saleebey, 2001 ), deze zijn nog in de minderheid. 

Waarom op sterkte gebaseerde praktijk, en waarom nu? 

Met de groeiende focus op zelfgestuurde ondersteuning (Scottish Government, 2010a), zelfmanagement van ziekte en langdurige aandoeningen (Scottish Government, 2008a), en samenwerken om betere resultaten te bereiken (Christie, 2011), is er een toenemende belangstelling bij het identificeren en voortbouwen op de sterke punten en capaciteiten van degenen die door diensten worden ondersteund, als een middel om hen te helpen problemen op te lossen en hun eigen oplossingen aan te dragen. 

Op sterke punten gebaseerde benaderingen concentreren zich op de inherente sterke punten van individuen, gezinnen, groepen en organisaties, waarbij persoonlijke sterke punten worden ingezet om herstel en empowerment te bevorderen. 

In essentie is focussen op gezondheid en welzijn het omarmen van een op activa gebaseerde benadering waarbij het doel is om het positieve te promoten.

Preventie en onafhankelijkheid

Velen zijn van mening dat het gebruik van op sterke punten gebaseerde benaderingen een belangrijke rol zullen spelen bij het succesvol verschuiven van de zorgbalans en het ontwikkelen van diensten die gericht zijn op preventie en onafhankelijkheid (Scottish Government, 2010b). 

Dit zal de historische focus van sociale diensten op de tekortkomingen van klanten uitdagen tot een focus op mogelijkheden en oplossingen (Saleebey, 2006). In feite is het sterkte-perspectief het sociale werk-equivalent van Antonovsky’s salutogenese, die de factoren benadrukt die de menselijke gezondheid creëren en ondersteunen in plaats van die welke ziekte veroorzaken (Antonovsky, 1987). 

Beiden benadrukken de oorsprong van kracht en veerkracht en pleiten tegen de dominantie van een probleemgericht perspectief.

Tot Slot

Ik hoop dat sommige van deze tips je echt kunnen helpen. Als je te maken hebt met giftige mensen is erg moeilijk voor je geweest, wat ik echt begrijp, bekijk dan onze groeitaken hier. Want ongeacht met wie en waar je mee te maken hebt, het gaat over veel dingen over familie, werk, allerlei dingen en natuurlijk liefde.

Ik denk echt dat daar iets in zit om je echt te helpen de volgende stap te zetten om jezelf te helen en te versterken en je kracht en gezond verstand terug te nemen van giftige mensen, zodat je buiten in het leven kunt zijn en van het leven kunt genieten. Je hoeft je niet te verstoppen om te proberen ze te ontwijken, want dat is geen leven.

Ik hoop dat dit echt helpt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma