Het creëren van meer intieme en toegewijde relaties begint met innerlijke werk.


Ons innerlijke werk kan onze kijk op onszelf en onze interne toestanden veranderen. Mijn innerlijke toestand bepaalt de verwachtingen die ik van anderen heb en de gevoelens die ik over hen heb.
Mijn interne toestand bepaalt hoe ik reacties van anderen op mij waarneem. Als ik verwacht afgewezen te worden, zal ik dienovereenkomstig handelen. Mijn innerlijke toestand en mijn kijk op mezelf zullen deelnemen aan de dynamiek die ik creëer met anderen in relatie.

Als mijn innerlijke toestand verzandt door jaren van onverwerkt trauma, kan ik anderen zien als echt behoeftig en overweldigend, of als afwijzend en bedreigend jegens mij. Als mijn innerlijke toestand medelevend, betrokken en nieuwsgierig is, zal ik me nauwkeuriger op het huidige moment oriënteren en anderen nauwkeuriger waarnemen. Het begint allemaal bij JOU. Het innerlijke werk dat je doet, bepaalt hoe je opduikt in een relatie en hoe je de sociale signalen leest.

Hoe meer je zenuwstelsel gereguleerd is, hoe meer je sociale situaties nauwkeurig kunt waarnemen, wat betekent dat als iemand zich misdraagt ​​jegens je, je dat zult zien. Als iemand aardig voor je is, zul je dit niet verkeerd interpreteren als afwijzing vanwege je eigen interne ontregeling.

innerlijke werk
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Onze interne regulering is als een bril waardoor we de werkelijkheid lezen.

Hoe meer we ons trauma via het lichaam verwerken, met name gehechtheidstrauma’s, hoe meer we in staat zullen zijn om de situatie nauwkeurig te lezen en niet dezelfde cycli en dynamiek van afwijzing/verlating/ontkoppeling opnieuw te creëren.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees