Theorie van de ontwikkeling van Jean Piaget.

Jean Piaget en zijn theorie van ontwikkeling.

Piaget richt zijn onderzoek op de manier waarop kennis wordt geproduceerd. Om dit filosofische probleem op te lossen, begeleidde hij zijn studie op de manier die kinderen moeten weten. Hiervoor gebruikte hij wat hij zelf de ‘klinische methode’ noemde.

Piaget klinische methode.

Het is een studie met een kern van vragen die zich uitbreiden volgens de reacties van kinderen. Piaget besefte dat jonge kinderen niet alleen slimmer zijn dan oudere kinderen, maar dat hun denkprocessen compleet anders zijn. Hij realiseerde zich dat er verschillende perioden of algemene stadia in ontwikkeling zijn.

Jean Piaget definieerde intelligentie als een diepgaand levensproces van het individu om zich aan te passen aan zijn omgeving. Naarmate ze ouder worden, krijgen kinderen geleidelijk meer complexe cognitieve structuren die hen helpen zich beter aan hun omgeving aan te passen.

“Intelligentie is wat je gebruikt als je niet weet wat je moet doen.”  (Jean Piaget)

Cognitieve structuren van Piaget.

Deze structuren of schema’s zijn denk- of handelingspatronen die worden gebruikt om een ​​bepaald aspect van de ervaring aan te pakken of uit te leggen.

Vóór de constructie van deze schema’s zijn reflexen nodigDeze zijn onwillekeurig, spontaan en aangeboren en worden subcortaal bestuurd.

De eerste schema’s zijn eenvoudige en adaptieve gewoonten. Vervolgens kunnen baby’s hun ervaringen mentaal weergeven en de symbolische schema’s vormgeven.

Later worden de kinderprogramma’s operationeel. Ze nemen de vorm aan van mentale activiteiten die hen in staat stellen om informatie te manipuleren en logisch na te denken over de problemen en problemen die zich voordoen in het dagelijks leven.

Daarom zullen jonge kinderen en volwassenen dezelfde objecten op verschillende manieren interpreteren en erop reageren.

Constructie van schema’s volgens Piaget.

De ontwikkeling van kinderen heeft als oorzaak het vermogen van kinderen om nieuwe schema’s te bouwen door twee intellectuele functies die ze hebben geërfd (aangeboren):

 • Organisatie: proces waarbij kinderen de schema’s die ze al hebben combineren en nieuwe, complexere cognitieve structuren vormen. Het is aangeboren en automatisch: kinderen organiseren bijna altijd hun schema’s in andere van een hogere orde. Het doel van de organisatie is om aanpassing te bereiken.
 • Aanpassing: proces om aan te passen aan de eisen van de omgeving. Het gebeurt via twee aanvullende activiteiten:
  1. Assimilatie: proces waarbij kinderen nieuwe ervaringen interpreteren door ze op te nemen in hun bestaande schema’s.
  2. Accommodatie: wijziging van het organisme, teweeggebracht door de effecten van de omgeving, om de assimilatiecapaciteit te vergroten.

Echter, de biologische rijping speelt ook een belangrijke rol.

Naarmate de hersenen en het zenuwstelsel volwassen worden, zijn kinderen beter in staat om meer complexe cognitieve activiteiten te bereiken. Dit zorgt ervoor dat ze naar een hoger niveau gaan.

Heb je vragen of commentaren, we reageren graag.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%