Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent sociale media post

Het valse leven van de narcist. Waarom doen ze wat ze doen?

Een primaire agenda voor narcisten is het verkrijgen van narcistisch aanbod. Of het nu positief of negatief is, het maakt niet uit. Ze hebben constant voeding nodig om hun valse zelf in leven te houden. Kortom, deze post gaat over het valse leven van de narcist.

Narcisten hebben hun hele leven gezocht naar manieren om te manipuleren, te misleiden en te doen wat ze moeten doen om die validatie te krijgen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn narcisten niet veilig en zelfzeker.

Velen kunnen diep van binnen zelfhaat hebben en onbewust hun ware zelf haten.

Begrijp het niet verkeerd, het valse zelf dat ze creëerden, onderdrukt die negatieve gevoelens.

Het valse leven van de narcist is gemaakt om de narcist te beschermen tegen de buitenwereld en de waarheid over zichzelf.

Het valse zelf dat ze creëren, heeft constante validatie nodig om hun ego voldoende te voeden om anderen en zichzelf ervan te overtuigen dat ze deze geweldige en superieure, zelfverzekerde wezens zijn.

De arrogantie waarvan je vaak getuige bent, is het valse zelf en hun ego. Als je hen vraagt ​​waarom ze deden wat ze deden, krijg je nooit een echt antwoord. Je krijgt stonewalling, gaslighting en al het andere dat de conversatie elders afleidt.

Ze gaan je de waarheid niet vertellen en velen weten niet eens wat de waarheid eigenlijk is.

Tot slot

Ik hoop dat je uit de kleine les van vandaag kunt begrijpen dat narcistische mensen verschrikkelijk zijn om een ​​relatie mee te hebben. Dit is ongeacht of ze uw geliefde, uw echtgenoot, uw familielid, uw vriend of een andere persoon in uw leven zijn.

Ze nemen geen verantwoordelijkheid. Ze zijn een beschadigd persoon met een hoop verdedigingsmechanismen die zich voordoen als wie ze moeten zijn om te proberen andere mensen ertoe te brengen hen te voorzien van energie, middelen en een egohit.

Wanneer je niet langer voorziet in de narcistische voorraad die de narcist eist, die onmogelijk te onderhouden is – dan exploderen zijn of haar onzekere, niet-genezen trauma’s naar de oppervlakte en krijg jij de schuld ervan.

Er is geen uitweg, een narcist is een narcist.

Anders dan los te maken, weg te trekken en diep naar binnen te keren om je eigen triggertrauma’s aan te pakken en te beginnen te helen om een ​​persoon te worden die wel weet hoe hij in jouw waarheid moet leven en waarden en rechten.

Wanneer je gezonde grenzen hebt, ben je niet langer verslaafd aan en misbruikt door narcistische mensen en deze waanzin. Dan ga je vrijuit en het gebeurt van binnenuit.

Als je worstelt met deze waanzin, als je je niet kunt losmaken van al deze spellen en deze zinnen en je kracht en je leven en je ziel terug kunt krijgen, dan zou ik graag willen dat je naar de groeitaken kijkt in het menu. Het is gratis. Het zal je helpen te begrijpen welke spelletjes de narcist met je speelt en in je kracht te komen en vrij te komen van dit alles.

Ik weet dat de uitdrukkingen die ik vandaag deelde gebruikelijk zijn.

Natuurlijk zijn er nog veel meer die ik niet heb genoemd. Alles over begrippen narcisme vind je ook in het menu. Ik hoor graag van je in de reacties.

Ben je in staat om los te komen en te genezen? Ben je daarmee bezig of voel je je nog steeds verslaafd? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Ik hoop echt dat vandaag heeft geholpen. Vergeet niet om dit artikel leuk te vinden en te delen zodat anderen de waanzin kunnen begrijpen en abonneer je op onze kanalen zodat je al mijn nieuwe berichten kunt blijven ontvangen.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren