Ben je hersteld van het emotioneel misbruik ?

Ben je hersteld van het emotioneel misbruik ?

Narcistische mensen knokken altijd met het feit dat de rest van de wereld niet om hen draait.

Ze slagen daarin anderen daarvan te overtuigen. Maanden nadat de narcist vertrokken is naar een nieuwe prooi blijven ze obsessief bezig met de narcist. Ze blijven zich afvragen of zijzelf geen narcist zijn?

Wat had ik moeten doen? Zullen ze terugkeren? Meestal ook is er geen diagnose of de partner wel of niet een narcist was? Ze willen klaarheid. Klaarheid helpt, maar nooit werkt de narcist daaraan mee, maar niet als hij er baat bij heeft.

Welk belang heeft de narcist dat jouw herstel van emotioneel misbruik door een narcist(e) zou starten? Geen enkel.

Maar jij wel. Voor je geliefde, voor jezelf enz.

your somatic emotional body, emotioneel misbruik door een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Waar je wel kan beginnen dat is bij jezelf vaststellen of je hersteld bent van het emotioneel misbruik door een narcist(e).

Hoe zijn jouw denkpatronen, wat zijn jouw gevoelens en hoe gedraag je je nu.

In dit artikel heb ik het niet over de narcist, maar over jouw herstel van emotioneel misbruik door een narcist(e). Het is gewoon dat personen die narcistisch en emotioneel misbruik beleven, in stilte lijden of zelfs niet weten dat een narcist(e) hen misbruikt.

Omdat narcisten top manipulators zijn, zijn ze lastig te herkennen.

Narcistisch slachtoffer syndroom is een term die door beroepsbeoefenaren in de geestelijke gezondheidszorg personen beschrijft die een narcist benadeelt in die zin dat negatieve effecten op lange termijn onoverkomelijk eruitzien voor het slachtoffer.

Voordat we kunnen genezen, moeten we de tekenen identificeren. Als die tekenen er zijn moet je van genezing het belangrijkste punt maken. Spreek af met uw huisarts voor een check-up. Daarna kan uw huisarts u doorverwijzen naar de geschiktste hulpverlening.

Deze teksten zijn niet bedoeld om zelf een gezondheidsdiagnose te stellen. Stel ook geen diagnose bij een ander, maar niet als je de beroepskwalificaties hebt.

Als u denkt dat u of een persoon die u kent, voldoet aan wat jij hier uit leert, zoek dan de hulp van een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Als je je gedachten en inzichten wilt delen, deel deze dan in het opmerkingen-gedeelte onderaan. Ik hoop dat je dit artikel nuttig zal vinden. Klik hier als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft.

https://videos.files.wordpress.com/gewYMSTB/dansen_met_een_narcist_hoe_gaat_dat.mp4

Hier zijn signalen die er op wijzen dat je niet hersteld bent van het emotioneel misbruik door een narcist(e)?

1. Constant aan jezelf twijfelen.

Een narcist programmeert, jou vanaf het begin om aan jezelf te twijfelen. Ze zijn meesters in een liefdesbombardement totdat hun slachtoffer afhankelijk is van complimenten, cadeaus, aandacht, liefdesbommen.

Als je niet bekend bent met de term liefdesbombardementen, betekent het om een ​​persoon te beïnvloeden door demonstraties van aandacht en genegenheid.

Het is logisch dat een persoon zelftwijfel ervaart zodra de narcist hun gestage stroom van genegenheid en bevestiging wegneemt.

2. Opnieuw vertrouwen voelen is als onmogelijk.

Als je last hebt van narcistische mishandeling, is de mogelijkheid groot dat je het moeilijk vindt om anderen en zelfs jezelf te vertrouwen. Laten we niet aannemen dat de wereld een veilige en een bedachtzame plek is.

Zeker liggen er nog narcisten op de loer om je kwetsbaarheden uit te buiten. Vergeet nooit meer: Vertrouwen moet verdiend worden.

Als je je in een isolement bevindt, kan dit een teken zijn dat er ruimte is voor groei. Ga er niet vanuit dat mensen gezond voor je zijn, alleen maar, omdat je ze voor altijd hebt gekend of als ze familie zijn.

Begin klein en luister naar je intuïtie. Als u denkt dat uw intuïtie onbetrouwbaar is, is het tijd om de hulp in te roepen van een beroepsbeoefenaar in de geestelijke gezondheidszorg.

3. Alles voelt hopeloos.

Kent u de term hoovering – stofzuigen? Het “Hoover” (of stofzuiger) manoeuvre is een poging om te zien of een doelwit of een slachtoffer van mishandeling opnieuw kan  gevangen worden in een andere cyclus van mishandeling. met als gevolg dat de persoon die misbruik maakt, een gevoel van macht en controle opeist door pijn te veroorzaken bij een doelwit.

Deze pijn kan emotioneel en fysiek zijn. Gevoelens van hopeloosheid ontstaan ​​als een narcist zijn slachtoffer terug hoop geeft met een nieuw liefdesbombardement. Heb je de banden met de narcist verbroken? Als je dat niet hebt gedaan, is dit een reden waarom je je hopeloos voelt.

4. Jezelf de schuld geven.

Laten we hier beginnen. Het is niet jouw schuld. Tijdens je ervaring met de narcist, voelde je de noodzaak om samen te werken met de narcist om tenminste een gevoel van controle te behouden.

Het is niet jouw schuld dat je dit voelde. We maken ongezonde compromissen alleen maar om te voelen dat we niet helemaal machteloos zouden zijn. Houd er ook rekening mee dat narcisten schuld, plichtsgevoel, trouw en schaamte gebruiken als wapens om hun slachtoffers onder controle te houden.

Zeg dit 70 × hardop: “Het is niet mijn fout dat een narcist zich een weg baant in mijn leven. Ik zal leren van mijn ervaring en mijzelf inzetten om een zo volledig mogelijk leven uit te voeren. “

5. Je voelt je verward.

Gasverlichting betekent iemand manipuleren met psychologische middelen, zodat deze zijn eigen geestelijke gezondheid in twijfel trekt. Narcisten zijn hier deskundige in.

Ze hebben deze praktijken beoefend sinds hun kinderjaren. Journaling is een geweldige remedie om uit te zoeken waar je verwarring of gevoelens vandaan kunnen komen.

Schrijven is een goede manier om je gedachten te begrijpen. Probeer dit, pak een vel papier en een pen, of open een leeg document en schrijf een korte, maar eerlijke reflectie over waarom je je in de war voelde.

Laat de woorden vloeien zonder kritiek of oordeel. Nadat u klaar bent met schrijven, leest u het opnieuw voor uzelf. Heb je antwoorden gevonden? Als dit niet het geval is, probeert u het binnenkort opnieuw.

Probeer diep te gaan. De antwoorden zitten in jou. Hier is een hint, je verwarring en gevoelens komen niet door jou. Het gefluister komt van de narcist.

Of je het wilt of niet, het gewicht van narcistisch misbruik ligt altijd op je schouders.

En het wordt niet zomaar lichter. Onthoud dit. Er zal geen dag zijn waarop je niet hoeft te worstelen om dit gewicht te dragen. Hopelijk hoef je het niet alleen te dragen. Zeker is als je het niet opgeeft dat de wond een litteken zal worden. Maar er zal niet onmiddellijk vrede en troost zijn. In de meeste gevallen ga je moeten scheiden en waar het kan zo weinig mogelijk contact.

Hoe spoediger je dit beseft, hoe beter. Houd je hoofd hoog, wat er ook plaatsvindt. Struikel van nederlaag naar nederlaag totdat je de overwinning. Mis je weg niet naar genezen. Niet zeuren. Huilen kan verlichting brengen, zeker als je dit doet bij een vertrouwvolle vriend. Blijf gewoon de ene voet voor de andere zetten.

En sommige dagen heb je het geluk om het gewicht van het narcistisch misbruik op je schouders te vergeten … Ben je genezen van narcistisch misbruik? Heb je tips die iemand kunnen helpen die het nu moeilijk heeft? Deel het nu in de commentarensectie.

Ik hoop dat je dit nuttig hebt gevonden. Klik hier als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft.

Klaar voor de volgende stap? 

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Hoe na misbruik door een narcist worden wat je ooit hebt gedroomd?

Heb jij een geweten? Heb jij empathie? Ben je een Co-dependent of een narcist(e)?

De schuld krijgen van een narcist voor iets dat niet is gebeurd.

Rode signalen voor narcisme.

Schuld voor het hebben narcistische ouders?


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees