Stop met Slachtoffer te zijn in 23 punten! +video

Stop met Slachtoffer te zijn in 23 punten! +video

“Maak je los! Stop met Slachtoffer te zijn.”

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie. Klik hier voor de volledige lijst met afbeeldingen en attributies:

Breek met het verleden en maak je compleet los ervan!

Bevrijd je van mensen die experts zijn om hun eigen behoeften te bevredigen.

door misbruik te maken van jou en ten koste van jou.

Stop met slachtoffer te zijn! Je kunt niet akkoord gaan met hun opgedrongen rol van zondebok te zijn.

Ga niet meer om met de personen in je leven die op je ziel trappen of hebben getrapt.

Breek met hen die je gevoelens niet respecteren.

Bevrijd je uit hun net! Vecht je er uit los!

Doorbreek hun leugens en bedriegerijen.

Vrijheid is waarvoor je hier bent, maar ook de andere die je naaste is.

Vergeef hen niet als er geen spijt is! Geef het in Gods handen.

Vergeef vooral jezelf!

Laat hen om vergiffenis smeken en geef niet toe tot ze hun fouten publiekelijk erkennen en hun schade herstellen!

Verleid je niet tot wraak, blijf cool, besef dat zij zich hebben losgemaakt van ‘de liefde’.

Doe niet hetzelfde, maar weet dat rechtvaardigheid aan jouw kant staat.

Maak alle banden los, zodat je niet gevangen blijft in hun net van slechtheid en misbruik.

Voel je geen moment verantwoordelijk voor hun keuzes en draag niet de gevolgen van hun keuzes.

Wellicht kun je het universum /God/YWH vragen, omdat ‘de waarheid‘ in hun leven zou doorbreken, maar feitelijk zullen ze nog meer slechtheid aantrekken in hun leven.

Verwijder jezelf zo ver mogelijk van hen en zie niet om.

Stel regels waar ze niet meer van af kunnen wijken.

Klaag ze aan bij schending van jouw privacy.

In het bijzonder zorg je dat je bewijzen hebt van hun misdaden.

Hou geen rekening met het oordeel van zulke personen.

Ook sluit je geen deal met hen, want het gaat over je eigen welzijn.

Werk aan je eigen doelen en maak je onafhankelijk op alle vlak:

Emotioneel en financieel.

Bovendien, voed je geest met studie en nieuwe vaardigheden.

Doe opnieuw de dingen waar je passie voor voelt want je verdient het!

Hoe nuttig was “Hoe maak je je los van uw psychopaat!”

Stop met Slachtoffer te zijn in 23 punten!” voor U?

Ik antwoord graag om uw suggesties en opmerking in de commentaren op het einde van deze pagina.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

2 reacties op “Stop met Slachtoffer te zijn in 23 punten! +video”

 1. Astrid avatar
  Astrid

  Help. Mijn dochter is een narcist en alle perikelen van haar voor wat betreft narcistisch gedrag heb ik pas heel laat in mijn leven ontdekt. Ik heb er een studie van gemaakt wat narcisme is en de confrontatie met mijzelf aangegaan en moeten erkennen dat ik tot mijn 65e naief was en mij heb laten misbruiken door haar. (toen ik nog getrouwd was ook door haar vader. Daarna nog een vriend ook narcistisch. En daarna nog een vriend ook narcistisch). Nu ( 3 jaar) gebeurt dit niet meer….weet nu veel te goed beter!

  Waar het nu omdraait is dat ik een kleindochter heb van bijna 6 jaar. Daar heb ik tot en met haar vierde jaar iedere twee weken opgepast. Er zat een afstand tussen van ruim 100 km dus op de dinsdag ging ik naar haar toe (dochter/kleindochter/schoonzoon)en bleef daar tot de woensdag n uur of 20.00uur.
  Heel veeeel meegemaakt met dochter op narcistisch gebied, alle grenzen zijn overschreden (moest ik nog leren, ben nu stuk wijzer geworden). Mijn kleindochter wordt ingezet als manipulatie zodat mijn dochter haar doelen kan bereiken. Ik laat mij niet meer gebruiken en leer nog steeds meer om “nee” te zeggen en ook mijn wensen uit te spreken ook al vindt zij die niet leuk, ik probeer wel in liefde te blijven en niet hetzelfde te zijn/worden als mijn dochter.

  De afgelopen anderhalf jaar “mocht” ik mijn kleindochter in de vakanties een paar dagen bij mij hebben en dat ging goed met “dochterlief” er werd gemiddeld dat we beide wat moesten doen vwb de afstand; ik 50 km haar richting op en zij 50 km mijn richting op en in het midden kind overdragen. Mijn dochter weet dat ik dat graag mijn kleindochter bij mij heb en na een paar keer stelde ij voor om mij 115 km heenweg kind op te halen en terug weer 60 km. Hier heb ik begrenst en gezegd dat ik het op prijs zou stellen als zij haar weer op kwam halen……………………….je begrijpt wel; dat gaat niet door, dus geen kleinkind in de herfstvakantie!!! Ik weet natuurlijk dat zij heel charmant en op een “lieve manier”haar doel wil bereiken maar daar prik ik nu wel doorheen.
  Dat doet mij uiteraard wel veel pijn want ik weet dat ze dit doet omdat ik kind zo graag bij mij heb en maar zo moet handelen zoals dochter het wil.

  Dit was even een relaas. Kan natuurlijk nog veeeeeeel meer vertellen maar zo heb je een indruk. Hoe ga ik met deze situatie om………….ga ik mijn kleindochter niet meer zien en/ of alleen op voorwaarde van dochter. Kleindochter wordt al langere tijd in de strijd gegooid om te manipuleren omdat dit het meest kwetsbare is waarmee mijn dochter haar doel wil bereiken.

  Dit alles gaat tegelijkertijd wel gepaard met een rouw proces want ik begrijp veel te goed dat ik de hoop op een goede moeder voor mijn dochter te willen zijn op moet geven
  want ik weet nu dat ik in haar ogen nooit geen goede moeder ben of ooit geweest. Maar ben nu wijzer en weet dat ik zeker wel een moeder ben die altijd getracht heeft om het beste voor mijn kind te willen meer kan een moeder niet doen dan haar best. Ga ook mijzelf verloochenen en dingen doen geheel ten nadele van mijzelf. Concessies werken niet en overleggen met een narcist kan niet.

  lieve groet, niet van een moeder als slachtoffer maar wel van een nu sterke moeder toch verdrietig omdat ik besef dat ik mijn dochter kwijt ben (zelfbehoud) en het lot van mijn kleindochter in de handen ligt van mijn dochter. (manipulatie etc.)

  Graag antwoord/ advies op mijn persoonlijke mail in het NEDERLANDS

 2. johanpersyn avatar

  In principe is het niet belangrijk dat je dochter weet dat je een goede moeder bent, als je het zelf maar weet. Nu vind ik wel dat het de moeder is die bepaald welke opvoeding je kleinkind krijgt. Het kan echt niet dat je als grootmoeder je dochter zou afbreken, of tonen dat er een conflict is met je kleindochter. Dus is dat wel op de voorwaarden van je dochter. Waarom zou je de hoop opgeven? Meestal is dat de reden waarom er geen resultaat komt dat voor beiden bevredigd is. Als je zo dikwijls narcisten in je leven hebt aangetrokken, die je je zeker emotioneel onafhankelijk op te stellen, en dus je eigenwaarde niet te laten afhangen van wat je bereikt bij een ander. Werken met het innerlijk proces, zie de zoekfunctie op onze website, heeft de meeste kans dat je het pad vindt om toch nog je kleinkind te zien en een “redelijke relatie” te hebben met je dochter. Als je je best gedaan hebt, is meer niet nodig om te doen. Eens je de situatie aanvaardt opent zich waarschijnlijk een nieuwe weg. Je kunt geen vrede scheppen in de buitenwereld als je die niet hebt in de binnenwereld. Liefs en sterkte Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees