Hoe geen contact met toxische personen doen?

Hoe geen contact met toxische personen doen?

Er is grote verwarring over “Geen Contact met toxische personen”, dus ik wil enkele van de meer subtiele punten bespreken, die het moeilijk te begrijpen zijn en zelfs nog moeilijker kunnen maken om uit te voeren.

Misschien heb je het moeilijk gehad omdat je niet wist hoe je geen contact met toxische personen op de juiste manier moest instellen. Of misschien heb je de diepere emotionele, energetische component van “geen Contact” niet begrepen. Of misschien denk je dat “Geen Contact met toxische personen” niet mogelijk is, omdat je co-ouder moet zijn met de persoon, of je deelt een bedrijf, of loopt nog een rechtszaak.

Misschien ben je een beetje in de war over “Gewijzigd contact” en begrijp je niet hoe “Geen contact” zo’n krachtig onderdeel is van Gewijzigd contact – ongeacht de terminologie die je gebruikt.

Of je wordt misschien voor de gek gehouden dat je, zelfs nadat je zoveel hebt gestudeerd rond “Geen Contact met toxische personen” en beseft hoe belangrijk het is, het gewoon niet lijkt te kunnen volhouden. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je het steeds verbreekt.

Waarom is dit? Wat kun je doen om jezelf in staat te stellen om bij “Geen Contact” te blijven?

Vandaag wil ik in deze onderwerpen klaarheid brengen.

Laten we beginnen met de basis.

Wat betekent geen contact opnemen?

De meeste mensen weten dat “Geen Contact” betekent dat je de narcist in je telefoon en je e-mails blokkeert, dat je de deur niet opendoet en dat je geen directe communicatie hebt. Dit is superbelangrijk als uitgangspunt.

De vuistregel bij geen contact met toxische personen is dat als je vergif aanraakt, je vergiftigd raakt.

De narcist in je leven is vergif omdat ze weten hoe ze je aan de haak moeten slaan. Ze weten ook hoe ze je moeten triggeren en met je moeten praten op een manier die ervoor zorgt dat je reageert en ze narcistische voorraad krijgen.

Ze weten hoe ze ervoor kunnen zorgen dat je blijft proberen om hun begrip, zorg, liefde of afsluiting na te streven.

Daardoor ze je intense emotionele aandacht krijgen. Bovendien weten ze hoe ze je zover kunnen krijgen dat ze proberen hun berouw te krijgen, hun excuses, hun bevestiging van wat ze je hebben aangedaan.

Ook weten ze hoe ze je moeten laten proberen ze verantwoordelijk te houden als ze weigeren verantwoordelijk te zijn. Ze weten hoe ze je kunnen verontwaardigen door de waarheid te verdraaien, je de schuld te geven en je te beschuldigen dat je hen de dingen hebt aangedaan die ze je eigenlijk hebben aangedaan.

Nu, vanuit ons normale menselijke gezichtspunt, kunnen we geloven dat het omgaan met een persoon ons op de een of andere manier wat zielsvrede zal brengen, wat gezond verstand, iets waardoor we ons beter zullen voelen. Maar vanuit het oogpunt van de toxische persoon hebben ze nooit de bedoeling om je te geven wat je zoekt.

De toxische persoon is nooit geïnteresseerd om je te helpen genezen. Ze willen gewoon je intense emotionele energie die hen de betekenis geeft van: “kijk eens hoe belangrijk ik ben om het centrum van iemands universum te zijn! Ze kunnen niet verder omdat ik zo belangrijk ben!

Door hieraan deel te nemen, blijf je gevangen en energetisch verbonden met de narcist – zonder uitweg.

Dat is de naam van het spel – en we verliezen wanneer we proberen om in welke vorm dan ook verbonden te blijven met die persoon. Als je vergif inneemt, word je vergiftigd.

Geen reactie in plaats van geen contact met toxische personen

Bij Geen Contact gaat het niet alleen om letterlijk fysiek contact.

Veel mensen denken dat Geen Reactie – geen contact maken of reageren op een narcist – Geen Contact is.

Dat is het niet. Geen reactie is niet “geen contact” omdat je energetisch verbinding maakt elke keer dat de narcist contact met je maakt.

Laten we teruggaan naar het begrip dat als je vergif aanraakt, je vergiftigd raakt. Dit betekent dat alles wat de narcist energetisch vertegenwoordigt, het ‘gif’ is.

Hoewel u bijvoorbeeld denkt dat u geen contact hebt met een persoon, kijkt u misschien naar hun profiel op sociale media. Of misschien rijd je langs hun huis om te kijken welke auto’s er bij hen geparkeerd staan. Misschien praat je met mensen die de narcist kennen om informatie te krijgen. Misschien merk je dat je hun oude brieven of e-mails leest. U kunt beginnen met het zoeken naar feiten over elke persoon die op hun ‘vriendenlijst’ staat, om te proberen erachter te komen waar die relatie over gaat.

Dit is allemaal het verbreken van Geen Contact met toxische personen.

Je kunt het niet allebei hebben. Je kunt niet tegen jezelf zeggen dat je geen contact hebt als je het gif aanraakt en jezelf vergiftigt. En je weet dat je jezelf vergiftigt omdat je het als zwarte inkt in je lichaam zult voelen.

Je hebt het gevoel dat je energie eruit wordt gezogen. Bovendien voel je jezelf weer geobsedeerd. Je voelt jezelf getriggerd en ervaart aanvallen van C-PTSD. Bovendien kun je amper functioneren, laat staan ​​herbouwen en doorgaan met je nieuwe leven. Je levenskracht wordt weggezogen via de traumaband die je nog steeds hebt met de narcist omdat je geen Contact energetisch, emotioneel en misschien zelfs fysiek verbreekt.

Laten we heel, heel duidelijk zijn. Narcisten zijn psychische vampiers. Dit is een spirituele strijd om je ziel.

Je emotionele, energetische zelf, die de uitdrukking en de levenskracht is van je Innerlijke Wezen, is gekaapt en gevangen in een traumaband met de narcist. Dus zelfs als je geen fysiek contact hebt met deze persoon, zuigen ze nog steeds je levenskracht door deze traumaband en krijgen ze voeding.

Ik heb het bewijs hiervan vaker gezien dan je je kunt voorstellen. Het is alsof ze een slang in je innerlijke wezen hebben. Dan zuigen ze je levenskracht eruit elke keer dat je hun profiel leest, of een oude e-mail of verjaardagskaart.

Dus geen contact met toxische personen betekent dat je ook geen contact hebt met deze dingen. Je moet grenzen met jezelf stellen om echt te kunnen herstellen.

Echt geen contact met toxische personen

Dit houdt in dat je elke mogelijke route die de narcist kan gebruiken om contact met je op te nemen blokkeert. Het betekent ook dat je elke route die je kunt gebruiken om op welke manier dan ook met hem in contact te komen blokkeert.

Blokkeer hun profielen zodat je niet in de verleiding komt om deze persoon op te zoeken. Blijf een tijdje uit de buurt van mensen die ze kennen en verwijder hun nummers, zodat je geen informatie hoort en niet in de verleiding komt om te vragen.

Verander je routine om weg te blijven en te genezen.

U denkt misschien dat dit onmogelijk is omdat u met deze persoon of co-ouder samenwerkt of rechtszaken heeft. Maar het is niet met strikte grenzen.

Het is erg belangrijk om kanalen van derden in te stellen. Gebruik een tussenpersoon, dit kan uw advocaat zijn, of in het geval van ouderschapscommunicatie kan het een gecontroleerd portaal zijn.

Als u kinderen deelt, zorg er dan voor dat u ouderschapsbevelen hebt en houd u eraan. Brengen/ophalen regelen via een contactcenter of andere tussenpersoon. Zoek ‘parallel ouderschap’ op via een zoekmachine of zoekfunctie op narcisme.blog, want dat zal je helpen begrijpen hoe je geen contact met toxische personen kunt hebben terwijl je kinderen hebt met een narcist. Het beste wat u voor uzelf, uw toekomst en uw kinderen kunt doen, is de banden te verbreken, de banden te verbreken en uw geest, ziel en gezond verstand zo snel mogelijk weer heel te maken.

Wanneer deze persoon in uw buurt is, kunt u zich voorstellen dat er een enorme rode waarschuwing klaarstaat met daarop ‘Gevaar!’. Doe alsof ze niet bestaan, focus je op je werk en herhaal deze woorden voor jezelf: “Deze persoon is niet mijn realiteit en bestaat niet voor mij. ”

Als je ze probeert te belasteren, mensen waarschuwt of discussies met anderen over hen hebt, blijf je eraan verslaafd en geobsedeerd. Deze persoon zal nog steeds je ziel bezitten. Als ze gewoon niet bestaan ​​in welke vorm dan ook voor je, dan bestaan ​​ze niet.

Je ego houdt je voor de gek

Ieder van ons heeft de verschrikkelijke strijd doorgemaakt die Geen Contact met toxische personen vergt van jezelf. Het is gebruikelijk om Geen Contact met toxische personen vele malen te verbreken. Het is onze egoïstische geest die ons hierin verleidt.

Vaak gebeurt dit na het opnieuw innemen van het gif – met iemand praten om feiten te vinden en dan vreselijke angst, paniek of verlies voelen; iets ontdekken dat je zo schokt of pijn doet dat je de narcist confronteert; het lezen van de berichten van deze persoon, of het opzoeken op sociale media.

Dus gooi die oude brieven en kaartjes weg, of verbrandt ze zodat je niet in de verleiding komt ze nog een keer te lezen.

Dit is als een persoon die sigaretten probeert op te geven, die altijd het excuus gebruikt van ‘nog één’ of “Ik stop morgen”. Morgen komt nooit.

‘Nog een keer’ is zelfs nog erger wanneer het om een ​​narcist gaat, omdat we Geen Contact verbreken en de energetische banden versterken elke keer dat we onszelf voor de gek houden in een van deze stiekeme contacten.

Ego’s zijn erg lastig!

Ze kunnen ons vertellen dat we de connecties van de narcist moeten onderzoeken om erachter te komen wat ze willen om onszelf veilig te houden. Het ego doet er ons aandenken om onszelf te beschermen tegen een lastercampagne of andere manipulaties door te proberen erachter te komen wie hun volgelingen zijn.

Houd er rekening mee dat het ego zo sluw is dat het je zelfs kan laten geloven dat dingen als het bekijken van de profielen van narcisten of het lezen van hun e-mails een goede manier is om ‘het trauma ter sprake te brengen’ en het zo te verplaatsen.

Wat de rechtvaardiging ook is, en wat het excuus ook is, in deze spirituele strijd om je ziel, elke keer dat je het gif inneemt, word je vergiftigd.

Je vergroot ook de traumaband, wat betekent dat je wordt getriggerd tot obsessie en tot een onvermogen om een ​​oplossing te vinden en verder te gaan. Hierdoor loop je een groot risico op niet alleen een belemmerd herstel, maar ook op letterlijk teruggaan naar de narcist.

Zich overgeven aan informatie, wat de ego-rechtvaardiging er ook voor is, betekent dat je onvermijdelijk getriggerd zult worden tot allerlei soorten trauma’s, angst, ongerustheid, verlies en woede over het onrecht. Ik beloof je dat de uitkomst hiervan zal zijn dat je de narcist probeert te dwingen je een vorm van oplossing te geven. Maar die oplossing zal nooit komen.

Dus begrijp alsjeblieft dat niet communiceren of niet reageren niet genoeg is. Echt geen contact betekent dat je hun energie of iets wat daarmee verbonden is niet doet. Je gaat letterlijk cold turkey.

Ontgiften, loslaten en opruimen – want zo krijg je je ziel terug en zo kun je beginnen met genezen.

zelfzorgHelp

Hoe geen contact te gebruiken om te genezen van narcistisch misbruik

Wees alsjeblieft heel duidelijk dat geen contact met toxische personen alleen je niet geneest. Net zomin als wegkomen van een plaats delict je trauma geneest. Het vormt de basis voor het begin van de genezing, en dit is een uitdaging omdat je eraan gewend bent geraakt om te overleven en te vechten.

Als je geen contact hebt en ruimte krijgt weg van de narcist en de strijd om te overleven, hebben dingen die vorige week, vorige maand en in de voorgaande jaren zijn gebeurd, allemaal de kans om je in te halen en je te beïnvloeden. Dit is ‘Aftershock’ en het verrast veel mensen, omdat ze zich slechter en niet beter voelen als ze geen contact hebben.

De obsessie en de traumaband, wat een letterlijke verslaving is aan een narcist, wordt sterk geactiveerd.

Je kunt niet stoppen met aan ze te denken en je wilt op de een of andere manier contact met ze blijven maken, ook al maakt het je kapot. Je denkt dat je gek wordt, je denkt dat deze persoon je volledig psychisch heeft vernield. Het voelt als een gekke ziekte – alsof ze onder je huid kruipen, in je hoofd, in je hart. Soms voelt het wanhopig, onbreekbaar en ongeneeslijk. En het kan ook voelen alsof de enige manier om uit deze marteling te komen, is om terug te gaan of om Geen Contact te blijven verbreken.

Dat is wat traumabanden doen. Dit is dus de belangrijke tijd waarin je je energetische focus van de narcist moet halen en deze moet richten op het terugnemen van je ziel, je geest, je gezond verstand en je levenskracht. Het is de tijd om je relatie met je eigen innerlijke ziel en geest te helen. Dit is het deel van je dat je hele leven controleert en genereert. Dat is wat de narcist heeft gevangen en gekaapt.

Je ziel en spirit, je Innerlijke Wezen, “de Echte Jij” heeft de narcist niet nodig. Je echte ik schreeuwt eerder om jou, als je eigen redder en genezer, om deze innerlijke delen van je te ontmoeten en ze tot heelheid te genezen.

Dit is de tijd van de make-of-break-deal – dat als je je hiervoor inzet en dit schaduwherstelwerk doet (wat krachtig en snel bereikt kan worden met onze werktuigen), dit het belangrijkste keerpunt in je leven zal zijn. De links vind je in het menu

Dit zal je niet alleen ontgiften en bevrijden van narcisten, het zal ook het patroon van toekomstige relaties met giftige mensen genezen en herstellen.

Conclusie

Dit is de reden waarom innerlijke hulpmiddelen veel krachtiger zijn dan logische manieren zoals leren. Lezen of proberen cognitieve verandering teweeg te brengen. Ze zijn gebaseerd op kern, ziel en geest en zijn dus zeer effectief in dit hele proces van geen contact houden, de naschok overleven, de focus van de narcist halen en je ziel en je geest terugkrijgen.

Dit gaat niet alleen over het definitief verbreken van de traumaband met de narcist, het gaat ook over het he programmeren van je innerlijke ziel en geest, zodat je niet langer onbewuste, traumatische, giftige relatiepatronen gaat overdoen. Je bent geëvolueerd en afgestudeerd naar een niveau dat daar vrij van is, waar je in staat zult zijn om gezondere keuzes en relaties te genereren en te behouden.

Dat is het werk waar we echt gepassioneerd over zijn.

Door naar het menu te gaan kun je leren over het Narcissistic Abuse Recovery Program (NARP) met de gratische werktuigen. Dit is het programma dat we hebben gebruikt samen met de groeitaken om effectief geen contact te houden.

Ik hoop dat het “Geen Contact-onderwerp met toxische personen” van vandaag echt nuttig voor je is geweest – laat het me weten in de reacties hieronder!

Ik beloof je dat zelfs als je een gruwelijk trauma en misbruik hebt meegemaakt, je nog steeds je leven kunt helen door het in kleine stappen dagelijks doen van de groeitaken.

Je kunt leren om te stoppen met jezelf te verraden en te handelen in strijd met je eigen integriteit. Je kunt leren om je op je gemak te voelen bij het stellen van grenzen zonder je schuldig te voelen. Net als jij voelde ik me hopeloos en bang dat ik gedoemd was, wat een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen als gevolg had.  Toen ik eenmaal dagelijks het innerlijke werk met de groeitaken deed en alles wat ik had geleerd toepaste, begon mijn leven te transformeren op manieren die ik nooit voor mogelijk had gehouden.  Dit kan ook voor jou gebeuren.  Zoals altijd kijk ik er echt naar uit om uw vragen en opmerkingen hieronder te beantwoorden.

Lees meer

alle groeitaken

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees