Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Annemie met Bruikbare Suggesties +video +audio

audio van deze blog op narcisme.blog

 Annemie Persyn Declercq.

Annemie Declercq auteur bij narcisme.blog
Mag ik me even voorstellen

Echt bruikbare suggesties.

We willen je goede bruikbare suggesties geven die je kan helpen je leven op een nieuwe manier op te bouwen, toch? Want, ja, je wilt je omgang met narcisme verbeteren.

Alleen al het nemen van deze ene doorbraak van loslaten van je dwangmatige behoefte aan een relatie zal je meer geluk brengen dan je je kunt voorstellen als je de dingen op de juiste manier doet.

Dus, op dit moment, volg onze website, zet je beste e-mail erin.

Klik op de knop met de tekst ‘Schrijf me in‘ en we zullen van je misschien ook op Facebook horen, omdat we je elke dag waarde gaan aanbieden en je leven helpen veranderen.

Je vindt op narcisme.blog een video-reeks vol met bruikbare suggesties voor het beter omgaan met narcisme op alle domeinen.

We richten ons alleen tot slachtoffers van narcistisch misbruik met narcisme.blog en op onze supportgroup. Dus niet naar coaches, therapeuten noch naar personen met narcistische trekken of NPD.

Voor narcisten die een zekere mate van zelfbewustzijn hebben, zijn er manieren om zichzelf te bevrijden van de illusie van onwaarheid van hun Zelf, het proces van innerlijke genezing te beginnen en geleidelijk te evolueren naar het manifesteren van het echte, hogere zelf.

Het hogere zelf!

Elementen van het realiseren van het Hogere Zelf zijn onder meer zelfacceptatie. Ook wezenlijk succes en het vermogen om echt gezonde, liefdevolle duurzame relaties te voelen en aan te gaan is een belangrijk element. Bekijk zeker ook de open brief aan de narcist.

Als je een narcist bent moet je een gekwalificeerde professional in de geestelijke gezondheidszorg raadplegen voor individuele begeleiding en ondersteuning.

Het allerbelangrijkste idee om in gedachten te houden voor een herstellende narcist is om op de hoogte te zijn van waar het zelf eindigt en een ander mens begint. Houd meer rekening met het bestaan, de gedachten en de gevoelens van anderen.

Praktische tips om dit te bereiken zijn:

Spreek mensen aan bij hun naam, zowel in woord als geschrift.
Luister minstens zoveel als je praat. Geef blijk van oprechte interesse in en nieuwsgierigheid naar mensen in uw leven. Stel de juiste vragen om meer te weten te komen over wat nieuw en belangrijk voor hen is.

Als u verzoeken doet, vraag dan in plaats van bevelen te geven of aan te nemen dat u het beste weet. Bewustwording en waakzaamheid zijn hier nodig, want narcisten zijn goed in manipulatief vragen om te krijgen wat ze willen.

Stel niet met toonaangevende maar open vragen. Geef de ander de ruimte om vrije keuze te maken. Respecteer de keuze, ook al is het niet altijd wat je wilt.

Doe wat je zegt dat je gaat doen.

Kom beloftes, afspraken en afspraken na.
Omgekeerd: doe geen beloftes die u niet kunt nakomen.
Als u niet in staat bent om door te gaan, wees dan verantwoordelijk en neem verantwoordelijkheid.

Belangrijk is dat u proactief bent en vaststelt wat u gaat doen om de situatie in de toekomst recht te zetten.

Bouw vertrouwen op met uw eer en integriteit.

Concentreer u op het maken van een meetbaar verschil in uw werk en relaties.

Vermijd handelingen en beslissingen die ervoor zorgen dat anderen zich beknopt, bedrogen, gebruikt, gekleineerd, gemanipuleerd en net zo teleurgesteld voelen.

Een goede manier om te meten is of mensen na ontvangst van wat u geleverd heeft net zo gelukkig zijn als toen u in eerste instantie beloofde, en of ze uw stof voldoende leuk vinden om de interactie opnieuw te herhalen.

Zelfreflectie met volgende vragen!

Als je in je relaties met mensen vermoedt dat je narcistische neigingen het beste uit je kunnen halen, roep dan de hulp in van je Waarnemer Zelf door een of meer van de volgende vragen te stellen:

“Hoe komt het over wat ik ga zeggen of doen?”

“Hoe zou iemand zich kunnen voelen aan de ontvangende kant van mijn communicatie en gedrag?”

“Zou de andere persoon zich gebruikt, gekleineerd, neergekeken of genegeerd kunnen voelen aan de ontvangende kant van mijn gedrag?”

“Zijn mijn woorden en daden bedoeld om te laten zien hoe‘ geweldig ’,‘ uniek ’,‘ speciaal ’en‘ superieur ’ik ben?

Telkens wanneer we de hulp van ons waarnemerszelf inroepen, kijken we gezond in de spiegel, wat ons kan helpen over te komen als meer authentieke mensen.

Deze moedige stappen vereisen eerlijkheid en moed, zullen ups en downs hebben, maar kunnen uiteindelijk bevredigend en lonend zijn. Je bent op een wonderbaarlijke reis van zelfontdekking, en je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Zoek daarom een ervaren geestelijke gezondheid therapeut.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Boeken e-book CD DVD om je te verdiepen en actie te ondernemen Deel 1

Mag ik me even voorstellen? Wie ben ik Annemie Declercq?

Kruimels zijn wat je krijgt als je ten einde raad bent.

Sterke Suggesties om te lezen over zelfliefde en narcisme.

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

4 reacties op “Annemie met Bruikbare Suggesties +video +audio”

 1. Gerda van de pontseele avatar
  Gerda van de pontseele

  BEDANKT, 1.000 malen wel, voor ALLES wat jullie DOEN, publiceren, schrijven, dag na dag, allerbeste Johan en Annemie, Op NARCISME.BLOG, en, waarmee jullie my en zoveeeeel andere lieve mensen, allen slachtoffer van het Narcisme, een hart-onder-de-riem hebben gestoken, op een manier die jullie misschien niet altijd direct kunnen inschatten !

  Maar, hetgeen jullie schreven en nu weer hebben gepost, met het ZO AANMOEDIGENDE nieuws over Bill, die 74 is, en zijn droom waarmaakte, vie Ecoaching, DAT geeft me nieuwe moed… DANKUUUUvoor dit verhaal !!

  Want, net DAT is/was ook mijn droom, mensen helpen via schriftelijke, online Coaching, oa. mbt Narcisme-ervaringen… Maar, er is/was altijd dat eeuwig stemmetje dat vanbinnen tot vervelens toe herhaalt: “niks voor jou”, “je bent dat niet waard”, of, “later misschien wel, maar, nu kan het niet..” Maar, de tijd tikt verder, zeker, als je al 62 bent, en, er IETS in je binnenste blijft. schreeuwen op verwezenlijking. Dan ga je beseffen, dat je GANS je leven “ingericht” hebt, om en rond een aantal Narcistische persoonlijkheden, die er voor eeuwig hun voetafdruk hebben INGEZET, en, veeeeel pijn achterlieten in mijn hart-en-ziel…

  Ik schafte me al een basisprogramma aan via Melanie Tonia Evans zelf, 1 jaar geleden, maar, ik startte er nig niet mee. Ik was zooo blij hazr te hebben gevonden, met haar unieke aanpak… En, nu vind ik het gewoon schitterend, dat jullie met haar programma’s werken !! Whaaaawww !

  Een heeeel DIKKKKE PROFICIAT dus, voor WAT jullie realiseerden! En..DANK voor AL uw schitterende adviezen! Ook veel groetjes aan Bill, en, alle succes gewenst aan hem en jullie !!

  Fyne Kerstdagen, en, veel vrede gewenst !

  Gerdje

 2. Carine avatar
  Carine

  Dag Johan en Annemie.wat ben ik blij dat ik jullie mocht leren kennen ,hoe meer ik jullie artikels lees,hoe meer ik besef in welke beerput ik gezeten heb.en hoe dankbaar ik mag zijn jullie op juste moment om raad te vragen DIE IK GEKREGEN HEB.!hoe sterker ik word hoe meer inzicht dat ik door jullie in die beerput gekregen heb.nogmaals mijn welgemeende dank
  Mvg Carine

 3. Sjaak avatar
  Sjaak

  Hallo Johan en Annemie, Aan het begin van mijn nieuwe relatie in 2013 gaf mijn nieuwe vriendin mij meteen al een tweetal boeken , emotional blackmail en iets over narcisme. Op dat moment nog niet echt mee bezig wat dat met mij te maken heeft behalve het feit dat ik omgeven ben met mensen die een enorme voorliefde hebben op het emotioneel chanteren. Als je dit niet voor mij doet dan doe ik dat niet voor jou. tik for that zeg maar… Nu in 2019 na het lezen van de boeken van Melanie lijkt het erop dat gezien de eigenschappen van de narcist en de gevolgen voor die met een narcist omgaan best wel heftig zijn. Mezelf in een slachtofferrol plaatsen vind ik moeilijk maar is toch zeker het geval in deze. Wat een eye opener is het eigenlijk en wat een verschrikkelijke dingen kan een narcist aanrichten. Met mij zullen er vele andere zijn die dit ook zijn gaan inzien maar er zijn er nog genoeg die wellicht nog steeds vastzitten in een zeg maar gevangen relatie. Ik zou zeggen wees niet bang …..
  Dank
  Sjaak

 4. johanpersyn avatar

  Dat is niet de bedoeling Sjaak dat je jezelf in een slachtofferrol plaatst. ‘k Ben blij te horen dat de inzichten van Melanie je zoveel bijbrengen en wens je een groot succes met het innerlijke werk zodat je meer geluk mag ervaren waarvan je nooit hebt kunnen dromen. Groeten Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees