Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoop op verandering? Kan een narcist veranderen als ze dat echt willen?

Want dat is de droom, toch? Hoop op verandering is iets moois en krachtigs. Het is de brandstof die je op de been houdt als je in de verleiding komt om op te geven. Het kan je helpen om omstandigheden uit het verleden in het huidige moment te zien die niet ideaal zijn, waardoor je het vooruitzicht op betere tijden in het vooruitzicht kunt houden.

Veel inspirerende mensen hebben moeilijke tijden doorstaan ​​en zijn doorgegaan met het bereiken van groot succes en overvloed in hun leven, allemaal dankzij de kracht van hoop.

Oprah Winfrey werd ontslagen bij haar eerste tv-show omdat ze ‘ongeschikt’ was voor tv. JK Rowling leefde ooit van overheidssteun en haar eerste boek, Harry Potter, werd aanvankelijk afgewezen door alle 12 grote uitgevers. Steven Spielberg werd meerdere keren afgewezen door de University of Southern California School of Cinematic Arts.

Maar ze hadden allemaal hoop op verandering en waren in staat om succes te realiseren dat hun stoutste dromen overtrof.

De slechte kant van hoop op verandering is echter dat het je ook vast kan houden in een hopeloze situatie, zoals in het geval van relaties met narcistische individuen.

Vasthouden aan de hoop dat een narcist – jouw  narcist – kan veranderen, is een luchtkasteel dat leidt tot een verspild leven. Dus om de vraag te beantwoorden…

Kan een narcist veranderen?

Niemand kan zeggen dat het niet kan gebeuren. De kans dat een narcist verandert, is echter ongeveer nul.

Met andere woorden, ik kan niet garanderen dat een narcist nooit zal veranderen, maar ik zou grote sommen geld verwedden dat ze dat niet zouden doen.

De kans dat een narcist zal veranderen is ongeveer hetzelfde als dat ik een drone bouw voor het ministerie van Defensie, allemaal zonder een instructiepamflet.

Het is net als de legendes van Big Foot en het monster van Loch Ness. Er zijn mensen die stellig volhouden dat deze wezens bestaan, maar niemand heeft ze ooit echt gezien.

Hetzelfde geldt voor een narcist die blijvende verandering aanbrengt.

In feite is er tot op heden geen remedie bekend voor narcistische persoonlijkheidsstoornis, dus er zijn geen gedocumenteerde gevallen van genezing van een persoon.

Als je niet zeker weet of de persoon in je leven een narcist is of niet, weet dan dat een label niet nodig is om te bepalen of je relatie ongezond is. Als er een alomtegenwoordig patroon is van emotioneel misbruik, sabotage, stille behandelingen, ontrouw, financieel misbruik of andere vormen van controle en wreedheid, is je relatie giftig.

Maar de hoop op verandering houdt je misschien vast.

Wanneer hoop op verandering destructief is

Hoop en narcisten, gecombineerd, produceren geen “happy endings”. De narcist houdt je hoopvol voor de MOGELIJKHEID van dingen, maar je zult merken dat je altijd de ongrijpbare wortel najaagt.

Ben je verslaafd aan het potentieel van de narcist? Vastbesloten om het nog een keer te proberen, want misschien veranderen ze? Klamp je je vast aan de kleinste hint dat deze persoon empathie heeft en ook wil zorgen voor jou?

Voor je het weet zijn er jaren verstreken en zal alles precies hetzelfde zijn als het altijd is geweest. Vaak veel erger omdat je chronische ziekten hebt ontwikkeld, je carrière en eventuele toekomstige kansen op werk bent kwijtgeraakt, en je relatie met je kinderen op een laag pitje staat .

Het is moeilijk om hoop een slechte reputatie te geven. Het is moeilijk om niet mee te voelen met mensen die aan hoop vasthouden. Het lijkt eervol. Maar in het geval van narcistisch misbruik houdt het je gevangen.

Als het gaat om hopen dat de narcist kan veranderen, is hoop op verandering je aartsvijand.

Je moet hoop uit het raam van je snel rijdende voertuig gooien en een realiteitscampagne lanceren. Waarom? Omdat de kracht van hoop zo sterk is, zullen narcisten het gebruiken om je oneindig uit te buiten. Het doel van een narcist is om te doen wat hem op een bepaald moment gelukkig maakt.

Je doel is om hen te informeren over de kracht van je liefde, zodat ze zich aan jou zullen wijden.

Jouw liefde en toewijding = gratis arbeid, onbeperkte vrijheid en vrije tijd voor de narcist.

Dus ze gebruiken hoop op verandering om je gevangen te houden.

Hoop wil niet dat deze waarheid naar de oppervlakte komt van je bewuste geest.

Hoop op verandering vertelt je: “Je kunt dit laten werken. Je kunt hem of haar veranderen. Het enige wat je hoeft te doen is aardig tegen ze te zijn en ze zullen teruggaan naar de persoon op wie je verliefd werd.” Daar is alleen een probleem mee. De persoon op wie je verliefd werd heeft nooit bestaan. Het was allemaal een leugen. Het is waarschijnlijk de grootste leugen die je zult erkennen over de narcist in je leven.

Hoop op verandering wil de charmeerder die je in het begin hebt ontmoet vinden. De charmeerder die je alles vertelde wat je wilde horen, aan al je behoeften voldeed en je een speciaal gevoel gaf. De charmeerder was je zielsverwant. Jouw logica weet echter wel beter. Jouw logica weet dat de charmeerder een leugen was. Jouw logica weet dat de narcist echt een duistere schurk is. Hoop wint het echter meestal van logica. Dan heb je een hekel aan jezelf omdat je hoop tegen je hebt laten vechten met de narcist.

Ken je dat zieke gevoel dat je in je maag krijgt nadat je de narcist opnieuw hebt vergeven, en ze gaan terug naar hun slechte manieren? Dat komt door dat je hoop de leiding laat nemen in jouw besluitvorming met betrekking tot de narcist.

Het enige tegengif om verslagen te worden door valse hoop, is jezelf eren en datgene loslaten wat je hoogste goed niet dient. Maak een lijst met breekpunten. Implementeer grenzen. Wees je eigen beste vriend en pleitbezorger en kijk eens goed naar de waarheid.

hoop op verandering
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Echte Hoop op verandering

Als je hoopt dat je op een dag geluk zult kennen – nadat je een bevredigende relatie, het juiste huis en de juiste baan hebt gekregen – stelt hoop je in staat de realiteit te vermijden. We willen ons allemaal gelukkig voelen. We willen allemaal pijn vermijden. Dat is wat hoop zo aanlokkelijk maakt. Het verwijdert ons van het moment en stuwt ons onmiddellijk naar iets beters.

Maar vasthouden aan hoop op verandering, ondanks de verwoestende realiteit, is zelfsabotage van de hoogste graad.

Hoop is als het Sirenenlied. Ondanks de defect geraakte boten op de rotsen en skeletten die in het water drijven, laat hoop je voorbij deze gruweldaden kijken naar de prachtige horizon. Je zult het dodelijke kapseizen van jouw boot nauwelijks merken totdat het te laat is.

Hoop en realiteit combineren voor authentieke hoop.

Echte hoop combineert een hoopvolle kijk met een stevige grip op de realiteit. Dit is het spul van toewijding.

Wees standvastig in het leven in de realiteit ten koste van alles. Maak een verbintenis om jezelf niet langer voor de gek te houden door te denken dat je relatie plotseling zal verbeteren en bevredigend en normaal zal worden. Om een ​​gezond leven te leiden, moet je eerlijk zijn tegen jezelf over hoe dwangmatig je eigen gedrag is met betrekking tot je relatie, en hoe beledigend de narcist werkelijk is.

Net als iemand die aan middelenmisbruik lijdt, heb je een herstelprogramma voor narcistisch misbruik nodig dat je kan helpen terugval te voorkomen door meer te weten te komen over jezelf, gewoonten en triggers en emotioneel te groeien. In de bio, het menu hier, op IG en narcismeblog vind je de ontbrekende stukjes van de puzzel.

Ik weet wat je doormaakt en ik ben hier om je te helpen. Lees meer over de groeitaken.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees