Hoe het narcisme van uw kind aanpakken?

Hoe het narcisme van uw kind aanpakken?

Toon onvoorwaardelijke liefde.  

Voor de meeste ouders, komt dit vanzelf, maar velen slagen er niet in om de wereld te bekijken vanuit de ogen van het kind. Vraag het kind als ze zich geliefd voelen, het maakt niet uit wat ze doen, denken, zeggen, of hoe ze zich gedragen daardoor vermijd je het narcisme van uw kind.

Probeer om liefde omwille van prestaties te vermijden, want het stimuleert narcistisch gedrag door het onderwijzen van een kind om “een norm” te halen voordat ze de liefde kan ontvangen.

Ouders als Model van empathie. 

Een signaal kenmerk van narcisme is het gebrek aan empathie voor anderen. Echter, een narcist heeft empathie voor zichzelf en verwacht van anderen om het te hebben voor hen. Ouders moeten het empathie model niet alleen promoten aan het narcistische kind, maar ook tegenover anderen om mededogen te onderwijzen.

Dit moet niet worden opgedrongen of het kind zal leren hoe het empathie moet faken.

Minimaliseren het recht van een kind op iets als een gewoonte. 

Het ontbreken van een economische neergang binnen een gezin kan een sfeer van recht maken. Terwijl de suggestie niet is om onzekerheid kunstmatig te maken, kan een ouder het bedrag van geschenken beperken en een verwachting van taken / werk aan een toelage koppelen om zo het te verdienen.

Luister naar hun eisen. 

Veel narcistische kinderen zijn experts in het krijgen van wat ze precies willen op de manier waarop ze dat willen. Ironisch genoeg kan een narcist worden gevormd door ofwel de totale naleving of de totale tegenstrijdigheid met hun verwachtingen.

Het doel is om te luisteren, te zoeken naar manieren om hun verzoek te wijzigen.

Vermijd het kind te redden van het fouten maken. 

Een van de zegeningen (en soms vloeken) van het ouderschap is de mogelijkheid om een kind te redden van hun fouten.

Door dit te doen onderwijs je vaak het kind dat zij niet verantwoordelijk zijn voor hun fouten en daar niet de gevolgen zullen van dragen. Laat de gevolgen van hun daden optreden, en redt hen alleen als laatste redmiddel.

narcistische dochters narcistische zuster narcistische broer narcistische zoon, het narcisme van uw kind
Klik op de foto voor meer info!

Selectieve aandacht voor narcistische gedragingen.

Narcisten hunkeren naar aandacht van anderen. Ze hebben aandacht nodig van anderen om te overleven. Net als een twee jaar oude baby, als ze geen positieve aandacht kunnen krijgen, zullen ze een driftbui krijgen om negatieve aandacht te krijgen.

Dit is een lastig gebied voor het ouderschap, omdat het negeren van een ontluikende narcist hen vijand nummer één zal maken. Dus probeer selectief te zijn over het geven van aandacht zonder ze te negeren.

De balans van het ego.

In een poging om de eigenwaarde van een kind te verhogen, zullen sommige ouders hun kind als superieur behandelen, perfect, of specialer dan anderen.

Dit vormt een ego in een “Ik ben beter dan jij,” mentaliteit waardoor het kind wordt opblazen. In plaats daarvan moet de ouder een evenwicht in het ego  benadrukken.

Consistent ouderschap. 

Onregelmatig of beledigend ouderschap kan narcistische neigingen bij een kind ontwikkelen. Hoe dan ook, het kind leert dat ze niet afhankelijk zijn van de ouder om verstandig of redelijk te zijn, zodat ze alleen afhankelijk van zichzelf zijn. Dit schept egocentrisch gedrag en een gebrek aan respect voor gezag.

Afdwingen gevolgen.

Tekenen van pestgedrag of gebruikmaken van anderen binnen of buiten het gezin moet onmiddellijk worden aangepakt en redelijk gedisciplineerd.

Laat deze gedragingen niet verheerlijken. In plaats daarvan richten op het aanleren van de lange termijn relationele vaardigheden, zelfs als het kind sterk aan een ander kind of volwassene een hekel heeft.

Wijs op het narcisme van uw kind. 

Dit kan direct en indirect worden gedaan. Begin met het identificeren van narcistisch gedrag in een ander familielid als een voorbeeld van hoe het niet moet worden, terwijl ze opgroeien. Dan verschuiven om te zeggen: “U gedraagt zich als (in te vullen met de naam van de narcist) als je dat doet …”

Deze twee stappen zullen leren door voorbeeld het narcisme van uw kind aan te pakken!

Denk eraan dat er enkele dingen zijn die je niet kunt veranderen met het ouderschap, maar je kan de invloed van narcistische trekken verminderen.  Echter, zelfs als een kind het grootste deel van de narcistische kenmerken vertoont, kan het leven toch het narcistische ego verminderen.

Terwijl het ouderschap misschien gedaan is op dat punt, kan een ouder nog steeds een samenhangende gids zijn in het leven van het kind tot op volwassen leeftijd.

Hebt u nog andere voorstellen om de narcistische neigingen van kinderen aan te pakken in hun opvoeding? Laat het me weten in de commentaren.


Reacties

Eén reactie op “Hoe het narcisme van uw kind aanpakken?”

  1.  avatar
    Anoniem

    Ik vindt het een zeer interessant artikel heel leerzaam weet nu zo beetje wat narcistisch zijn is ga er zeker nog meer over lezen

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees