Hebt u een narcistische dochter in de familie? Deel 1b +video

Hebt u een narcistische dochter in de familie? Deel 1b +video

Emotionele afhankelijkheid van de narcist.

Als een gesprek echter leidt tot meer misbruik van een ouder dan kun je toch wel gaan denken dat je hier een relatie hebt tussen een emotioneel afhankelijke moeder en een narcistische dochter.

Elke excuses over de imperfectie van de moeder leidt dan tot minder respect. Hoe meer excuses, hoe zwakker de narcistische dochter haar moeder ziet.

Als je emotioneel afhankelijk bent, omdat je een ‘pleaser’ persoonlijkheid hebt, ben je in de macht van de narcist.

Waarom zou dan een gesprek leiden tot een verandering? Integendeel, daar zullen ze misbruik van maken. Al wat je vertelt over je eigen achtergrond zal tegen je gebruikt worden.

narcistische dochter
Moet je stoppen met contact te maken met een familielid? deel 3

Ze zullen uw schuldgevoelens nog meer gebruiken om van u te krijgen wat ze willen.

Denk niet dat je dan mededogen krijgt.

Geloof me de excuses, de cadeaus, het geld om een probleem op te lossen betekent niets voor een narcistische dochter. De beledigingen van uw narcistische dochter zullen u verder teleurstellen.

Vanzelfsprekend zal een moeder zich niet geweldig voelen over haar ouderschap. Maar dat ouderschap was natuurlijk niet alleen haar verantwoordelijkheid, de vader zal daar misschien een grotere rol in spelen dan de moeder wil toegeven.

Wat het aandeel is van genetica hoe een persoon zich ontwikkelt, is geen uitgemaakte zaak.

Maar het is aannemelijk dat genetica een rol speelt. Maar genetica verlost je niet van het feit dat genetica zich alleen kan ontwikkelen in een bepaald milieu.

Ik stel echter vast in mijn gesprekken met mensen dat veel slachtoffers van narcisten het tweede kind zijn in een gezin, een kind dat niet verwacht werd en in veel gevallen ook ongewenst.

Zo’n situatie hoeft niet steeds het gevolg te zijn van een narcistische moeder of vader, maar het kan natuurlijk ook wel dat dit de situatie is.

De narcistische vader en zijn invloed op zijn kinderen.

De narcistische vader verkracht zijn vrouw die daardoor zwanger wordt en krijgt daardoor een ongewenst kind.

Of dit kind dan de onvoorwaardelijke liefde krijgt van zijn vader?

Ik denk niet dat die vader tot liefde in staat is. Er is een reden waarom hij zijn vrouw verkracht en daardoor een kind krijgt?

Misschien wil die man zijn vrouw uitbuiten, aan haar binden, zodat hij zijn narcistische weg kan gaan. Het is niet automatisch dat we dan kunnen veronderstellen dat de moeder dat kind niet zal liefhebben, maar het maakt het wel complex.

Dat een narcistische vader deze situatie zal gebruiken om van zijn dochter een handlanger tegen zijn vrouw te maken kun je bijna met zekerheid verwachten.

Is dit dan genetica of is dit de dynamiek binnen een scheefgetrokken gezinsrelatie?

Denk dus niet dat het gemakkelijk is, zelfs al is de moeder een slachtoffer van een narcist (haar man), om die situatie voor de dochter in kaart te brengen.

De perikelen met de narcist stoppen nooit.

En het is niet vanzelfsprekend dat de dochter dit gaat inzien en gaat kunnen weerstand aan de manipulatie technieken van de vader en zijn vliegende apen.

Behalve de materiële voordelen waarmee ze kan worden uitgekocht en die het narcisme zullen bevorderen. Kinderen in zo’n complexe situatie kiezen dan voor wat hun het meeste vrijheid heeft, waardoor ze precies ook op het narcistische pad komen.

In veel gevallen zal de moeder zichzelf ook een schuldgevoel aanpraten voor het feit dat ze kinderen heeft met een narcistische man.

Het typische van een narcistische man is dat hij zijn slachtoffer kan bedriegen tot hij een groot deel van haar persoonlijkheid heeft vernietigd.

Als dan een dochter veel narcistische kenmerken vertoont of andere persoonlijkheidsstoornissen ontwikkelt dan zal de moeder zichzelf ook verantwoordelijk voelen.

Om dezelfde reden zal ze vinden dat ze alles uit de kast moet halen om haar dochter te redden van het narcisme. Als gevolg daarvan zal ze haarzelf als doormat te kijk leggen in de hoop dat veel liefde voor de narcistische dochter alsnog dat narcistisch kenmerk zal veranderen.

narcistische dochter
Bevrijd je van je toxische familie patronen.

Enkele voorbeelden waar mogelijk een narcistische dochter in het spel is:

1. Deze moeder had al haar hele leven problemen met haar dochter, die nu 46 jaar is.

Soms stuurt die dochter haar op 1 dag 60 berichten vol van woede. Haar kleinzonen zijn 19 jaar en 14 jaar waar ze een nauwe band mee had.  Die hebben echter besloten om niet meer met de grootmoeder te praten.

In het verleden aanvaardde de moeder de schuld voor wat er was gebeurd waarvan zij nooit echt iets wist.

Om de vrede te bewaren.

Er zijn verschillende voorwaarden verbonden door de dochter bepaalt of ze weigert elk contact. De grootmoeder vindt dit het breken van haar hart want ze hadden zoveel goede herinneringen met haar kleinkinderen.

2. Haar oudste kind had een verborgen kant.

Ze bracht de moeder altijd aan het lachen. Zij was haar beste fan. Dat kind kreeg niet altijd wat het wilde als het moreel verkeerd was. Op haar 21 jaar keerde ze zich tegen de moeder. Ze trouwde en had de moeder niet langer nodig. Ook haar kinderen werden tegen haar gedraaid. Ze verspreiden ook geruchten over de moeder tegenover vrienden.

Ze is haar gevoel van eigenwaarde kwijt en haar persoonlijke geschiedenis wordt ontnomen en vervangen met leugens.

3. Een alleenstaande moeder heeft een dochter van 34 jaar.

Zij was de oudste van drie. Ze verliet het huis, omdat ze volgens haar een slachtoffer was. De moeder was volgens de dochter oorzaak van alle problemen.

Haar 2 zonen zien ook het probleem met de dochter. De dochter heeft 3 kinderen.  Die kleinkinderen kwetsen elkaar voortdurend en de echtgenoot loopt op eierschalen.

Moeder en dochter leven in verschillende staten in de Verenigde Staten. De kleinkinderen zijn 3, 6 en 8 jaar.  De dochter gebruikt antidepressiva.

De kinderen hebben gewelddadige manieren.

Tenslotte, de moeder schreeuwt ook tegen de kinderen.

Ze schreeuwen ook terug naar haar dat ze haar haten. En die respectloze woorden worden niet gecorrigeerd.

De narcistische dochter verpest de reputatie van de moeder ook tegenover haar zonen. Ze heeft haar schoonmoeder ervan overtuigd dat haar moeder een verschrikkelijk mens is.

Enkele e-mails die door de moeder werden verstuurd beantwoordde de dochter niet. Na vier jaar komt ze tot de conclusie dat ze haar eigen leven moet leiden en haar vreugde niet meer zal laten verknallen.

4. Haar dochter is een narcist, vermoedt deze moeder.

Als moeder deed ze alles voor haar. De narcistische werd geplaatst in speciaal onderwijs. Ze hielp haar met haar huiswerk. De moeder kocht haar drie auto’s.

Ze loog over het waarom van haar scheiding. De narcistische dochter zei dat hij had geprobeerd haar te wurgen.

Haar kleindochter was voor haar het belangrijkste ding ooit in haar leven. Zij was daar voor haar dochter en haar kleindochter tot drie jaar geleden. Zij hielp zorgen voor haar kleindochter, speelde met haar, keek samen naar films, soms betaalde ze voor haar kinderopvang.

Haar dochter werd gearresteerd, en was er een arrestatiebevel uitgevaardigd, zij bracht haar $ 600 om haar uit de gevangenis te houden. Ze betaalt een deel van de huur.

Ze heeft haar moeder nog nooit bedankt, maar dat is oké vindt de moeder.

Zij liet haar dochter en kleindochter bij haar leven toen de dochter werkloos was.

Ongeveer vier jaar geleden ontmoette haar dochter een nieuwe man via het internet, en hij leeft nu met haar.

In heel korte tijd zei haar dochter dat haar kleindochter niet meer de nacht kon doorbrengen bij de grootmoeder. Na enkele maanden mocht de grootmoeder haar kleindochter niet meer zien en dat duurt nu al drie jaar.

Ze is bang dat de kleindochter zal denken dat ze haar verlaten heeft. Het doet de grootmoeder veel pijn.

Ze huurt een huis in het duurste onderdeel van de Dallas gebied om haar kleindochter alles te geven wat bij haar rijke buren past.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees